ΑΕΚ

Φερέρ: "Αλλάξτε μυαλά!"

Φερέρ: "Αλλάξτε μυαλά!"
Φερέρ, Παππάς

Καμπανάκι κινδύνου "χτύπησε" ο έξαλλος, Φερέρ. "Είναι ανεπίτρεπτη αυτή η εικόνα" είπε ο Ισπανός τεχνικός

Τα λόγια του Ισπανού ήταν… μαχαιριές! Ο τεχνικός της Ένωσης δεν αντέχει να βλέπει την ομάδα του τόσο νωχελική και ανοργάνωτη και φυσικά δεν θα μπορούσαν να αποτελούν δικαιολογία οι αρκετές και σημαντικές απουσίες. Ιδού η εκρηκτική ομιλία του προπονητή των Κιτρινόμαυρων:
" Όποιος δεν έχει νοοτροπία νικητή δεν έχει θέση στην ομάδα, αν κάποιος δεν προτίθεται να συμβιβαστεί με αυτά που λέω και ζητάω, τότε είναι καλύτερα να μου το πει και εγώ θα το σεβαστώ απόλυτα. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες για να παίξουν μπάλα.

Δεν θα ανεχτώ από κανέναν σας να είναι χαλαρός. Όταν χάσαμε από τη Λιβόρνο είπαμε ότι ήταν αρχή και ότι έφταιγε η κούραση. Όταν χάσαμε από τη Σεβίλλη είπαμε ότι φταίει η ανωτερότητα του αντιπάλου Στο τουρνουά όμως χάσαμε από τη Λάρισα και δεν υπάρχει δικαιολογία, Είναι μεν καλή ομάδα, αλλά δεν σημαίνει ότι μπορεί να μας νικάει τόσο εύκολα.

Είναι ανεπίτρεπτη αυτή η εικόνα. Μας δείχνει πολύ μικρούς. Η ομάδα ήταν αρνητική. Λειτουργήσαμε σωστά μόνο στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και μετά ήμασταν απαράδεκτοι. Διαπίστωσα απάθεια και χαλαρότητα στην άμυνα, ήμασταν μόνιμα εκτός λειτουργίας.

Πρέπει να υποχρεώσουμε τους αντιπάλους μας όταν ακούνε ΑΕΚ να πιστεύουν ότι θα πρέπει να ματώσουν τις φανέλες τους για να μας κερδίσουν και όχι να μας αντιμετωπίζουν σαν μια οποιαδήποτε ομάδα. Δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος. Από εδώ και πέρα θα είμαι ιδιαίτερα αυστηρός μαζί σας για αυτό φροντίστε να συνέλθετε





".

Να αξιοποιήσει τους Μανού και Μπλάνκο


Τα φιλικά ματς, ειδικά αυτά που έχουν διάρκεια 45 λεπτών, δεν μπορούν να αποτελούν ποτέ ασφαλή κριτήρια για την αξία ενός ποδοσφαιριστή. Μπορεί εύκολα ωστόσο να διαπιστωθεί αν διαθέτει τα στοιχεία που απουσιάζουν από ένα σύνολο και στην περίπτωση των δύο προαναφερθέντων, ο Φερέρ πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος για τις επιλογές του.

Φορ περιοχής

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο δεν κατάφερε να αποδείξει τη φήμη του σκόρερ _ τα 30 γκολ, ακόμα και στο πρωτάθλημα της β’ Αργεντινής, συνιστούν εξαιρετική επίδοση _ ωστόσο ελάχιστες φορές έφτασε η μπάλα στα πόδια του όταν βρισκόταν σε θέση που μπορούσε να απειλήσει. Τουλάχιστον ο Αργεντινός έδειξε ότι είναι κλασικός φορ περιοχής, παίκτης που γνωρίζει το ρόλο του και το πως πρέπει να κινηθεί μέσα και έξω από το «κάδρο». Ασφαλέστερα συμπεράσματα θα μπορούμε να εξάγουμε βέβαια όταν ο Μπλάνκο αγωνιστεί έχοντας δίπλα του τον Λυμπερόπουλο και ως βασικό τροφοδότη τον Ριβάλντο (στην κορυφή του ρόμβου). Τότε θα δούμε και πόσο καλός σκόρερ μπορεί να αποδειχθεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τούρμπο Μανού

Ίσως είναι ο ταχύτερος ποδοσφαιριστής στη Superleague, με ή χωρίς τη μπάλα στα πόδια. Διαθέτει επίσης εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, καλή ντρίμπλα, ελέγχεται όμως η αποτελεσματικότητά του στην τελική ενέργεια (αυτός είναι κυρίως και ο λόγος που σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο ο Σάντος και ο Καμάτσο δεν τον εμπιστεύτηκαν στην Μπενφίκα). Ο 25χρονος δεξιός εξτρέμ είναι πάντως ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο, να δημιουργήσει καταστάσεις με προσωπικές εμπνεύσεις, να «ανοίξει» με μια ατομική ενέργεια την αντίπαλη άμυνα όταν δείχνει ιδιαίτερα συμπαγής.

Ποτέ ξανά μαζί

Ιδιαίτερα «διδαχτικό» για τον Φερέρ ήταν και το πείραμα των δύο κεντρικών αμυντικών που (αναγκαστικά) χρησιμοποιήθηκαν στο χθεσινό τουρνουά. Απόντων των Δέλλα και Παπασταθόπουλου (που εφόσον είναι υγιείς μάλλον θα αποτελέσουν το βασικό αμυντικό δίδυμο στα στόπερ), ο Ισπανός έβαλε τους Άλβες και Ασκάρατε να παίξουν μαζί και από όσα είδε μάλλον δεν πρόκειται να το επιχειρήσει ξανά. Αργοί και οι δύο, με κακή ψυχολογία ο Πορτογάλος (φανερά επηρεασμένος από την υποτιμητική τοποθέτηση του προπονητή μετά το ματς με τη Σεβίλλη), έδειξαν ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

Ειδικά στο 45πτο με τη Λάρισα, η άμυνα εκτέθηκε σε τέσσερις περιπτώσεις από το κέντρο της άμυνας και αν δεν ήταν ο (καλός για την ΑΕΚ) βοηθός να σταματήσει τους επιθετικούς της κυπελλούχου Ελλάδας με δύο ανύπαρκτα οφσάιντ, το σκορ θα μπορούσε εύκολα να είναι 3-0 για την ομάδα της Θεσσαλίας.

Ικανοποιημένος ο Φερέρ

Ο προπονητής πάντως ικανοποιήθηκε με όσα είδε από τους Μανού και Μπλάνκο για αυτό και δήλωσε ότι « όσον αφορά τη διακοπή, ναι μας ωφελεί η προσαρμογή τους στην ομάδα. Όπως και στη μέθοδο των προπονήσεων, στο περιβάλλον, στο κλίμα, στο φαγητό, σε όλα. Για αυτούς είναι ένα νέο status ζωής. Αγωνιστικά είναι έξυπνοι και ξέρουν να πιάνουν αυτά που ζηταμε. Είδαμε πολύ ευχάριστα πράγματα και από τους δύο. Τόσο στην ταχύτητα, όσο και στην αποτελεσματικότητα του Μπλάνκο, αλλά και στην ταχύτητα του Μανού. Αυτή κάνει τη διαφορά στο σημερινό ποδόσφαιρο και ο Μανού μπορεί να δώσει λύσεις, τόσο από τον άξονα, όσο και από πλάγια. Έτσι η ομάδα έχει περισσότερες λύσεις».

Tα έσοδα από το τουρνουά

" Oι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ και ΠΑΟΚ, ευχαριστούν τους φιλάθλους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και βρέθηκαν χθες Κυριακή 9/9 στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσουν τους φιλικούς αγώνες μεταξύ των τριών ομάδων.

Με την παρουσία τους και την αγορά εισιτηρίου, συνέβαλαν ουσιαστικά στην συγκέντρωση των χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν προς την ενίσχυση των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, την ΕΠΟ και τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για την παραίτηση από το νόμιμο ποσοστό τους. Το Σύνδεσμο Αθηνών για την άνευ αποδοχών διάθεση των διαιτητών. Τους χορηγούς της: LG Hellas, PUMA Hellas, forthnet, AEGEAN Airlines, WIND, INTERAMERICAN, ASEPTA, Glou για την οικονομική τους συνεισφορά για το σκοπό αυτό.

Επίσης, ευχαριστεί τις εταιρείες – συνεργάτες της σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας, για την προσφορά εθελοντικής εργασίας του προσωπικού τους, ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν σε άριστο οργανωτικό επίπεδο: την Βrinks Hellas (ΕΡΜΗΣ) Security , την Grekis Form Services (δωρεάν έκδοση εισιτηρίων), την Sportvision (δωρεάν παραχώρηση ηλεκτρονικών πινακίδων), την Quality Taste (catering).

Τις εταιρείες Mamidoil – Jetoil, ΣΠΑΝΟΣ Α.Ε που επέλεξαν να διαφημιστούν προσφέροντας τα χρήματα.

Την ΝΕΤΜΕD Ηellas για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ώστε τα χρήματα να προσφερθούν για το σκοπό αυτό.

Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε και θα διατεθεί για την ενίσχυση των πυρόπληκτων ανέρχεται σε 134.197,61ευρώ.

Το παραπάνω ποσό ενδέχεται να αυξηθεί κατά 12.236,11ευρώ εφ' όσον δεν επιβληθεί ο ΦΠΑ στα έσοδα του αγώνα και δεν πληρωθεί το ταμείο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΤΕΧ)













".

























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ