ΑΕΚ

Φοβούνται...

Φοβούνται...
trap2

Ο σχολιαστής της δημόσιας TV Μίχαελ Ρόσερ αναλύει τη Σάλτσμπουργκ στο SPORT 24. ''Φοβούνται την ΑΕΚ"

Την εφετινή χρονιά στην Ζάλτζμπουργκ, που χρηματοδοτείται από τον πολυεθνικό κολοσσό της "Ρεντ Μπουλ", ήθελαν να ανοίξουν τα…φτερά τους και να πετάξουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για 177 λεπτά είχαν υλοποιήσει την «Μεγάλη Ιδέα» αλλά η ατμόσφαιρα στο «Ολιμπίνσκι» του Ντόνετσκ και η ασφυκτική επιθετική τακτική της Σαχτάρ έσβησαν το όνειρο.
Ο Μίχαελ Ρόσερ, η φωνή του τηλεοπτικού δικτύου ORF, ο οποίος περιγράφει όλα τα σημαντικά ποδοσφαιρικά παιχνίδια στη χώρα του υποστηρίζει στο SPORT 24 πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει ο εμμονικός Τζιοβάνι Τραπατόνι.

" Η Ζάλτζμπουργκ διαθέτει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην Αυστρία. Τα περισσότερα χρήματα. Άρα πλέον θέλουν να πραγματοποιήσουν την ευρωπαϊκή υπέρβαση. Ο Τραπατόνι ήλθε στην Αυστρία με στόχο να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα προκρινόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ. "

" Αυτό δεν συνέβη και όλοι στην ομάδα απογοητεύτηκαν. Η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Τραπατόνι. Έχει πολλές εμμονές. Παίζει με αμυντικούς προσανατολισμούς και δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην επίθεση. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ με τη λέξη εμμονή. "

" Περιέγραψα το παιχνίδι με την Μάτερσμπουργκ εκτός έδρας πριν από μερικές ημέρες. Η Ζάλτζμπουργκ προηγήθηκε νωρίς με 1-0 και μετά όλοι οι παίκτες της ομάδας γύρισαν πίσω για να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα. Η Μάτερσμπουργκ είναι μια μέτρια αυστριακή ομάδα που έχει δυνατή έδρα.

"Στη μισή ώρα παιχνιδιού η ομάδα του Τραπατόνι έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής. Φαινόταν ακόμη και με δέκα παίκτες ότι είναι δύο κλάσεις ανώτερη. Μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους αλλά ο Τραπατόνι επέμενε στην τακτική του. Φιλοσοφία του είναι να πετυχαίνει ένα γκολ η ομάδα και να το κρατά"


Αποτελεί βεβαιότητα για τον Ρόσερ ότι ο Τραπατόνι δεν θα αλλάξει τίποτα στην φιλοσοφία του για το ματς με την ελληνική ομάδα, την οποία φοβούνται περισσότερο από την Σαχτάρ. " Με την ΑΕΚ δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουν την τακτική τους. Θα παίξουν πολύ αμυντικά και θα προσπαθήσουν στην αντεπίθεση να πετύχουν ένα γκολ."

" Πιστεύω ότι θα είναι πολύ κλειστό ματς, όπως και όλα της Ζάλτζμπουργκ. Υπολογίζουν πολύ την ΑΕΚ. Θεωρούν ότι τα δύο παιχνίδια με την ελληνική ομάδα θα είναι περισσότερο δύσκολα από αυτά με την Σαχτάρ.

Ο Τραπατόνι έχει σε μεγάλη υπόληψη την ΑΕΚ. Η κρατούσα άποψη στους κόλπους της Ζάλτζμπουργκ είναι ότι η αποστολή μας είναι πάρα πολύ δύσκολη, αλλά μπορούμε να προκριθούμε"

Η κατάσταση στην Ζάλτζμπουργκ δεν είναι η ιδανική. " Στις τάξεις των οπαδών οπωσδήποτε υπάρχει απογοήτευση. Αυτή φυσικά δεν αντανακλάται στις αντιδράσεις τους. Στην Αυστρία δεν γίνεται πολύ κριτική, όπως μπορεί να συμβαίνει στην Ελλάδα. "

" Τα μίντια δεν καταφέρονται κατά των προπονητών παρά μόνο σε περιπτώσεις που είναι εξόφθαλμες. Οι οπαδοί έτρεφαν φιλοδοξίες για πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο αποκλεισμός από την Σαχτάρ έφερε μια μικρή απογοήτευση. Είναι η νοοτροπία των Αυστριακών"

Ο Ρόσερ εκτιμά ότι τα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ θα αποτελέσουν κριτήριο για την παραμονή του Τραπατόνι στον πάγκο της αυστριακής ομάδας. " Παρά τα όσα σου ανέφερα υπάρχει πρόβλημα με τον Τραπατόνι. Υπήρξε κουβέντα για την πιθανή αντικατάστασή του έπειτα από τον αποκλεισμό.

Υπήρχαν τέτοιες πληροφορίες αλλά τελικά στην πράξη δεν επιβεβαιώθηκαν. Πιστεύω ότι αν δεν προκριθεί επί της ΑΕΚ θα ανοίξει κύκλος συζήτησης για το μέλλον του και η θέση του θα είναι επισφαλής. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν η Ζάλτζμπουργκ δεν καταφέρει να προκριθεί. Είναι σαν να παίζει το κεφάλι του"

Μεγαλύτερο πονοκέφαλος δημιουργείται στην ομάδα του Τραπατόνι από την λειψανδρία γκολ. " Αν θα έπρεπε να ιεραρχήσω τα προβλήματα της Ζάλτζμπουργκ θα τοποθετούσα πρώτο την επιθετική ανεπάρκεια. Έχει δώσει διψήφιο αριθμό επίσημων παιχνιδιών, είναι η καλύτερη ομάδα στην Αυστρία και μόλις δύο φορές έχει ξεπεράσει τα δύο γκολ.

Αυτό δεν οφείλεται στην ικανότητα των επιθετικών αλλά στην τακτική του Τραπατόνι. Εμπιστεύεται τον Τζίκλερ στην επίθεση, ο οποίος είναι και ο πιο έμπειρος στην ομάδα αλλά από εκεί και πέρα ουδέν. Αρκετή κουβέντα γίνεται για τους λίγους Αυστριακούς που υπάρχουν στην ομάδα και στο παιχνίδι με την Μάτερσμπουργκ το γεγονός ότι αγωνίστηκαν δύο συμπατριώτες μου αντιμετωπίστηκε ως άθλος"

Η άποψη του Ρόσερ για τον Μάχο είναι εξαιρετική. " Ο Μάχο είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Αυστρία. Δεν είναι προσωπική μου άποψη μόνο. Είναι η επικρατούσα στη χώρα μου. Έχει τις ικανότητες, την προσωπικότητα που γνωρίζεις πόσο σημαντικό είναι για τη θέση ενός τερματοφύλακα, ενώ είναι καλός με την μπάλα στα πόδια.

" Ένα στοιχείο που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό. Θα ήταν βασικός στην εθνική αν έπαιζε στην Κάιζερσλάουτερν. Για αυτό και η ΑΕΚ αποτελεί διέξοδο για αυτόν. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει"































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ