ΑΕΚ

Η εβδομάδα της Σάλτσμπουργκ

Η εβδομάδα της Σάλτσμπουργκ
Φερερ

Τη γκρίνια διαδέχτηκαν οι μελιστάλακτες κουβέντες και τα σχέδια από τον Φερέρ ενόψει Σάλτσμπουργκ

Ο ισπανός τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από τη διάθεση των ποδοσφαιριστών του τόσο στις τελευταίες προπονήσεις όσο και στο φιλικό της περασμένης Παρασκευής με τον Θρασύβουλο και ενόψει του αγώνα με την Σάλτσμπουργκ για το κύπελλο UEFA θεώρησε καλό να ρίξει τους τόνους: "Διαπιστώνω ότι καταλάβατε το νόημα όσων είπα και δείχνετε διαφορετικοί. Αυτό θέλω από εσάς, διάθεση και αποφασιστικότητα" τόνισε ο προπονητής της ΑΕΚ ο οποίος διαπιστώνει ότι κατάφερε να κεντρίσει τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών του και πλέον περιμένει μια διαφορετική αγώνα στα επίσημα ματς που έπονται.

Οι ποδοσφαιριστές είχαν σήμερα ρεπό και από αύριο μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τον αγώνα της Πέμπτης. Ο Φερέρ θα μάθει αύριο αν θα μπορεί να υπολογίζει και στον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Γκουστάβο Μαντούκα ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ένα τράβηγμα και στην αυριανή συνεύρεση στους Θρακομακδόνες θα επιχειρήσει να προπονηθεί κανονικά.

Το ενδεχόμενο αυτό θα ενισχύσει τον (ευχάριστο) πονοκέφαλο του προπονητή όσον άφορα στις επιλογές του για την επιθετική γραμμή. Ο Ισπανός έχει αποφασίσει να παρατάξει την ΑΕΚ με 4-4-2 και διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή, ώστε να χωρέσουν στην ίδια ενδεκάδα ο Ριβάλντο, ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Ισμαέλ Μπλάνκο ενώ τις δύο θέσεις των εξτρέμ θα διεκδικήσουν οι Μαντούκα, Μανού και Ζούλιο Σέζαρ.

Ο προπονητής πάντως δεν έχει αποφασίσει ακόμα για αρκετές θέσεις και δεν θα καταλήξει στο αρχικό σχήμα νωρίτερα από την Τετάρτη. Η κακή ψυχολογική κατάσταση του Ζεράλδο Αλβες _ ο οποίος στο φιλικό του περασμένου Σαββάτου έριξε κουτουλιά σε αντίπαλό του εξοργίζοντας τον προπονητή _ ίσως στοιχίσει στον Πορτογάλο μια θέση στο αρχικό σχήμα.

Η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Τραϊανός Δέλλας και Σωκράτης Παπασταθόπουλος αλλά και το γεγονός ότι "δένουν" καλά μεταξύ τους, τους δίνει προβάδισμα να αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αντιθέτως δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ποιος εκ των Παντελή Καφέ ή Ταμαντάνι Ενσαλίβα θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Άκη Ζήκου στο ρόλο του "κόφτη".

Οι επιθετικοί προσανατολισμοί της ΑΕΚ ενδεχομένως να ωθήσουν τον Φερέρ στην απόφαση να επιλέξει έναν καθαρόαιμο αμυντικό μέσο από τον περισσότερο δημιουργικό Καφέ κι ας βρίσκεται ο τελευταίος σε εξαιρετική κατάσταση. Με αυτό το σκεπτικό, φαβορί για τη θέση του αμυντικού χαφ είναι ο Ενσαλίβα ενώ ως τρίτη επιλογή (αλλά με ελάχιστες πιθανότητες να ξεκινήσει) υπολογίζεται ο ούγγρος μέσος Ντάνιελ Τόζερ.









TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ