ΑΕΚ

Μάχο: "Είμαι έτοιμος να παίξω"

Μάχο: "Είμαι έτοιμος να παίξω"
μπλανκο

Ο Γιούργκεν Μάχο προπονήθηκε, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και τόνισε ότι είναι έτοιμος να παίξει

Γιατί επέλεξες την ΑΕΚ ως επόμενο σταθμό της καριέρας σου;


"Ήρθα στην ΑΕΚ επειδή δεν έβλεπα μέλλον στην παλιά μου ομάδα, την Καϊζερσλάουτερν. Ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ , ακολούθως έμαθα ότι πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα και αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα και αισθάνομαι έτοιμος να ανταποκριθώ"


Είσαι έτοιμος να πάρεις φανέλα βασικού;



"Σήμερα ήταν η πρώτη προπόνηση μου, πρέπει να προσαρμοστώ, όμως είμαι φρέσκος και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Άλλωστε ήρθα για να παίζω".


Ίσως κληθείς στο πρώτο ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ να αντιμετωπίσεις συμπατριώτες σου. Την Σάλτσμπουργκ.



"Εγώ ήρθα έτοιμος και προετοιμασμένος για τα πάντα. Εφόσον με επιλέξει ο προπονητής, τότε θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ΑΕΚ να προκριθεί".


Πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι η Σάλτσμπουργκ για την ΑΕΚ;



"Γνωρίζω πολύ καλά αυτήν την ομάδα και θα προσπαθήσω να δώσω στον προπονητή όσο καλύτερες πληροφορίες μπορώ για την Σάλτσμπουργκ και τους παίκτες της ώστε να πετύχουμε το στόχο μας. Γενικά είναι μια καλή ομάδα".

Η άποψή σου για το ελληνικό πρωτάθλημα;



"Πρέπει πρώτα να προσαρμοστώ και να δω κάποια πράγματα ώστε να αποκτήσω μια πιο σωστή εικόνα. Νομίζω όμως ότι τόσο από άποψη τεχνικής όσο και από άποψη τακτικής, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σε καλό επίπεδο".


Μπλάνκο και Μανού στο Empire


Δύο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις περιλαμβάνει η τελευταία έκδοση του AEK Empire. Οι νεοαποκτηθέντες Ισμαέλ Μπλάνκο και Μανού μιλούν για τις πρώτες ελληνικές εμπειρίες, τους στόχους και τα όνειρά τους.

Ισμαέλ Μπλάνκο: "Δουλειά μου είναι να βάζω πολλά γκολ"

Για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ:


"Σίγουρα είναι μια μεγάλη αλλαγή τόσο για τη ζωή μου όσο και για την καριέρα μου, αλλά πιστεύω ότι έχω προσαρμοστεί γρήγορα. Προσπαθώ να βρω έναν καλό ρυθμό στις προπονήσεις και πιστεύω ότι όταν με χρειαστεί η ομάδα θα είμαι έτοιμος. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα με ταπεινούς ποδοσφαιριστές και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα".


Για το αγωνιστικό του στυλ:


"Είμαι επιθετικός και δουλειά μου είναι να βάζω γκολ. Αυτό, βέβαια, δεν είναι πάντα εφικτό, αλλά εγώ σε όλα τα παιχνίδια προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου να πετυχαίνει το στόχο της που δεν είναι άλλος από το να κερδίζει. Πάντα αγωνιζόμουν σαν επιθετικός περιοχής, αλλά τον περασμένο χρόνο ο προπονητής μού ζήτησε να παίζω και από τα άκρα. Πιστεύω ότι μπορώ να προσαρμοστώ σε οποιαδήποτε θέση μου ζητήσουν. Προσαρμόζομαι σε ό,τι μου ζητήσουν".

Για την πρεμιέρα της Super League:





"Πιστεύω ότι θα κάνουμε καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Δεν θεωρώ ότι θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα από πλευράς ετοιμότητας. Είναι κρίμα που δεν θα παίξει ο Λυμπερόπουλος σε αυτά τα ματς, αλλά εγώ δεν αγχώνομαι. Είμαι πολύ ήρεμος, έχω ψυχραιμία και θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ μέσα στο γήπεδο για να κερδίσουμε. Το ίδιο είμαι σίγουρος ότι θα κάνει όλη η ομάδα".

Για τους στόχους του:



"Να βάλω πολλά γκολ, να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει ως ομάδα και από εκεί και πέρα θέλω να έχω πολύ καλή απόδοση για να μείνω αρκετά χρόνια στην ΑΕΚ, διότι ήδη αισθάνομαι πολύ καλά στην Ελλάδα και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή".





Μανού: "Θα δώσω τα πάντα για την ΑΕΚ"



Για το γεγονός ότι άργησε να γίνει η μεταγραφή του…

"Εγώ πάντα ήθελα να έρθω στην ΑΕΚ, από τη στιγμή που προέκυψε αυτό το ενδιαφέρον. Ωστόσο, ήταν θέμα της Μπενφίκα, που δεν τα είχε βρει με την ΑΕΚ. Στο μεταξύ προέκυψε το ενδιαφέρον κάποιων άλλων συλλόγων και αυτό καθυστέρησε λίγο την υπόθεση. Εγώ όμως από την πρώτη στιγμή που είχα μάθει για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, ήθελα να έρθω εδώ".

Για το αν θα τον επηρεάσει το ότι έχασε σχεδόν όλη την προετοιμασία…


"Όχι δεν νομίζω ότι θα παίξει κάποιο ρόλο αυτό. Έκανα προπονήσεις καθημερινά με την Μπενφίκα και είμαι σε εξαιρετική κατάσταση. Σιγά σιγά θα μάθω το παιχνίδι της νέας μου ομάδας και θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις".

Για τις απαιτήσεις του κόσμου…



"Είμαι γενικά άνθρωπος που είμαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό μου. Προσπαθώ πολύ και μου αρέσει να κάνω τα πράγματα σωστά. Νομίζω ότι θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες των ανθρώπων αλλά και του κόσμου της ΑΕΚ".

Για το αν η ΑΕΚ θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των φίλων της…



"Ναι, πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε. Η ομάδα δουλεύει πολύ καλά. Υπάρχουν κάποιοι νέοι παίκτες, αλλά σύντομα θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Νομίζω ότι τελικά θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει".

Για τα παιχνίδια με τη Σάλτζμπουργκ…













"Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, μπορούμε να προκριθούμε. Αν είμαστε όλοι καλά και έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, δεν φοβόμαστε καμία ομάδα. Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε απέναντι μας, έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, αλλά εμείς κοιτάζουμε μόνο την ομάδα μας".

Για το αν θα έδινε κάποια υπόσχεση στον κόσμο…



"Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι θα δίνω πάντα το μέγιστο για την ομάδα και θα τιμώ τη φανέλα που φοράω".



















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ