EUROPA LEAGUE

Αρτμέντια-Παναθηναϊκός 1-2

Αρτμέντια-Παναθηναϊκός 1-2
Σαλπιγγιδης

Με γκολ του Εντογιέ στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 την κατώτερη Αρτμέντια

Με πειστική και ενθαρρυντική για το μέλλον εμφάνιση ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη στην Σλοβακία, ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος του σκορ από το 47'.
Οι "πράσινοι" που είχαν σχεδόν τις τριπλάσιες ευκαιρίες από τους γηπεδούχους εκμεταλλευόμενοι και την εδαφική τους υπεροχή (έφτασαν και στο 61% έναντι 39% των γηπεδούχων) πήραν μια εκτός έδρας νίκη μετά τις 18 Απριλίου (είχαν νικήσει στον ημιτελικό στην Ξάνθη την ακριτική ομάδα με 0-1)!!!

Κορυφαίος από την ελληνική ομάδα, ο Μαρτσέλο Μάτος ενώ τον ακολούθησαν οι Σαλπιγγίδης, Δημούτσος, Τζιόλης και Παπαδόπουλος. Aπό τους γηπεδούχους που ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μπόρμπελι (90') ξεχώρισαν ο γκολκίπερ Χιλ και ο Κόζακ.

Η παλιοσειρά... έδειξε τις "πράσινες" προθέσεις

Στην 68η ευρωπαϊκή συμμετοχή του ο Γιώργος Καραγκούνης, ως "παλιοφρουρά" και με την εμπειρία του (λόγω Ιντερ και Μπενφίκα) να ξεχειλίζει έδειξα από τα πρώτα λεπτά στους συμπαίκτες του, ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι αυτός που θα κάνει το παιχνίδι του. Ετσι και έγινε...

Ο "τυπάρας" στα πρώτα δέκα λεπτά εκμεταλλεύθηκε την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και προσπάθησε με σουτ από μακρυά (1' με φάουλ και 8' με σουτ) να νικήσει τον Χιλ, που στην δεύτερη μόνο προσπάθεια χρειάστηκε να επέμβει.

Η απάντηση της Αρτμέντια, ανάγκασε τον Μάλαρτζ με το εκεντρικό κούρεμα να απαντήσει στον ομόλογό του γκολκίπερ, σταματώντας έστω και δύσκολα το επικίνδυνο σουτ του Κόζακ στο 11', στην πρώτη καλή προσπάθεια των παικτών του Βάις.

Το "τσαφ" και το δοκάρι...

Δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση του 20λεπτου, ο Παναθηναϊκός δείχνοντας ένα από τα φετινά του "σημάδια" (όχι εύκολο γκολ) και έχοντας και την ατυχία με το μέρος του δεν πανηγύρισε. Στο 18' ο Σαλπιγγίδης με εξαιρετική ατομική προσπάθεια πέρασε δύο παίκτες από δεξιά, μπήκε στα πλάγια της περιοχής, "σέρβιρε" στον Παπαδόπουλο, ο οποίος μπορεί και από την πολύ σιγουριά δεν βρήκε όπως θα ήθελε το πλασέ της μπάλας με συνέπεια να περάσει εκτός πορείας από την εστία.

Ενα λεπτό αργότερα, ο Τζιόλης με τα συνιθισμένα του "δυνατά" σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή "σημάδεψε" το δεξί κάθετο δοκάρι, του Χιλ, αναγκάζοντας συμπαίκτες, τεχνική ηγεσία και οπαδούς να πιάσουν τα μαλλιά τους με την νέα άτυχη στιγμή.

Κατοχή... αλλά χωρίς ουσία

Το 57% κατοχής στο πρώτο μισό του ημιχρόνου δεν ήταν αρκετό για τους παίκτες του Ζοσέ Πεσέιρο να το εκμεταλλευθούν και να φτάσουν σε ένα "χρυσό" γκολ. Στο 24' μετά από ωραία προσπάθεια του Βύντρα στο δεξί άκρο και την σέντρα του διεθνή παίκτη, ο Παπαδόπουλος βγήκε πρώτος στην μικρή περιοχή αλλά η κεφαλιά του δεν είχε ευτυχή κατάληξη, αφού πέρασε πάνω από την εστία των Σλοβάκων.

Στο 33' ο Καραγκούνης δοκίμασε εκ νέου την τύχη του με ένα σουτ από μακριά αλλά δεν τα κατάφερε, αφού και αυτό πέρασε άουτ. Η τελευταία καλή προσπάθεια των φιλοξενούμενων ήταν στο 42', όταν και πάλι ο Τζιόλης σούταρε αλλά δεν ευστόχησε.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Βάις πραγματοποίησαν την δεύτερη ευκαιρία τους με τον Φόντρεκ να σουτάρει αλλά ο Πολωνός γκολκίπερ του "τριφυλλιού" χωρίς να ανησυχήσει μπλόκαρε.

Σέντρα... και ο απόλυτος αιφνιδιασμός



Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές στα αγωνιστικά τους πλάνα, αλλά η εικόνα δεν θύμιζε τίποτα το ξεκίνημα του ματς. Και αυτό γιατί, οι "πράσινοι" ήταν χαλαροί από το πρώτο λεπτό και το "πλήρωσε".

Ο Χάλεναρ απότα δεξιά έκανε την προσπάθεια, έχοντας αποφύγει τον Ενακαρίρε που βγήκε να τομ μαρκάρει (ενώ ήδη ο Γκούμας ήταν εκτός θέσης), γύρισε την μπάλα στην "καρδιά" της περιοχής του Παναθηναϊκού, ο Βύντρα (μοναδικός στην άμυνα) δεν υπολόγισε σωστά και ο Ούρμπανεκ που ακολούθούσε νίκησε με πλασέ τον Μάλαρτζ, ξεσηκώνοντας τους λιγοστούς Σλοβάκους οπαδούς της Αρτμέντια.

Συνέχισε να "κλωτσάει" τις ευκαιρίες

Με το σκορ εις βάρος τους οι "πράσινοι" ήταν αναγκασμένοι περισσότερο από νωρίτερα να αυξήσουν την πίεσή τους για να φτάσουν στην ισοφάριση. Η τύχη όμως φαίνεται να είχε γυρίσει για τα καλά την "πλάτη" στον ελληνικό σύλλογο.

Στο 51' ο Δημούτσος "έκοψε" (εξαιρετικά) κάθετα την μπάλα στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος ανακόπηκε τελευταία στιγμή στο πλασέ του από τον Χιλ. Οκτώ λεπτά αργότερα, Μάτος και Παπαδόπουλος "έκρυψαν" την μπάλα με το ένα-δύο με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει, τον αντίπαλο γκολκίπερ να αποκρούει με τα πόδια και τον Σαλπιγγίδη στην κενή εστία να "σημαδεύει" τον Σισόφσκι.

Η λύση από την "άσπρη βούλα"

Μετά την νέα χαμένη ευκαρία... και με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν τους αντιπάλους τους, ο Δημούτσος στο 60', πήρε την κεφαλιά και τροφοδότησε τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος απέφυγε τον Σισόφσκι, που άπλωσε το πόδι και τον ανέτρεψε, με τον κ. Παϊσάο να δείχνει άμεσα το σημείο του πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Παπαδόπουλος και ο αρχηγός των "πράσινων" με ευθύβολο δυνατό σουτ νίκησε τον Χιλ, ο οποίος λίγο έλειψε να το αποκρούσει (χτύπησε και πέρασε κάτω από τα χέρια του) ισοφαρίζοντας έτσι σε 1-1 για τους "πράσινους".

Παραλίγο να "σπάσει" το δοκάρι

Στο 65' ο Ελίνι Δημούτσος με αρκετά ψυχικά αποθέματα προωθήθηκε απο τα δεξιά πραγματοποίησε την σέντρα, ο Παπαδόπουλος έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Χιλ και πάλι σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι έκαναν (εκτός από το γκολ) την καλύτερη ευκαιρία τους στο παιχνίδι. Μετά από εκτέλεση φάουλ απο τον Κόζακ, ο Γκουέντε με κεφαλιά για τον Ντοσούντιλ που επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε με τρομέρή δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρτζ.

Δεκάλεπτο κατοχής αλλά και πάλι αστοχίας


Στο τελευταίο δεκάλεπτο και ενώ οι δύο τεχνικοί στην δική τους σκακιέρα άλλαζαν πρόσωπα στο παιχνίδι (για τους "πράσινους" είχαν μπει οι Εντογιέ και Ρομέρο) και προσπαθούσαν με τις οδηγίες τους να πετύχουν κάτι θετικό.

Οι παίκτες του Πεσέιρο συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας (61% έναντι 39%) και να αστοχούν σε κλασικές ευκαιρίες με τους Παπαδόπουλο (84', 88') και Εντογιέ (85').

Φινάλε και "κάρφωμα" από Εντόγιε


Το φινάλε του ματς έδωσε τελικά στους "πράσινους" αυτό που επιζητούσαν από την αρχή. Την νίκη που ισοδυναμεί με μισή πρόκριση. Ενα λεπτό μετά την αποβολή του Μπόρμπελι στο 90' λεπτό, ήταν το φάουλ του Μάτος στο 91' και ο αμαρκάριστος Εντoγιέ με κεφαλιά νίκησε τον Χιλ, στέλνοντας στα ουράνια τους "πράσινους".

Το νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού:



Οι συνθέσεις των ομάδων


Αρτμέντια (Βλάντιμιρ Βάις): Χιλ, Σισόφσκι, Ούρμπανεκ, Ντοσούντιλ, Φάργκας (80' Ντούριτσα), Μπόρμπελι, Γκουέντε, Ομπσέρα (80' Πιρόσκα), Φόντρεκ, Κόζακ, Χάλεναρ.

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Βύντρα, Γκούμας, Ενακαρίρε, Νίλσον, Μάτος, Τζιόλης, Δημούτσος (93' Σιμάο), Καραγκούνης (75' Εντογιέ), Σαλπιγγίδης (82' Ρομέρο), Παπαδόπουλος

Διαιτητής: Μπρούνο Παϊσάο (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Ζοσέ Τρίγκο, Πάουλο Ράμος (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Μπόρμπελι (2), Ομπσέρα / Παπαδόπουλος
Κόκκινες: Μπόρμπελι

Το Live του αγώνα
1' Έναρξη αγώνα
2' Σουτ Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
Ο Καραγκούνης εκτέλεσε απευθείας φάουλ απο τ' αριστερά, στην αγκαλιά του Χιλ η μπάλα.
5' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης.
8' Σουτ Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
Ο Καραγκούνης πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα μακριά απο την εστία της Αρτμέντια, έκανε μερικά βήματα και επιχείρησε σουτ, ψηλά η μπάλα.
12' Σουτ Αρτμέντια : Κόζακ
Μακρινό σουτ του Κόζακ, ο Μάλαρτζ απομάκρυνε με δυσκολία, δεν ακολουθούσε ο Χάλεναρ για να μπει στην φάση...
18' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Ο Σαλπιγγίδης απέφυγε δυο αμυντικούς της Αρτμέντια απο τα δεξιά και γύρισε την μπάλα στην περιοχή. ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να πλασάρει και ο Μπόρμπελι παραχώρησε κόρνερ.
19' Δοκάρι Παναθηναϊκός : Τζιόλης
Ο Τζιόλης βρήκε χώρο έξω απο την περιοχή και επιχείρησε σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Χιλ.
24' Κεφαλιά Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Ωραία προσπάθεια του Βύντρα απο τα δεξιά, έκανε σέντρα αλλά η κεφαλιά του Παπαδόπουλου έστειλε την μπάλα πάνω απο την εστία του Χιλ.
29' Σουτ Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Ο Μάτος εκτέλεσε φάουλ απο τ' αριστερά, η μπάλα κόντραρε και έφθασε στον Σαλπιγγίδη που επιχείρησε γυριστό σουτ, ψηλά η μπάλα...
33' Σουτ Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
Συνδυασμός των παικτών του Παναθηναϊκού έξω απο την περιοχή της Αρτμέντια, με τελικό αποδέκτη τον Καραγκούνη που επιεχείρησε σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
40' Οφσάιντ Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
42' Σουτ Παναθηναϊκός : Τζιόλης
Νέο μακρινό σουτ του Τζιόλη, άουτ η μπάλα...
45' Έναρξη καθυστερήσεων : 1'
45' Σουτ Αρτμέντια : Φόντρεκ
Μακρινό σουτ του Φόντρεκ, στην αγκαλιά του Μάλαρτζ η μπάλα.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Γκολ Αρτμέντια : Ούρμπανεκ
Ο Χάλεναρ έκανε την προσπάθεια απο τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στην "καρδιά" της περιοχής του Παναθηναϊκού, ο Βύντρα δεν υπολόγισε σωστά και ο Ούρμπανεκ που ακολούθούσε νίκησε με πλασέ τον Μάλαρτζ.
50' Σουτ Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
Μακρινό σουτ του Καραγκούνη, άουτ η μπάλα...
51' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Κάθετη πάσα του Δημούτσου για τον Σαλπιγγίδη, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού άνοιξε την μπάλα πλάγια δεξιά και πλάσαρε, αλλά ο Χιλ απομάκρυνε με την βοήθεια των αμυντικών του.
58' Άουτ Παναθηναϊκός : Βύντρα
Ο Βύντρα προωθήθηκε απο τα δεξιά και έκανε σέντρα-σουτ, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απο την εστία του Χιλ.
59' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Ο Μάτος βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Αρτμέντια και τροφοδότησε τον Σαλπιγγίδη, όμως ο επιθετικός του Παναθηναϊκού αντί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σημάδεψε τον Σισόφσκι που ήταν μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία!
61' Πέναλτι Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Ο Δημούτσος πήρε την κεφαλιά και τροφοδότησε τον Σαλπιγγίδη που απέφυγε τον Σισόφσκι, εκείνος άπλωσε το πόδι και τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει την "άσπρη βούλα".
62' Γκολ Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Ο Παπαδόπουλος δεν αστόχησε (αν και ο Χιλ προσπάθησε να διώξει με τα χέρια)... 1-1
65' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Ο Δημούτσος προωθήθηκε απο τα δεξιά και έκανε σέντρα, σουτ στην κίνηση απο τον Παπαδόπουλο αλλά ο Χιλ μπλόκαρε.
66' Κίτρινη κάρτα Αρτμέντια : Μπόρμπελι
67' Κίτρινη κάρτα Αρτμέντια : Όμπσερα
71' Δοκάρι Αρτμέντια : Ντοσούντιλ
Εκτέλεση φάουλ απο τον Κόζακ, γύρισε ο Γκουέντε με κεφαλιά για τον Ντοσούντιλ που επιχείρησε σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρτζ.
75' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ν'Ντογέ στην θέση του Καραγκούνη.
79' Αλλαγή παίκτη Αρτμέντια
Διπλή αλλαγή για την Αρτμέντια. Οι Ντούριτσα και Πιρόσκα στις θέσεις των Φάρκας και Όμπσερα.
82' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
O Ρομέρο στην θέση του Σαλπιγγίδη.
84' Κεφαλιά Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Κεφαλιά του Παπαδόπουλου μετά απο σέντρα απο τα δεξιά, πάνω απο την εστία της Αρτμέντια η μπάλα...
85' Σουτ Παναθηναϊκός : Ν'Ντογέ
Πάσα του Τζιόλη για τον Ν'Ντογέ που μπήκε στην περιοχή απο τα δεξιά και επιχείρησε σουτ, μπλόκαρε ο Χιλ.
85' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
87' Αλλαγή παίκτη Αρτμέντια
Ο Μραζ στην θέση του Χάλεναρ.
88' Κεφαλιά Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Εκτέλεση φάουλ του Μάτος απο τ' αριστερά, κεφαλιά του Παπαδόπουλου απο το ύψος της μικρής περιοχής, μπλόκαρε ο Χιλ.
90' Κόκκινη κάρτα Αρτμέντια : Μπόρμπελι
Αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ν'Ντογέ.
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 3'
91' Γκολ Παναθηναϊκός : Ν'Ντογέ
Εκτέλεση φάουλ του Μάτος απο τα δεξιά και ο Ν'Ντογέ με εξαιρετική κεφαλιά απο την "καρδιά" της περιοχής των Σλοβάκων στέλνει την μπάλα στην γωνία του Χιλ.
93' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Σιμάο στην θέση του Δημούτσου.
93' Λήξη αγώνα







































































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ