ΑΕΛ

Λάρισα-Μπλάκμπερν: 2-0

Λάρισα-Μπλάκμπερν: 2-0
ΛΑΡΙΣΑ-ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Σκορ πρόκρισης (2-0) και μεγάλη μπάλα από τη Λάρισα κόντρα στην Μπλάκμπερν

O Μπακαγιόκο και ο Κλέιτον, οι σκόρερ της ελληνικής ομάδας που έχασε πολλές ευκαιρίες και για τρίτο γκολ και ατέλειωτο πανηγύρι στον κάμπο!
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δυο ομάδες έψαχναν να βρουν τα "πατήματα" τους στον αγωνιστικό χώρο. Η Λάρισα πίεζε και προσπαθούσε να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή της, ενώ οι Άγγλοι απο την πλευρά τους έψαχναν να βρουν ρυθμό και να "χτυπήσουν" τους Θεσσαλούς, όμως στο πρώτο τέταρτο δεν κατάφεραν κάτι αξιοσημείωτο (εξαίρεση μια εκτέλεση φάουλ του Μπέντλεϊ στο 2' που μπλόκαρε με ευκολία ο Κοτσόλης).

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη απο την πλευρά τους, είχαν ρίξει το βάρος στην σωστή αμυντική λειτουργία και στην συνέχεια προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση "σημαδεύοντας" τον Μπακαγιόκο που προσπαθούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των "ρόδων" με την ταχύτητα του, όμως συνήθως έβρισκε μπροστά του δυο παίκτες της Μπλάκμπερν και δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα.

Στο 6ο λεπτό ο 30χρονος επιθετικός απο την Ακτή Ελεφαντοστού έκανε κεφαλιά απο το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Φρίντελ είχε τον έλεγχο της φάσης και μπλόκαρε την μπάλα.

Η Μπλάκμπερν τον έλεγχο
Μετά το πρώτο 10λεπτο η Μπλάκμπερν είχε την κατοχή της μπάλας και στο 19ο λεπτό πλησίασε το γκολ. Ο Πέντερσεν εκτέλεσε πλάγιο απο τ' αριστερά, η μπάλα έφθασε στο πρώτο δοκάρι, όπου ο ΜακΚάρθι έκανε κοντρόλ (είχε γυρισμένη την πλάτη στην εστία του Κοτσόλη) και επιχείρησε σουτ, όμως η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του Φέρστερ και απομακρύνθηκε.

Στο 23' ο Γκαλίτσιος έκανε σέντρα απο τα δεξιά, ο Φωτάκης επιχείρησε σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Φρίντελ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Σάβατζ επιχείρησε μακρινό σουτ, όμως ο Κοτσόλης ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δίλεπτη "βυσσινί καταιγίδα"
Κάπου εκεί οι παίκτες του Γιώργου Δώνη αποφάσισαν να δείξουν οτι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τους παίκτες της Μπλάκμπερν να κάνουν πάρτι στο Πανθεσσαλικό. Σταδιακά άρχισαν να κερδίζουν "μέτρα" προς την περιοχή των "ρόδων" και άρχισαν ν' απειλούν την εστία του Φρίντελ.

Στο 32' ο Αλεξάνδρου επιχείρησε σουτ απο τα δεξιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν να υπολογίζουν την συγκεκριμένη φάση και στο επόμενο λεπτό το "πλήρωσαν". Ο Μπακαγιόκο διεκδίκησε μια χαμένη μπαλιά λίγο κάτω απο την μεσαία γραμμή και προς την περιοχή της Μπλάκμπερν, ο επιθετικός της Λάρισας κατάφερε να κερδίσει την μπάλα και με εξαιρετικό μακρινό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Φρίντελ (είχε κάνει μερικά βήματα μακριά απο την εστία του), με αποτέλεσμα οι εξέδρες να πάρουν "φωτιά".

Οι παίκτες του Μαρκ Χιούζ ήταν σοκαρισμένοι απο αυτή την εξέλιξη, όμως πολύ γρήγορα τα πράγματα έγιναν χειρότερα γι' αυτούς. Στο 35' ο Έμερτον έκανε λάθος γύρισμα στον Φρίντελ, με αποτέλεσμα ο Αλεξάνδρου να βγει απέναντι απο τον τερματοφύλακα της Μπλάκμπερν, ο Κύπριος μέσος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αμερικανό πορτιέρο (απομάκρυνε με το πόδι), στην συνέχεια το σουτ του Μπακαγιόκο κόντραρε στα σώματα, όμως η μπάλα έφθασε πλάγια δεξιά στον Κλέϊτον που με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους οπαδούς της Λάρισας στα ουράνια...

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν ν' αντιδράσουν και να σημειώσουν ένα γκολ, όμως οι σέντρες τους δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς οι Νταμπίζας και Φέρστερ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ελέγξουν την "εναέρια κυκλοφορία".

"Αγγιξε" το 3-0...
Το β' ημίχρονο ξεκίνησε με την Λάρισα να πιέζει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, ενώ στο 48ο λεπτό οι "βυσσινί" πλησίασαν και σε ένα τρίτο γκολ. Ο Μπακαγιόκο κέρδισε φάουλ λίγο έξω απο την περιοχή της Μπλάκμπερν (προς τ' αριστερά), ο Φωτάκης ήταν αυτός που εκτέλεσε απευθείας όμως ο Φρίντελ είχε τον έλεγχο της φάσης και απομάκρυνε την μπάλα που είχε πορεία προς τα δίχτυα του.

Οι παίκτες της Μπλάκμπερν απο την πλευρά τους ήταν επηρρεασμένοι απο την εξέλιξη του αγώνα, δεν είχαν νεύρο στο παιχνίδι τους, ενώ με την πάροδο του χρόνου είχαν αρχίσει να φορτώνονται και με άγχος, καθώς το 2-0 έκανε εξαιρετικά δύσκολη την δουλειά τους στον επαναληπτικό.

Παρόλα αυτά στο 54' τα "ρόδα" πλησίασαν το γκολ, όταν έγινε η βαθιά μπαλιά απο τον Έμερτον στην περιοχή της Λάρισας, ο Σάντα Κρούζ βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Θεσσαλών, όμως δεν αντιλήφθηκε οτι ο Κοτσόλης έκανε έξοδο και προσπάθησε να τον νικήσει με κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα μακριά απο την εστία.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Θεσσαλοί δημιούργησαν άλλη μια επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ του Φρίντελ, ο Αλεξάνδρου αρχικά έκανε σουτ μέσα απο την περιοχή η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στον Σαρμιέντο (εκτός περιοχής) που επιχείρησε νέο σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Θεσσαλικός μόνολογος

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους και έκαναν οτι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 64' ο Κλεϊτον από τα αριστερά κέρδισε τις κόντρες και μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Μπακαγιόκο, αλλά το σουτ του δεύτερου βρήκε στα σώματα των παικτών της Μπάλκμπερν. Στο επόμενο λεπτό ο Κυριακίδης επιχείρησε μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Φρίντελ.

Οι Αγγλοι απο την πλευρά τους, επισκέφθηκαν την εστία του Κοτσόλη στο 68, όταν έγινε η σέντρα απο τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Μπέντλεϊ κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτσόλη. Αυτή ήταν η δεύτερη αξιόλογη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο...

Δυο λεπτά αργότερα οι Θεσσαλοί έχασαν μια απίστευτη ευκαιρία, ο Μπακαγιόκο έκλεψε την μπάλα απο τα δεξιά και μπήκε στην περιοχή, γύρισε για τον Κλέϊτον που ήταν στο ύψος του πέναλτι χωρίς αντίπαλο, όμως ο Βραζιλιάνος μέσος δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Φρίντελ άπλωσε το πόδι του την τελευταία στιγμή και απομάκρυνε την μπάλα.

"Βάρυναν" τα πόδια
Κάπου εκεί άρχισε να βγαίνει η κούραση των παικτών της Λάρισας, καθώς είχαν μόλις ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους. Το αποτέλεσμα ήταν στο 74' η Μπλάκμπερν ν' απειλήσει την εστία του Κοτσόλη όταν ο Σάντα Κρουζ μπήκε απο τα δεξιά και επιχείρησε σουτ, όμως ο Νταμπίζας έβαλε την κόντρα και ο τερματοφύλακας των "βυσσινί" μπλόκαρε με ευκολία.

Στο τελευταίο τέταρτο οι Άγγλοι απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα, καθώς οι παίκτες του Γιώργου Δώνη δεν είχαν ανάσες, όμως παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία στα καρέ του Κοτσόλη (μοναδική αναλαμπή ένα μακρινό σουτ του Νταν στο 88') και πλέον έχουν δύσκολη αποστολή στον δεύτερο αγώνα στο "Ίγουντ Παρκ".

Δώνης: "Συγχαρητήρια στους παίκτες"

Λίγο μετά την λήξη του αγώνα ο Γιώργος Δώνης έπλεε σε πελάγη ευτυχίας και μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες και τους οπαδούς της ομάδας: «Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, όχι όμως και από το σκορ. Μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ, οπότε τώρα θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Έχουμε 50% πιθανότητες, δηλαδή όσες και η Μπλάκμπερν. Εμείς όμως έχουμε ως στόχο την πρόκριση. Μας περιμένει ένα σκληρό ματς σε μικρό γήπεδο και ξέρουμε ότι θα δεχτούμε πολύ πίεση. Όποια ομάδα βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση θα κερδίσει.

Είχα πει πως θα προσπαθήσουμε σκληρά και το κάναμε πράξη. Θέλαμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας και το πετύχαμε. Είχαμε δουλέψει πολύ καιρό γι’ αυτό το παιχνίδι, καθώς δεν υπήρχαν επίσημες υποχρεώσεις. Θέλαμε να έχουμε κοντά τις γραμμές μας και να κερδίζουμε την μπάλα στις μακρινές πάσες του αντιπάλου μας, κάτι που καταφέραμε. Πάντως, δεν μας βοήθησε ο αγωνιστικός χώρος, αφού ήταν γεμάτος τρύπες κάτι που δεν φάνηκε απ’ έξω και δεν ευνοεί τις ομάδες που παίζουν με την μπάλα κάτω».

Μαρκ Χιουζ: «Είμαι απογοητευμένος από την απόδοση. Ήμαστε καλύτεροι απ’ ότι δείξαμε. Η ΑΕΛ είναι καλή ομάδα, έπαιξε δυνατά και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες. Δεν έπρεπε να δεχτούμε το δεύτερο γκολ. Είμαι απογοητευμένος γιατί χάσαμε ύστερα από 15 παιχνίδια. Δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Το δεύτερο παιχνίδι είναι δύσκολο για εμάς, αλλά θετικό είναι ότι δεν δεχτήκαμε άλλο γκολ! Στο δεύτερο ημίχρονο οπισθοχωρήσαμε και πολλοί παίκτες μου δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα».

Tο 2-0 της Λάρισας επί της Μπλάκμπερν:



Συνθέσεις
ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης):
Κοτσόλης, Φέρστερ, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος, Κυριακίδης, Φωτάκης, Σαρμιέντο, Αλεξάνδρου (76' Γκίκας), Κλέιτον (84' Καλαντζής), Μπακαγιόκο (92' Βενέτης).

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ (Μαρκ Χιούζ): Φρίντελ, Όϊερ, Γουόρνοκ, Νέλσεν (57' Κισανισβίλι), Έμερτον, Νταν, Σάβατζ, Μπέντλεϊ, Πέντερσεν (62' Ντέρμπισαϊρ), Σάντα Κρουζ, ΜαΚάρθι (79' Τουγκάϊ).

Διαιτητής: Πέτερ Σίπελ (Γερμανία)
Βοηθοί: Σονκ Γκίλντεμαν (Γερμανία), Ζόσεφ Μέϊερ(Γερμανία)
Κίτρινες: Κατσιαρός (Λάρισα) - Γουόρνοκ, Μπέντλεϊ (Μπλάκμπερν)

Το Live του αγώνα

1' Έναρξη αγώνα
2' Κόρνερ Λάρισα
5' Ευκαιρία Λάρισα
Kεφαλιά του Μπακαγιόκο δεν ανησύχησε ο Φρίντελ.
11' Σχόλιο
Παιχνίδι κέντρου με τις δύο ομάδες να είναι ακίνδυνες επιθετικά.
14' Κόρνερ Μπλάκμπερν
19' Ευκαιρία Μπλάκμπερν
Μετά από δυνατό πλάγιο του Έμερτον, ο Μακάρθι κέρδισε χώρο με το σώμα με αντίπαλο τον Φέρστερ και στην μικρή περιοχή επιχείρησε με αναπόδο ψαλίδι να παραβιάσει την εστία του Κοτσόλη, η μπάλα όμως βρήκε το πρόσωπο του Φέρστερ.
23' Ευκαιρία Λάρισα
Ο Φωτάκης μετά από σέντρα του Γκαλίτσιου με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
24' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Κατσιαρός
Μαρκάρισμα στον Μπέντλεϊ.
28' Ευκαιρία Μπλάκμπερν
Σουτ του Σάβατζ έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Κοτσόλης.
30' Ευκαιρία Λάρισα
Σουτ του Αλεξάνδρου έξω από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα έφυγε άουτ.
32' Γκολ Λάρισα Μπακαγιόκο
Ο Μπακαγιόκο με δυνατό μακρινό σουτ "κρεμάει" τον Φρίντελ που ήταν έξω από την εστία του, ανήμπορος να αντιδράσει.
34' Γκολ Λάρισα Κλεϊτον
Μετά από λάθος του Έμερτον, ο Αλεξάνδρου μπήκε μόνος από αριστερά στην περιοχή το πλασέ όμως απέκρουσε ο Φρίντελ. Η μπάλα πήγε στον Μπακαγιόκο το σουτ που επιχείρησε κοντραρίστηκε από τους αμυντικούς της Αγγλικής ομάδας, για να καταλήξει στον Κλεϊτον που με αριστερό πλασέ από τα δεξιά και μέσα στην περιοχή διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.
37' Κίτρινη κάρτα Μπλάκμπερν Γουόρνοκ
43' Κόρνερ Μπλάκμπερν
45' Έναρξη καθυστερήσεων
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Φάουλ Λάρισα
Ο Φωτάκης εκτέλεσε το φάουλ που απέκρουσε ο Φρίντελ και στην συνέχεια ο Νταμπίζας δεν κατάφερε να κερδίσει την κεφαλιά, αποτυγχάνοντας να διευρύνει το σκορ για την ομάδα του.
49' Κόρνερ Μπλάκμπερν
50' Σουτ Λάρισα
Σουτ του Κλεϊτον έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.
54' Ευκαιρία Μπλάκμπερν
Μετά πό μακρινή μπαλιά του Εμέρτον ο Σάντα Κρουζ μόνος στην περιοχή δεν κοντρολάρισε σωστά την μπάλα που απομακρύνθηκε από τους γηπεδούχους.
57' Αλλαγή παίκτη Μπλάκμπερν Νέλσεν
Ο Κιτσακιτσβίλι μπήκε στον αγώνα.
59' Ευκαιρία Λάρισα
Ο Κλείτον μπήκε από τα αριστερά, ο Μπακαγιόκο δεν στόπαρε σωστά στο γύρισμα του Βραζιλιάνου, ήρθε ο Αλεξάνδρου του σουτ κόντραρε στους αμυντικούς, που κατέληξε στον Σαρμιέντο και την έστειλε με δυνατό σουτ άουτ.
62' Αλλαγή παίκτη Μπλάκμπερν Πέτερσεν
Ο Ντέρμπισάϊρ μπήκε στον αγώνα.
64' Ευκαιρία Λάρισα
Ο Κλεϊτον από τα αριστερά πέρασε τους Άγλους αμυντικούς, γύρισε στον Μπακαγιόκο στην μικρή περιοχή, αλλά το σουτ του δεύτερου βρήκε στα σώματα των παικτών της Μπάλκμπερν.
65' Ευκαιρία Λάρισα
Μακρινό σουτ του Κυριακίδη η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από την εστία του Φρίντελ.
68' Ευκαιρία Μπλάκμπερν
Ο Μπέντλεϊ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Κοτσόλη.
70' Ευκαιρία Λάρισα
Ο Μπακαγιόκο πέρασε τον προσωπικό του αμυντικό από τα αριστερά, έστρωσε στον επερχόμενο Κλεϊτον που από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Φρίντελ, καθώς έδιωξε την μπάλα με τα πόδια στο σουτ του Βραζιλιάνου .
74' Ευκαιρία Μπλάκμπερν
Σουτ του Σάντα Κρουζ από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Νταμπίζα για να μπλοκάρει εύκολα ο Κοτσόλης.
76' Αλλαγή παίκτη Λάρισα Αλεξάνδρου
Ο Γκίκας μπήκε στον αγώνα.
78' Κόρνερ Λάρισα
79' Αλλαγή παίκτη Μπλάκμπερν Μακάρθι
Ο Τουγκάι μπήκε στον αγώνα.
83' Κίτρινη κάρτα Μπλάκμπερν Μπέντλεϊ
84' Αλλαγή παίκτη Λάρισα Κλεϊτον
Ο Καλαντζής μπήκε στον αγώνα.
85' Ευκαιρία Λάρισα
Ο Καλαντζής μπήκε μόνος από τα αριστερά άργησε όμως και κλείστηκε από τους αμυντικούς της Μπλάκμπερν.
87' Τραυματισμός Λάρισα Καλαντζής
90' Έναρξη καθυστερήσεων
92' Αλλαγή παίκτη Λάρισα Μπακαγιόκο
Ο Βενέτης μπήκε στον αγώνα.
93' Κόρνερ Λάρισα
95' Λήξη αγώνα





























































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ