ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ροναλντίνιο έφτιαξε την 11άδα των ονείρων του

Ο Ροναλντίνιο έφτιαξε την 11άδα των ονείρων του

Ο Ροναλντίνιο επέλεξε την αγαπημένη του 11άδα. Παίκτες-αστέρια που έχουν πρωταγωνιστήσει στο Champions League, με την Τσέλσι να έχει τρεις εκλεκτούς. Διαβάστε τις επιλογές του Βραζιλιάνου.

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ένας από τους "εραστές" της στρογγυλής θεάς, απ' αυτούς που ήξεραν να την μεταχειρίζονται με τέτοιο τρόπο που σε μάγευε.

Ο Ροναλντίνιο, με την πολύ μεγάλη καριέρα στο βιογραφικό του, επέλεξε την αγαπημένη του 11άδα, η οποία απαρτίζεται από αστέρια που έχουν παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αν μη τι άλλο, όταν ένας παίκτης του διαμετρήματος του "Ρόνι", επιλέγει τους αγαπημένους του ποδοσφαιριστές ανά θέση, τότε η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία.

Η Τσέλσι έχει τρεις... εκλεκτούς, έστω και αν δεν φόρεσε ποτέ την φανέλα της, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι συμπατριώτες του. Μια 11άδα ονειρεμένη, που κάθε προπονητής θα ήθελε να κοουτσάρει.

Η διάταξη είναι 4-3-3 και δεν συμπεριλαμβάνονται παίκτες όπως ο Ζινεντίν Ζιντάν ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Βέβαια, για την άποψη του Ροναλντίνιο μιλάμε και οι απόψεις είναι υποκειμενικές.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Τζιανλουίτζι Μπουφόν: "Υπήρξαν πολλοί καλοί τερματοφύλακες στα χρόνια, αλλά επιλέγω τον Μπουφόν για την συνέπειά του. Οι περισσότεροι γκολκίπερ είχαν κατά καιρούς θέματα με τη φόρμα τους, αλλά ο Μπουφόν βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο για πολύ καιρό".

Ο Ροναλντίνιο έφτιαξε την 11άδα των ονείρων του
© GETTY IMAGES

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Καφού: "Δεν γίνεται να έχει κάποιος τις περισσότερες συμμετοχές στην εθνική Βραζιλίας, χωρίς να είναι ιδιαίτερος και καλός. Χάρηκα πάρα πολύ, όταν επιτέλους κατέκτησε το Champions League με τη Μίλαν. Δεν θα ήταν σωστό, το καλύτερο δεξί μπακ όλων των εποχών να μην κατακτήσει το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης".

Ο Ροναλντίνιο έφτιαξε την 11άδα των ονείρων του
© GETTY IMAGES SPORT

Τέρι: "Όταν ήμουν στη Μπαρτσελόνα, είχαμε ορισμένα μεγάλα ματς με την Τσέλσι και μπόρεσα να καταλάβω για ποιο λόγο ο Τέρι είναι τόσο σημαντικός ακόμα και σήμερα. Είναι πολύ σκληρός για να τον αντιμετωπίσεις και μεγάλος ηγέτης. Ένας ηγέτης που χρειάζεσαι σε τέτοια παιχνίδια".

BARCELONA V CHELSEA. CHAMPIONS LEAGUE. 7TH MARCH 2006. PIC ANDY HOOPER.
 RONALDINHO SCORES
BARCELONA V CHELSEA. CHAMPIONS LEAGUE. 7TH MARCH 2006. PIC ANDY HOOPER. RONALDINHO SCORES BARCELONA V CHELSEA. CHAMPIONS LEAGUE. 7TH MARCH 2006. PIC ANDY HOOPER. RONALDINHO SCORES

Μαλντίνι: "Ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του Champions League. Το χαρακτηριστικό του όμως ήταν πως όταν είχε την μπάλα στα πόδια, δεν φερόταν ως στόπερ, αλλά ως ένας ντελικάτος μέσος".

Ο Ροναλντίνιο έφτιαξε την 11άδα των ονείρων του
© EPA

Ρομπέρτο Κάρλος: "Θα άξιζε να τον έχεις σε κάθε ομάδα για τη μεγάλη του ικανότητα στις στημένες φάσεις και στις εκτελέσεις φάουλ, αλλά και για το ότι είναι ένα από τα καλύτερα ακραία μπακ όλων των εποχών. Τόσο σημαντικός για κάθε νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League".

Ο Ροναλντίνιο έφτιαξε την 11άδα των ονείρων του
© EPA

ΜΕΣΟΙ

Κλοντ Μακελελέ: "Οι αμυντικοί αισθάνονται ασφαλείς, ξέροντας ότι είναι μπροστά τους. Οι επιθετικοί αισθάνονται ασφαλείς, γνωρίζοντας ότι είναι πίσω τους. Για μένα, είναι ο καλύτερος που έχω δει, κάνοντας τη δουλειά να προστατεύει την άμυνα. Ποτέ δεν τον έβλεπες να κάνει κακό παιχνίδι".

CHELSEA V BARCELONA...CHAMPIONS LEAGUE.08/03/2005
PIC   ANDY HOOPER........DAILY MAIL
ronaldinho and makalele
CHELSEA V BARCELONA...CHAMPIONS LEAGUE.08/03/2005 PIC ANDY HOOPER........DAILY MAIL ronaldinho and makalele CHELSEA V BARCELONA...CHAMPIONS LEAGUE.08/03/2005 PIC ANDY HOOPER........DAILY MAIL RONALDINHO AND MAKALELE

Φρανκ Λάμπαρντ: "Είχα πει στον Φρανκ Ράικαρντ ότι έπρεπε να τον έχουμε πάρει στη Μπαρτσελόνα, αλλά ο ίδιος δεν ήθελε να φύγει από την Τσέλσι. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα του δεν θα τον άφηνε να φύγει την περίοδο που ήταν ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Αν και μέσος, τα γκολ που έβαζε, με εντυπωσίαζαν".

Barcelona, SPAIN:  Chelsea's  Frank Lampard (L) shakes hands with Barcelona's Ronaldinho after their match during their Champions League football match at the Nou Camp in Barcelona 07 March 2006. Barcelona qualify for the quarter-finals.  AFP PHOTO/CESAR RANGEL  (Photo credit should read CESAR RANGEL/AFP/Getty Images)
Barcelona, SPAIN: Chelsea's Frank Lampard (L) shakes hands with Barcelona's Ronaldinho after their match during their Champions League football match at the Nou Camp in Barcelona 07 March 2006. Barcelona qualify for the quarter-finals. AFP PHOTO/CESAR RANGEL (Photo credit should read CESAR RANGEL/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Κακά: "Τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον Κακά στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον παίκτη στη Μίλαν. Αυτός ήταν ο αληθινός Κακά. Για δυο, ίσως και τρία χρόνια, ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Δεν υπήρχε κάτι που δεν μπορούσε να το κάνει".

Ο Ροναλντίνιο έφτιαξε την 11άδα των ονείρων του
© EPA

ΕΠΙΘΕΣΗ

Λιονέλ Μέσι: "Έχω κατακτήσει τα πάντα και είναι απίθανο να έχω κάτι για το οποίο να είμαι μετανιωμένος. Εύχομαι όμως να μπορούσα να έχω παίξει περισσότερο με τον Μέσι στη Μπαρτσελόνα απ΄ό,τι τελικά έκανα. Δεν υπάρχουν λόγια για να τον περιγράψεις. Τα πόδια του είναι μαγικά".

Ο Ροναλντίνιο έφτιαξε την 11άδα των ονείρων του
© GETTY IMAGES

Τιερί Ανρί: "Ο καλός μου φίλος, με τον οποίο έπαιξα στη Μπαρτσελόνα και υπήρξε καλή πιθανότητα να παίζαμε μαζί και στη Νέα Υόρκη. Ένας εφιάλτης για τους αντίπαλους αμυντικούς, ήταν γρήγορος, τεχνίτης και δυνατός".

Ο Ροναλντίνιο έφτιαξε την 11άδα των ονείρων του
© GETTY IMAGES

Ρονάλντο: "Ήταν το είδωλό μου και κατέληξα να παίζω μαζί του, κατακτώντας και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο πιο ολοκληρωμένος επιθετικός που έχει υπάρξει ποτέ και πιο πλήρης δεν θα υπάρξει ούτε στο μέλλον. Είναι αδιανόητο το ότι αυτός ο παίκτης δεν κατέκτησε ποτέ του ένα Champions League".

Ο Ροναλντίνιο έφτιαξε την 11άδα των ονείρων του
© AFP/GETTYIMAGES
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ