EUROPA LEAGUE

Η Ελλάδα στην 16η θέση!

Η Ελλάδα στην 16η θέση!
ΡΙΒΑΛΝΤΟ

Το "5 στα 5" έφερε την Ελλάδα στη 16η θέση από την 18η. Πλώρη για το Νο12 (videos)

Οι ελληνικές ομάδες έγραψαν ιστορία και από εκεί που λέγαμε πως θα καταφέρουμε να φτάσουμε στην 16η θέση ώστε να έχουμε δύο εκπροσώπους στο Τσάμπιονς Λιγκ, τώρα λέμε τι θα κάνουμε για φτάσουμε στην 12η θέση και να πηγαίνει στους ομίλους απευθείας ο πρωταθλητής.
Με την ευλογία Πλατινί...


Συγκεκριμένα με τους 1667 βαθμούς που μαζέψαμε, από την 18η θέση ανεβήκαμε στην 16η θέση και αφήσαμε πίσω Νορβηγούς και Ελβετούς. Πλέον η Ελλάδα με 20.662 έχει μπροστά της την Βουλγαρία με 22.416 στην 15η θέση, την Τσεχία με 23.000 στην 14η θέση, το Βέλγιο με 23.700 στην 13η θέση και την Τουρκία με 26.225 στην 12η θέση.

Η Ελλάδα δεν απειλείται από Ελβετούς και Νορβηγούς (καθώς και οι δύο χώρες αναμένεται να μείνουν με έναν εκπρόσωπο) και αν η Ελλάδα συνεχίσει στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ με τουλάχιστον τις 3 από τις 5 ομάδες μας (μακάρι και οι 5) τότε θα έχουμε συνολικά 12 παιχνίδια (4 η κάθε ομάδα) για να μαζέψουμε περισσότερους βαθμούς.

Από τη θέση που ήδη βρισκόμαστε (16η) η Ελλάδα θα βγάζει δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ (ο πρωταθλητής στον β' προκριματικό και η Κυπελλούχος για ένα από τα 4 εισιτήρια με τις χώρες από την θέση 1-16. Επίσης θα έχουμε και πάλι από τη σεζόν 2009-2010 και 3 ομάδες στο ΟΥΕΦΑ, καθώς του χρόνου θα βγάλουμε μόνο 2.

Εάν καταφέρουμε να φτάσουμε στην 12η, λέμε αν, τότε και πάλι η πρωταθλητής θα είναι απευθείας στους ομίλους. Όλα αυτά τα σενάρια είναι φυσικά βάση σχεδίου του Πλατινί, που αναμένεται να ισχύει από την επόμενη περίοδο.

Πρώτο θέμα στην ΟΥΕΦΑ


Η Ελληνική... πεντάρα έγινε πρώτο θέμα και στο επίσημο site της ΟΥΕΦΑ. "Μια καλή νύχτα για τις ελληνικές ομάδες καθώς ΑΕΚ, Λάρισα, Πανιώνιος πέτυχαν εντυπωσιακές νίκες". Που να ήξεραν πως και ο Παναθηναϊκός αλλά και ο Άρης πήραν τις ταυτότητες των αντιπάλων τους...

Λάρισα - Μπλάκμπερν 2-0

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο η Λάρισα με εξαιρετική εμφάνιση νίκησε με 2-0 την Μπλάκμπερν με γκολ των Μπακαγιόκο (32') και Κλέιτον (43').



Σοσό - Πανιώνιος 0-2

Στο Ογκίστ Μπονάλ του Μονπελιέ οι "πάνθηρες" του Έβαλντ Λίνεν επικράτησαν με 2-0 επί της Σοσό με γκολ των Τζιμπούρ (27') και Φενραντέζ (56').



ΑΕΚ - Σάλτσμπουργκ 3-0

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει το εμπόδιο της Σάλτσμπουργκ την οποία νίκησε με 3-0 , με γκολ των Άλβες (2'), Ριβάλντο (57') και Κονέ (82').



Aρης - Σαραγόσα 1-0

Στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άρης επικράτησε 1-0 της Σαραγόσα στο ντεμπούτο του Ντούσαν Μπάγιεβιτς χάρις στο γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 6ο λεπτό.



Aρτμέντια-Παναθηναϊκός 1-2


O Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος καθόλη τη διάρκεια του αγώνα με την Αρτμέντια στη Σλοβακία και κατάφερε παρά το ότι έμεινε πίσω στο σκορ να γυρίσει το ματς και να πάρει κρίσιμη νίκη 2-1 και μαζί να εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση.



































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ