ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κορυφαία ενδεκάδα του Κακά

Η κορυφαία ενδεκάδα του Κακά

Τη δική του ιδανική ενδεκάδα έφτιαξε ο Κακά έχοντας επιλέξει πολλούς από τους πρώην συμπαίκτες του σε αυτή. Απουσία έκπληξη από τις επιλογές του.

Η σειρά του Κακά για την επιλογή της ιδανικής ενδεκάδας έφτασε. Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στην dailymail, ο Βραζιλιάνος μέσος επέλεξε τη δική του "Dream Team" η οποία απαρτίζεται κυρίως από πρώην συμπαίκτες του.

Ο Κακά είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους ποδοσφαιριστές τόσο σε συλλόγους όσο και στην εθνική ομάδα οπότε η επιλογή του ήταν σχετικά εύκολη.

Από τους ένδεκα που επέλεξε μόλις δύο δεν υπήρξαν ποτέ συμπαίκτες του. Ο πρώτος είναι ο Ινιέστα ο οποίος βρίσκεται στην "Dream team" του Βραζιλιάνου μέσου σε αντίθεση με τον Μέσι. Θέση στην ενδεκάδα έχει και ο Ζινεντίν Ζιντάν με τον οποίο υπήρξαν μόνο αντίπαλοι.

Στην άμυνα ψηφίζει Μίλαν και εθνική Βραζιλίας με τους Ντίντα, Καφού, Νέστα και Μαλντίνι να είναι οι τέσσερις από τους πέντε και τον Ρομπέρτο Κάρλος να συμπληρώνει τη λίστα. Στα χαφ επέλεξε τρεις παίκτες που συνδυάζουν το θέαμα με την ουσία αφού πέρα του Ινιέστα οι άλλοι δύο είναι ο Πίρλο και ο Ζιντάν.

Τέλος στην επίθεση βρίσκονται οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρονάλντο και Ροναλντίνιο με τον τελευταίο να παίρνει τη θέση του Μέσι.

Η καλύτερη ενδεκάδα του Κακά:

Τερματοφύλακας: Ντίντα

Αμυντικοί: Καφού, Νέστα, Μαλντίνι, Ρομπέρτο Κάρλος

Μέσοι: Πίρλο, Ινιέστα, Ζιντάν

Επιθετικοί: Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρονάλντο, Ροναλντίνιο

Και σε παράταξη...

Η κορυφαία ενδεκάδα του Κακά

Τι είπε για τον καθένα από αυτούς:

Ντίντα: "Έχω παίξει με τον Κασίγιας στη Ρεάλ Μαδρίτης για τέσσερα χρόνια, αλλά για μένα ο καλύτερος είναι ο Ντίντα. Παίξαμε και κερδίσαμε μαζί τόσο στην εθνική ομάδα όσο και στη Μίλαν. Είναι ένας απίστευτος τερματοφύλακς".

Καφού: "Κάθε φορά που πρέπει να πω κάτι για τους παίκτες που έχω μάθει κάτι από αυτούς τότε επιλέγω τον Καφού. Κέρδισε δύο φορές το Μουντιάλ και το Τσάμπιονς Λιγκ και συνέχισε να δουλεύει κάθε μέρα. Το κίνητρό του ήταν πάντοτε να νικά το επόμενο παιχνίδι"

Μαλντίνι: "Τα ίδια που ισχύουν και για τον Καφού. Κατέκτησε πέντε φορές το Τσάμπιονς Λιγκ, κατέκτησε το πρωτάθλημα επτά φορές αλλά ήταν πάντοτε αυτός που έφτασε πρώτος και έφευγε τελευταίος από την προπόνηση. Ήταν το τέλειο παράδειγμα για έναν παίκτη"

Νέστα: "Οι Ιταλοί παίκτες βλέπουν το ποδόσφαιρο με έναν διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τις άλλες χώρες. Μαθαίνουν από μικροί την τακτική ώστε μεγαλώνοντας να ξέρουν που θα πρέπει να τοποθετηθούν, πως να κινηθούν και τι θα κάνουν οι αντίπαλοί τους. Αυτό έκανε τον Νέστα έναν τόσο καλό αμυντικό, ενώ ήταν και γρήγορος"

Ρομπέρτο Κάρλος: "Τι απίστευτος παίκτης που ήταν. Απολάμβανα το να αγωνίζομαι μαζί του. Ήταν γρήγορος, δυνατός και μπορούσε να εκτελέσει απίστευτα φάουλ και να πετύχει γκολ με μακρινά σουτ"

Ινιέστα: "Κάνει τα δυσκολότερα πράγματα να μοιάζουν απλά. Αυτό είναι το καλύτερο κοπλιμέντο που μπορώ να του κάνω. Ο τρόπος που παίζει τα κάνει όλα να φαίνονται απλά. Αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο σε αυτόν"

Ζιντάν: "Ποτέ δεν έπαιξα μαζί του, όμως έπαιξα εναντίον του. Ήταν υπέροχος ο τρόπος που έπαιζε και το πως κινούνταν στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν σαν να γλιστρούσε στο γήπεδο. Αυτά που έκανε ορισμένες φορές με την μπάλα ήταν ορισμένες φορές δύσκολο ακόμα και να τα φανταστεί κανείς"

Πίρλο: "Λάτρευα το να αγωνίζομαι μαζί του. Νομίζω ότι είναι ένας από τους καλύτερους. Βλέπει την κίνηση πριν από τους περισσότερους στο γήπεδο. Η θέση μου ήταν να αγωνίζομαι στο όριο και εκείνος με έβρισκε κάθε φορά που μπορούσε να με βρει".

Κριστιάνο Ροναλντο: "Έχω τρεις Ρονάλντο μπροστά και ξεκινάω με τον Κριστιάνο. Έμαθα πολλά από εκείνον που με βοήθησαν στην καριέρα μου όσο ήμουν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο καλύτερος παίκτης αυτή τη στιγμή, είναι ένας ξεχωριστός παίκτης"

Ρονάλντο: "Για μένα ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία του αθλήματος. Είναι διαφορετικός από όλους. Μπορώ να πω ότι ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ποτέ. Η ταχύτητα, η ντρίμπλα, τα τελειώματα του, η κίνηση του. Τον αγαπώ"

Ροναλντίνιο: "Έχω αγωνιστεί κόντρα στον Μέσι, αλλά η τελευταία μου θέση ανήκει στον Ροναλντίνιο. Είναι ιδιοφυΐα. Μπορεί να κάνει πράγματα με την μπάλα τα οποία δεν μπορείς να καταλάβεις. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης μπορείς να δεις πράγματα που δεν τα βλέπεις στους αγώνες. Στις προπονήσεις ήταν ελεύθερος από το συναισθηματικό κομμάτι και την ευθύνη των αγώνων. Στις προπονήσεις ήταν ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει"

Θυμηθείτε εκείνες που είχαν επιλέξει οι:

Ροναλντίνιο

Πίρλο

Τσάμπι Αλόνσο

Γιαγιά Τουρέ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ