EUROPA LEAGUE

Φερέρ: "Δύσκολο ναι, αδύνατο όχι!"

Φερέρ: "Δύσκολο ναι, αδύνατο όχι!"
Φερέρ, Παππάς

Η ΑΕΚ υπερτερεί σε ποιότητα αλλά της λείπουν αγώνες. Το μηδέν παθητικό ζήτησε ο Φερέρ (19:00 Mega)

Πως σκοπεύει να καλύψει αυτό στο σημαντικό "χάντικαπ" ώστε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Σάλτσμπουργκ και να πάρει ένα σκορ που θα της επιτρέπει να βλέπει ως φαβορί τη ρεβάνς του "Βαλς-Ζίτσενχαϊμ" σε 15 βράδια από απόψε;
Ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ έχει καταστρώσει τη στρατηγική του και ελπίζει ότι αυτή τη φορά τα σχέδιά του θα δικαιωθούν επί χόρτου. Ποντάρει σε καλύτερη συνεργασία του Ριβάλντο με τον Λυμπερόπουλο στον επιθετικό άξονα αλλά και σε δυναμική παρουσία των ακραίων επιθετικών ώστε η ομάδα να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Άλλωστε ο Ισπανός ξέρει ότι η έλλειψη ρυθμού και αγώνων θα επηρεάσει την ομάδα μετά το 60ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ποιος είναι ο πρώτος στόχος της ΑΕΚ;

" Σίγουρα μας ενδιαφέρει πρωτίστως μα μην δεχθούμε γκολ. Θα προσπαθήσουμε πρώτα για αυτό και μετά να πετύχουμε εμείς. Αυτό θα μας δώσει μεγαλύτερη σιγουριά για τη ρεβάνς. Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο, η Σάλτσμπουργκ είναι ομάδα με ισορροπία. Ελπίζω να δώσουμε θέαμα στον κόσμο και να φύγει χαρούμενος. Θέλουμε το αποτέλεσμα και για ψυχολογικούς λόγους, μας περιμένει μια συνέχεια με δύσκολους αγώνες".

Σκέφτεστε το ενδεχόμενο αποκλεισμού και το UEFA;

" Στον προκριματικό γύρο είναι δύσκολο αν αντιμετωπίσεις μια μεγάλη ομάδα όπως η Σεβίλη. Από τη στιγμή που δεν προκριθήκαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είμαστε στο UEFA και οφείλουμε να προσπαθήσουμε για το δικό μας πρεστίζ αλλά και για αυτό και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είναι εύκολο, ούτε όμως ότι είναι αδύνατο να προκριθούμε. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ισοδυναμία γιατί όλοι πρέπει να προετοιμάζονται σωστά για να δείχνουν τις αγωνιστικές του αρετές και να τις δείχνουν στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι βγαίνεις από δύσκολες καταστάσεις. Στο γήπεδο όμως θα δοθούν οι απαντήσεις

".

Μορέτο ή Μάχο; Έχετε αποφασίσει;

" Είμαστε στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης, αλλά έχω το προφίλ της ομάδας που θα παίξει. Δεν μπορώ όμως να σας το πω."

Πόσο θα επηρεάσει την ΑΕΚ η έλλειψη αγώνων;

" Η αλήθεια είναι ότι θα μου άρεσε να έχουμε αγωνιστικό ρυθμό. Δεν είναι το ίδιο με το να προπονείσαι και να αγωνίζεσαι ταυτόχρονα. Αυτή η προετοιμασία θα μας βάλει σε μία δοκιμασία. Είναι η μεγαλύτερη που έχω ζήσει. Πρέπει να προσαρμοστούμε όμως και να δεχθούμε την κατάσταση".

Είναι η ώρα του Ριβάλντο για ένα μεγάλο ματς;


" Χωρίς αμφιβολία όσο περνάνε τα παιχνίδια θα προσαρμόζεται και θα αποδίδει καλύτερα. Η Πέμπτη όμως είναι ημέρα όλων των παικτών και δεν πρέπει να περιμένουμε από τον Ριβάλντο να τα λύσει όλα τα προβλήματά μας. Παίζουν ακόμα έντεκα μαζί του".

Παντελής Καφές: "Καλούμαστε να βρούμε ρυθμό"

Υπάρχει κάτι που να σε ανησυχεί για το αυριανό ματς;

" Είναι αρνητικό για εμάς το ότι δεν έχουμε ρυθμό. Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερα παιχνίδια για να παρουσιαστούμε έτοιμοι, κόντρα σε μία δύσκολη ομάδα. Όταν τελειώσει το παιχνίδι θέλουμε να έχουμε καλό αποτέλεσμα, έτσι ώστε στη ρεβάνς να πάρουμε την πρόκριση".

Τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ περισσότερο;


" Σε αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικό να μην δεχθείς γκολ. Αν το δεχθούμε τότε δύο θα θέλουμε νίκη με δύο γκολ διαφορά, γιατί μετράει περισσότερο το εκτός έδρας που θα δεχθούμε".

Είσαι έτοιμος για την ενδεκάδα;

" Είμαι στην ομάδα αρκετό καιρό πλέον, θέλω η ΑΕΚ να πηγαίνει καλά και μέσα από την ομάδα να φαίνομαι κι εγώ. Ναι είμαι έτοιμος".
































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ