ΑΕΚ

Εγκαταλείπει το ρόμβο

Εγκαταλείπει το ρόμβο
Φερερ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το σύστημα που δοκίμασε κατά κόρον δεν θα είναι εν τέλει και αυτό που θα εμπιστευθεί ο Φερέρ

Ο Ισπανός είχε εξ αρχής δύο σχέδια στο μυαλό του. Το πιο επιθετικό 4-4-2 με τη μεσαία γραμμή σε σχήμα ρόμβου και το κλασσικό 4-4-2 (ή σε παραλλαγή ως 4-2-3-1) το οποίο εξασφαλίζει καλύτερη αμυντική λειτουργία με την ύπαρξη δύο αμυντικών μέσων.
Ο προπονητής δούλεψε σαφώς περισσότερο το πρώτο, ίσως επειδή είναι και η διάταξη στην οποία λειτουργεί καλύτερα ο Ριβάλντο (ως ελεύθερος στην κορυφή του ρόμβου), ωστόσο όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα το εμπιστευθεί στα (θεωρητικά πάντα) δύσκολα ματς.

Όλοι οι καλοί... δεν χωρούν!

Και Ριβάλντο και Λυμπερόπουλος και Μπλάνκο δεν «χωρούν» στο ίδιο σχήμα. Αυτό έδειξε και σήμερα ο Φερέρ ο οποίος δεν σκοπεύει να παρατάξει μια άκρως επιθετική ομάδα, με δεδομένο ότι στην ίδια ενδεκάδα θα βρίσκονται και δύο εκ των Μανού, Μαντούκα ή Ζούλιο Σέζαρ (σε ρόλο εξτρέμ). Έτσι ο Αργεντινός Μπλάνκο θα μείνει στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί όταν ο Ριβάλντο κουραστεί ή αν οι συνθήκες του αγώνα απαιτήσουν ενίσχυση στην επίθεση.

Οι εκλεκτοί έντεκα

Αν εξαιρέσει κανείς τη θέση του τερματοφύλακα για την οποία ίσως κι ο Φερέρ δεν έχει αποφασίσει ακόμα _ οι περισσότερες πιθανότητες πάντως είναι υπέρ του Γιούργκεν Μάχο, προφανώς επειδή κι ο προπονητής αισθάνεται την ίδια ανασφάλεια που νιώθουν όλοι στην ομάδα με τον Μορέτο _, οι υπόλοιπες θέσεις μοιάζουν (λίγο έως πολύ) κλεισμένες.

Στην άμυνα θα ξεκινήσουν οι Αρουαμπαρένα, Ράμος, Δέλλα, Άλβες, αμυντικά χαφ θα είναι οι Καφές και Ενσαλίβα, αριστερά στη μεσαία γραμμή θα χρησιμοποιηθεί ο Μαντούκα (εφόσον βέβαια είναι απολύτως καλά), δεξιά ο Μανού, ενώ στην επίθεση θα παίξουν οι Ριβάλντο και Λυμπερόπουλος (με τον Βραζιλιάνο λίγο πιο πίσω από τον πρώτο σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος).

Έτοιμοι οι τραυματίες

Το ευχάριστο για τον Φερέρ είναι ότι μπορεί να υπολογίζει στους Ενσαλίβα και Μαντούκα. Αμφότεροι προπονήθηκαν σήμερα και ο προπονητής του χρησιμοποίησε με τους βασικούς, οπότε αναμένεται να ξεκινήσουν τον αγώνα της Πέμπτης με την Σάλτσμπουργκ.

Ο μοναδικός ενδοιασμός του προπονητή έχει να κάνει με το αν ο Ενσαλίβα μπορεί να συνδυαστεί άρτια με τον Καφέ στον κεντρικό άξονα. Και αυτό διότι ο τελευταίος συνήθως αποτελεί ζευγάρι με τον Τόζερ. Ωστόσο επειδή (και) ο Ούγγρος ξέρει καλύτερα να δημιουργεί παρά να αναχαιτίζει, η λογική λέει ότι ο Ενσαλίβα θα καλύψει το ρόλο του τιμωρημένου Ζήκου στην ενδεκάδα.
















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ