CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης-Βέρντερ Βρέμης 2-1

Με τους δύο επιθετικού της, Ραούλ και Φαν Νίστελροϊ να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, η Ρεάλ επικράτησε 2-1 της Βέρντερ Βρέμης, η οποία είχε μειώσει προσωρινά με τον Σανόγκο

Η ομάδα του Μπερντ Σούστερ (πρώτη του νίκη στο θεσμό), προηγήθηκε στο 16ο λεπτό με τον Ραούλ, όμως ένα λεπτό μετά ισοφαρίστηκε από τον Σανόγκο, με το ημίχρονο να κλείνει με τις δύο ομάδες ισόπαλες.
Τον γόρδιο δεσμό έλυσε στο 75ο λεπτό ο Φαν Νίστελροϊ που εκμεταλλεύτηκε ασίστ του αρχηγού των Μαδριλένων, με τον Ολλανδό φορ να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του, πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα το 50ο του τέρμα στη διοργάνωση.

Το αποτέλεσμα αυτό αναμφίβολα ευνοεί και τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή θα παλέψει για την πρόκριση με Λάτσιο και Βέρντερ, ενώ όσον αφορά στη Ρεάλ επόμενος αντίπαλος για τη "βασίλισσα" στον όμιλο είναι η Λάτσιο στο "Ολίμπικο" σε δύο εβδομάδες.

Μετά από ένα αναγνωριστικό δεκάλεπτο όπου δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, η Ρεάλ ήταν η πρώτη που απείλησε τη αντίπαλό της στο 12ο λεπτό, με το σουτ του Γουέσλεϊ Σνάιντερ να καταλήγει στην αγκαλιά του Βίζε.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι πρωταθλητές Ισπανίας και πρωτοπόροι μέχρι στιγμής στη φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν πήραν κεφάλι στο σκορ, έχοντας για πρωταγωνιστές το επιθετικό τους δίδυμο, Φαν Νίστελροϊ και Ραούλ.

Δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό!
Ο Ολλανδός κινήθηκε ωραία από την αριστερή πτέρυγα ξεπερνώντας τον προσωπικό του αντίπαλο, έβγαλε τη χαμηλή σέντρα στα καρέ της Βέρντερ, με τον αρχηγό της "βασίλισσας" να προλαβαίνει την έξοδο του Βίζε και με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι να ανοίγει το σκορ.

Αυτό ήταν το 57ο τέρμα του Ραούλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το ζωντανό σύμβολο της σύγχρονης ιστορίας των Μαδριλένων να έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα από κάθε άλλον παίκτη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η χαρά πάντως των γηπεδούχων δεν κράτησε περισσότερο από ένα λεπτό, με τον Τόσιτς να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Σανόγκο να κάνει παληκαρίσια την προβολή παρά την πίεση που του ασκήθηκε και να νικάει τον Ίκερ Κασίγιας, κάνοντας το 1-1.

Στο 24ο λεπτό, ο Κασίγιας απέκρουσε το σουτ του Ρόζενμπεργκ, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Ντιέγκο έφυγε άουτ. Η συνέχεια ανήκε στον Φαν Νίστελροϊ, τα σουτ του οποίου στο 28ο και 32ο λεπτό έφυγαν εκτός εστίας του Βίζε, με την πίεση της Ρεάλ να συνεχίζεται και τον Χιγκουάιν να μην καταφέρνει και αυτός να παραβιάσει την εστία των "πράσινων" της Βρέμης, με σουτ στο 36ο λεπτό.

Η Βέρντερ άντεξε στην πίεση
Δύο λεπτά αργότερα, τα διαδοχικά σουτ των Φαν Νίστελροϊ και Σνάιντερ αποκρούστηκαν από σώματα αμυντικών, με τον Βίζε να λέει "όχι" στο 39ο λεπτό στον Σνάιντερ, ο οποίος απέδειξε και σε αυτό το ματς ότι αποτελεί τον πιο φορμαρισμένο παίκτη των "μερένγκες".

Τελευταία φάση για το ημίχρονο, που βρήκε τη Ρεάλ να πιέζει στο μεγαλύτερο διάστημα την αντίπαλό της (κατοχή 60-40) και να πατάει πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή, αλλά να μην καταφέρνει να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη ήταν το σουτ του Γένσεν, που βρήκε τον Κασίγιας σε ετοιμότητα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τα επικίνδυνα σουτ των Ντιέγκο και Σανόγκο να βρίσκουν σώματα αμυντικών της Ρεάλ, με τον Βίζε να αναλαμβάνει δράση στο 48ο λεπτό όταν και απέκρουσε το σουτ του Χιγκουαΐν.

Ο ίδιος ο παίκτης είδε το σουτ του στο 55ο λεπτό να φεύγει άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχαν τα σουτ των Ρόζενμπεργκ και Βράνιες από πλευράς Βέρντερ στα επόμενα λεπτά.

Στο 68ο λεπτό η προσπάθεια του Ρόζενμπεργκ σταμάτησε στον Κασίγιας, με τον ομόλογό του της Βέρντερ, Βίζε να αποκρούει τα σουτ του Φαν Νίστελροϊ στο 70ο και 73ο λεπτό, όμως στο 75ο λεπτό η Ρεάλ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτα.

Το 50ο γκολ του Ρουντ έφερε τη νίκη
Άψογη συνεργασία των δύο επιθετικών, ο Ραούλ σέρβιρε στον Φαν Νίστελροϊ και αυτός μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Βίζε για να κάνει το 2-1 (50ο τέρμα του Ολλανδού φορ στη διοργάνωση) και να βάλει φωτιά στο "Μπερναμπέου". Η Βέρντερ δεν τα παράτησε πάντως και με τον Αλμέιδα επιχείρησε να κάνει το 2-2, με τον Κασίγιας να βρίσκεται πάντως σε ετοιμότητα.

Από εκεί και πέρα, η Ρεάλ πίεσε για ένα ακόμη γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο, χάνοντας ευκαιρίες με τους Ντρέντε (86'), Σνάιντερ (87) και Ρομπίνιο (90), με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τον Μπερντ Σούστερ να πανηγυρίζει την παρθενική του νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ ως προπονητής της Ρεάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η νίκη Νο 300 για τη Ρεάλ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, με την "βασίλισσα" να είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της "γηραιάς ηπείρου".

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Σούστερ): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Καναβάρο, Ραούλ (84' Ρόμπεν), Γκάγκο, Μαρσέλο, Γκούτι (77' Ντρέντε), Φαν Νιστελρόι, Χιγκουαίν (69' Ρομπίνιο) Μέτσελντερ, Σνάιντερ

Βέρντερ Βρέμης (Σάαφ): Βίσε, Πάσανεν, Νάλντο, Μπάουμαν, Βράνιες, Ρόζενμπεργκ (69' Αλμέιδα) Ντιέγκο, Τόσιτς, Σανόγκο, Γιένσεν, Μερτεζάκερ

* Με δηλώσεις που έκανε στο συνδρομητικό κανάλι "Supersport", αμέσως μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βέρντερ, ο τεχνικός των Μαδριλένων, υποστήριξε ότι η ομάδα του είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο, ενώ για τον Ολυμπιακό είπε ότι θα είναι δύσκολος αντίπαλος με τον κόσμο στο πλευρό του, τόσο με τη Βέρντερ όσο με τη Ρεάλ.

"Η Ρεάλ είναι το φαβορί με τόσα πρωταθλήματα Ευρώπης με την εμπειρία που διαθέτει, όμως ο όμιλος είναι ισορροπημένος. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα είναι καλός στην έδρα του με τον κόσμο του και θα δυσκολέψει ακόμα και τη Ρεάλ", τόνισε χαρακτηριστικά.











































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ