CHAMPIONS LEAGUE

Όρθια η Λίβερπουλ, νίκη για Μαρσέιγ

Όρθια η Λίβερπουλ, νίκη για Μαρσέιγ
New Image

Ισόπαλες αναδείχθηκαν Πόρτο και Λίβερπουλ στο "Ντραγκάο" με το τελικό 1-1 να διαμορφώνεται από το πρώτο 20ο λεπτο. Με δύο τέρματα στην επανάληψη, η Μαρσέιγ πήρε το "τρίποντο" κόντρα στη Μπεσίκτας στο "Βελοντρόμ"

Πόρτο-Λίβερπουλ 1-1
Το ξεκίνημα του αγώνα είχε μόνο μία ομάδα πρωταγωνίστρια και αυτή ήταν η Πόρτο, η οποία μόλις στο 3ο λεπτό έφτασε μία ανάσα από το 1-0. Μετά από τραγικό λάθος του Στιβ Φίναν, ο Λισάντρο Λόπεζ έγινε κάτοχος της μπάλας, βγήκε σε ένα μοναδικό τετ α τετ με τον Χοσέ Ρέινα, ο οποίος όμως πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Κουαρέσμα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Ισπανού γκολκίπερ, ενώ η πίεση των "δράκων" καρποφόρησε στο 8ο λεπτό, όταν ο Ρέινα ανέτρεψε με τα πόδια τον Ζοάο Πάουλο και ο διαιτητής δεν είχε άλλη επιλογή από το να δείξει την άσπρη βούλα.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Λούτσο Γκονζάλεζ, ο οποίος σημάδεψε το κέντρο της εστίας του Ρέινα, γράφοντας το 1-0. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως η Λίβερπουλ κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, καθώς στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή της στα καρέ των γηπεδούχων, έφτασε στην ισοφάριση.
Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Χίπια (είχε ευθύνη στη φάση του πέναλτι της Πόρτο), πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Κάιτ που είχε τρυπώσει στην αντίπαλη άμυνα να παίρνει τη δεύτερη κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά για να φέρει το ματς στα ίσια.

Μετά από μερικά λεπτά που η αγγλική ομάδα κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και να μην κινδυνεύσει, η Πόρτο απείλησε και πάλι στο 26ο λεπτό, όταν μετά από καλοστημένη "κομπίνα" σε εκτέλεση φάουλ, ο Μπρούνο Άλβες έπιασε την κεφαλιά που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Ρέινα.

Το σουτ του Γκονζάλεζ στο 33ο λεπτό δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ρέινα, φάση που ήταν ουσιαστικά η τελευταία αξιόλογη του πρώτου ημιχρόνου. Όλα τα λεφτά ουσιαστικά στο "Ντραγκάο" ήταν το πρώτο 20λεπτο με τα δύο γκολ και τις ευκαιρίες της Πόρτο, με τη Λίβερπουλ να ισορροπεί το ματς μετά το 1-1 κα τους δύο γκολκίπερ να έχουν λίγη δουλειά στη συνέχεια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσέχουν ιδιαίτερα τις άμυνες τους, με την πρώτη υποψία φάσεως να γίνεται στο 55ο λεπτό, όταν ο Τζέραρντ έχασε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, η μπάλα έφτασε στον Κουαρέσμα, με την επικίνδυνη σέντρα που πραγματοποίησε να καταλήγει στην αγκαλιά του Ρέινα.

Στο 57ο λεπτό ο Κάιτ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα που έκανε ο Τζέραρντ, έπεσε στη μεγάλη περιοχή της Πόρτο από την πίεση του Μποσίνγκουα, με τον διαιτητή να διατάζει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Λίβερπουλ έμεινε με 10 παίκτες, με τον Ζερμέν Πέναντ να αντικρύζει εντελώς ανόητα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς πήρε τα πόδια αμυντικού της Πόρτο σε μία προσπάθεια να προλάβει μακρινή μπαλιά του Μασεράνο που φαινόταν χαμένη.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε ψυχολογική ώθηση στην Πόρτο, με τους γηπεδούχουν να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 61ο λεπτο για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα. Ο Κουαρέσμα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Ρέινα εκτός θέσης, ωστόσο φύλακας-άγγελος της εστίας των "κόκκινων" αποδείχτηκε ο Χίπια που απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Στο 75ο λεπτό ο Τόρες αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο δίνοντας τη θέση του στον Βορονίν (δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του ο 23χρονος Ισπανός φορ), με τον Ουκρανό επιθετικό να μην προλαβαίνει τρία λεπτά αργότερα την επικίδυνη σέντρα του Τζέραρν.

Παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, η Λίβερπουλ έπαιξε ψύχραιμα, κατάφερε να κρατήσει τους παίκτης της Πόρτο μακριά από την εστία του Ρέινα και μάλιστα στο 88ο λεπτό θα μπορούσε να "κλέψει" τη νίκη, όταν ο Τζέραρντ έδωσε έτοιμο γκολ στον Κάιτ, με τον Κουαρέσμα όμως να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή και να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Το τελικό 1-1 βρήκε περισσότερο ικανοποιημένη τη Λίβερπουλ, η οποία πήρε βαθμό εκτός έδρας, σε ένα ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο, ενώ αγωνίστηκε για περισσότερη από μισή ώρα με 10 παίκτες.

Μαρσέιγ-Μπεσίκτας 2-0

Η Μαρσέιγ ξεκίνησε το ματς έχοντας στα πρώτα λεπτά τα σουτ των Ζέντεν και Φατί που έφυγαν άουτ, ενώ στο 11ο λεπτό ο Αρκάν κράτησε το μηδέν στην εστία του μετά την προσπάθεια του Σισέ. Η πρώτη αξιόλογη φάση για τους φιλοξενούμενους ήρθε από ένα σουτ του Τέλο που έφυγε άουτ, ενώ το πρώτο 20ο λεπτο έκλεισε με τους Μπονάρ και Νασρί να μην βρίσκουν τον στόχο.

Το ματς ήταν ισορροπήμενο, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να απειλούν στο 27ο λεπτό με τον Νιανγκ, ενώ το σουτ του Ζιανί στο 32ο λεπτό έφυγε άουτ. Η τελευταία φάση ενός ημιχρόνου που δεν είχε τις μεγάλες συγκινήσεις ήταν το σουτ του Ζιανί στο 44ο λεπτό (άουτ), με τη Μαρσέιγ να έχει να λέει για τα αρκετά σουτ που έκανε προς την αντίπαλη εστία, τα περισσότερα όμως από αυτά δεν απείλησαν τον γκολκίπερ της Μπεσίκτας.

Το δεύτερο μέρος έγινε περισσότερο σκληρό με τις δύο ομάδες να δέχονται συνολικά πέντε κίτρινες κάρτες μέχρι το 65ο λεπτό, με το σκορ να ανοίγει τελικά για τους γηπεδούχους στο 76ο λεπτό, οι οποίοι είχαν την εύνοια της τύχης στη φάση του γκολ.

Μετά από από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα πήρε φάλτσα και χτύπησε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ροντριγκέζ να παίρνει το ριμπάουντ και να παραβιάζει την εστία της Μπεσίκτας. Στο επόμενο λεπτό, ο Νασρί έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του, σημαδεύοντας το δοκάρι, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βρουν τον στόχο στο 86ο λεπτό, μετά από σουτ του Τέλο.

Το κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας για την ομάδα της Μασσαλίας πρόσθεσε ο Τζιμπρίλ Σισέ στο 90ο λεπτό, με την Μαρσέιγ η οποία "ταλαιπωρείται" στο Σαμπιονά (μία νίκη μετά από οκτώ αγωνιστικές) να ξεκινά με το δεξί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αποτέλεσμα που της δίνει αναμφισβήτητα ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια σε Γαλλία και Ευρώπη.

































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ