ΑΕΚ

Ο Παντελής της… αλλαγής!

Ο Παντελής της… αλλαγής!
New Image

Mε την παρουσία του τις τελευταίες ημέρες ο Καφές δείχνει ικανός για 11άδα. Ικανοποίηση Φερέρ για Μάχο

Με τον Άκη Ζήκο να βρίσκεται σε (επιεικώς) μέτρια αγωνιστική κατάσταση και τον Ταμαντάνι Ενσαλίβα να παρουσιάζει μεταπτώσεις στην απόδοσή του, ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δοκιμάσει και άλλες λύσεις στη μεσαία γραμμή. Και η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Καφές δεν τον αφήνει ασυγκίνητο.
Δημιουργός και σκόρερ
Ο διεθνής μέσος ήταν εξαιρετικός στη σημερινή προπόνηση -όπως άλλωστε και στα δύο 45πτα φιλικά με Λάρισα και ΠΑΟΚ- πέτυχε ένα γκολ στην επικράτηση (3-2) των βασικών επί των αναπληρωματικών και από τα πόδια του ξεκινούσαν όλες οι καλές προσπάθειες των νικητών.

Έδειξε ότι αξίζει μια ευκαιρία (από τη στιγμή που οι ανταγωνιστές του δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από αυτόν) και ίσως την πάρει στον αγώνα με την Σάλτσμπουργκ (στις 20 του μηνός). Πολλά θα εξαρτηθούν και από την απόδοσή του στο φιλικό ματς με τον Θρασύβουλο την ερχόμενη Παρασκευή.

Όσον αφορά το σημερινό προπονητικό διπλό (έπαιξαν 9 εναντίον 9), καλή απόδοση είχαν επίσης οι Ριβάλντο, Μπλάνκο και Μανού (οι δύο πρώτοι μάλιστα σκόραραν στη νίκη των βασικών).

Τα γκολ των αναπληρωματικών πέτυχε ο 18χρονος φορ Γιώργος Τόφας ο οποίος δικαιώνει τον Φερέρ που επέλεξε να τον κρατήσει στο ρόστερ, παρά να τον παραχωρήσει ως δανεικό. Ασχέτως αν η εφετινή δεν θα είναι η χρονιά που θα πάρει πολλές ευκαιρίες.

Έρχεται να γίνει βασικός
Η απόδοση του Γιούργκεν Μάχο στη φιλική ήττα της Αυστρίας από τη Χιλή (0-2), πρέπει να ικανοποίησε πάνω από όλους τον Φερέρ ο οποίος είχε απογοητευτεί με όσα έβλεπε από τον Μαρτσέλο Μορέτο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυστριακών δημοσιογράφων και τα δημοσιεύματα του Τύπου της χώρας, ο Μάχο «καπάρωσε» με την εμφάνισή του τη θέση του βασικού για το Euro 2008.

Σε μια κακή βραδιά για την Αυστρία, ο Μάχο αναδείχτηκε κορυφαίας της ομάδας του αφού με τις εξαιρετικές επεμβάσεις του απέτρεψε τη συντριβή από τη Χιλή.

Με τον αέρα του βασικού στην εθνική Αυστρίας, αλλά και τη σιγουριά ότι θα αναγκάσει με τις εμφανίσεις του κάποιον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σύλλογο να ενδιαφερθεί -για αυτό άλλωστε ζήτησε να μπει στο συμβόλαιό με την ΑΕΚ του ρήτρα 2 εκατ. ευρώ- ο Μάχο αναμένεται στην Αθήνα για να δώσει σιγουριά και στην άμυνα της νέας ομάδας του.

Η φανέλα του βασικού τον περιμένει αφού ο Μορέτο δεν δείχνει ικανός να την κρατήσει στο σπίτι του. Δεν αποκλείεται μάλιστα το ντεμπούτο του Μάχο να πραγματοποιηθεί κόντρα στους συμπατριώτες του, στις 20 Αυγούστου, ημέρα που η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ την Σάλτσμπουργκ.

Να χαλαρώσει και ο Φερέρ
Εφόσον ο Μάχο δικαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες, τότε ένα σημαντικό βάρος, από αυτά που έχουν κάνει τον Φερέρ να συμπεριφέρεται ιδιαίτερα πιεστικά της τελευταίες ημέρες, θα φύγει από τις πλάτες του προπονητή.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ισπανός έχει φέρει (αρκετούς από) τους παίκτες στα όριά τους με τις καθημερινές ομιλίες, τις διαρκείς παρατηρήσεις και τον έντονο τόνο του στα αποδυτήρια.

Σε κανέναν δεν άρεσε ο τρόπος που μίλησε για τον Ζεράλδο Άλβες και γενικά προς τα έξω βγαίνει μια δυσαρέσκεια για την πίεση που ασκείται στους ποδοσφαιριστές από τον προπονητή.

Η αλήθεια είναι ότι ο Φερέρ νιώθει πως βρίσκεται σε μια στενωπό. Όλες οι επιλογές των ποδοσφαιριστών είναι δικές του, η ομάδα έχει ήδη κάνει ένα μεγάλο βήμα πίσω σε σχέση με πέρυσι στην Ευρώπη (ασχέτως αν ήταν εξ αρχής άτοπο να ελπίζει σε πρόκριση επί της Σεβίλλης) και ο προπονητής αντιλαμβάνεται ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μονόδρομος (εκτός αν υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει το κύπελλο UEFA).

Όπως και να έχει, το κλίμα έχει βαρύνει αρκετά στα αποδυτήρια και μόνο οι νίκες θα φέρουν την πολυπόθητη ηρεμία. Για αυτό και οι επικείμενοι αγώνες με Σάλτσμπουργκ, Ατρόμητο και Βέροια έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Κι ας πρόκειται (επί της ουσίας) μόλις για τα πρώτα επίσημα ματς, τα οποία ωστόσο απαγορεύεται να συνοδευτούν από απώλειες.





























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ