STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η 20ή αγωνιστική

Η 20ή αγωνιστική
Ζήκος, Στολτίδης, ΑΕΚ, Ολυμπιακός

Έξι γκολ (δύο αυτογκόλ και ένα οφ-σάιντ) μεγάλο ματς και ισοπαλία ΑΕΚ-Ολυμπιακού 3-3, που κρατάει τους Πειραιώτες στο συν οκτώ

Παράπονα για τη φάση του γκολ από τον Σέζαρ (οφ-σάιντ ο Τοροσίδης στην πρώτη κεφαλιά), για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στον Καπάνταη. Με δέκα τελείωσε ο Ολυμπιακός, μετά την αποβολή του Ζεβλάκοφ. Οι "ερυθρόλευκοι" πάντως κρατάνε το +8 από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.
Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2007

td> Ηρακλής-Ατρόμητος 2-3

Διαιτητής: Δαλούκας Γ. (Θεσσαλίας)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Ο Ηρακλής μπορεί να μπήκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι (μόλις στο 5') μπροστά στο σκορ με το πρώτο γκολ του Χλωρού με την "κυανόλευκη" φανέλα, όμως ο Μπιλίσκοφ και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει με 10 λόγω της αποβολής Ραγκουέλ ισοφάρισε.

Ο νεοφερμένος Ίλιε, ήταν αυτός που μπαίνοντας ως αλλαγή για τον Ηρακλή, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον γηπεδούχο, όμως με δύο τέρματα στα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα, από τους Λουτσιάνο και Ρόβα, ο Ατρόμητος έφυγε με τους 3 βαθμούς από το Καυτατζόγλειο αφήνοντας τον Ηρακλή στην προτελευταία θέση της κατηγορίας.
td> ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1

Διαιτητής: Τσαχειλίδης Γ. (Πειραιάς)
Γήπεδο: Τούμπας

Με σκόρερ και δημιουργό τον Γεωργιάδη ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού, αφήνοντας τον τουλάχιστον βαθμούς μακριά από την κορυφή. Το γκολ του Παπαδόπουλου (πέναλτι) ισοφάρισε σε 1-1 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Μπαλάφας ολοκλήρωσε τη σπουδαία νίκη του "δικέφαλου".

Με κορυφαίο παίκτη και σκόρερ τον Γιώργο Γεωργιάδη ο «Δικέφαλος του Βορρά» άνοιξε τα «φτερά» του και νίκησε τον Παναθηναϊκό, γκρεμίζοντας του κάθε ελπίδα για την επαναφορά στο «κυνήγι» του τίτλου.

Το τελικό 2-1 κρίνεται δίκαιο με τον «μπέμπη» να πετυχαίνει το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ ενώ ο Μπαλάφας έδωσε το «τελειωτικό χτύπημα» στους «πράσινους» του Μουνιόθ που είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον «αρχηγό» τους Παπαδόπουλο (35’) από το σημείο του πέναλτι.

Σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετές φάσεις και καλό ρυθμό «μελανό» σημείο ήταν η διακοπή του ματς τρεις φορές (14’, 60’ και 80’).

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2007


td> Πανιώνιος-Απόλλων Καλαμαριάς 3-1

Διαιτητής: Μαζαράκος Η. (Αρτας)
Γήπεδο: Γ.Σ. Πανιωνίου

Με μία από τις καλύτερές του εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα, ο Πανιώνιος που ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τους Λουρένσο (2 τέρματα), Μπρέσκα αλλά και τον Τσκιτισβίλι, που επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από πολύ καιρό νίκησε τον Απόλλωνα, όχι εύκολα με 3-1.

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό κατά διαστήματα με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή καθόλη την διάρκεια του αγώνα. Τα γκολ για τους "κυανέρυθρους" πέτυχαν ο Λουρένσο (2) και ο Αραβίδης, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει ο Μπούσι.
td> Κέρκυρα-Αιγάλεω 3-0

Διαιτητής: Ζολώτας Γ. (Θεσ/κης)
Γήπεδο: Εθνικό Κέρκυρας

Βαθιά ανάσα για την συνέχεια του πρωταθλήματος πήρε η Κέρκυρα καθώς επικράτησε με 3-0 του Αιγάλεω και επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές, ανανεώνοντας τις ελπίδες της για την παραμονή. Αντίθετα το "Σίτι" γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα του και πλέον έχει μπει για τα καλά στις περιπέτειες.

Τα τέρματα για τους "Φαίακες" σημείωσαν ο Γκουστάβο(26’) και Σίκοφ(69’) και Ντα Σίλβα(90’).
td> Λάρισα-Ιωνικός 3-0

Διαιτητής: Γερμανάκος Μ. (Αθηνών)
Γήπεδο: Αλκαζάρ

Το καθήκον της έκανε η Λάρισα καθώς επικράτησε του ουραγού Ιωνικού με 3-0. Οι "βυσινί" μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος, πραγματοποίησαν σημαντικό βήμα για παραμονή στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι έδωσαν τέλος στα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα στην έδρα τους, καθώς μετρούσαν μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια, αυτή επί του Εργοτέλη.
td> ΟΦΗ-Εργοτέλης 1-3

Διαιτητής: Ζωγράφος Χ. (Αθηνών)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Εργοτέλης, καθώς στο ντέρμπι της Κρήτης, επικράτησε εκτός έδρας του τυπικά γηπεδούχου ΟΦΗ (έχουν κοινή έδρα) με 3-1 και βελτίωσε αισθητά την θέση του στην βαθμολογία της Super League.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 15' με τον Χατζί, ενώ στο 22' έγινε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα, καθώς ο Μπελέβώνης αποβλήθηκε γιατί... κουτούλησε τον Τάσιτς, με αποτέλεσμα ο Ζωγράφος να δείξει πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Τζόυνιορ.

Οι παίκτες του ΟΦΗ προσπάθησαν ν' αντιδράσουν και μειώσαν με τον Ντρούλιτς στο 79', όμως ο Μπούντιμιρ ήταν αυτός που έριξε την "χαριστική βολή" στην ομάδα του Μάουρερ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων καθώς διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
td> Αρης-Σκόντα Ξάνθη 1-0

Διαιτητής: Παπασταμάτης Κ. (Αθηνών)
Γήπεδο: Χαριλάου

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Άρης, αφού επικράτησε 1-0 της Ξάνθης, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη. Οι "κίτρινοι" παρότι δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση πήραν αυτό που ήθελαν, με την Ξάνθη να παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Άρης είχε τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ήταν η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη. Φάνηκε απειλητικός στα τελευταία λεπτά των δύο ημιχρόνων, με τον Κουλουχέρη να είναι ο λυτρωτής της ομάδας του.

Σωτήρας του Άρη ο Χαλκιάς που με εντυπωσιακή απόκρουση στις καθυστερήσεις τους αγώνα, κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Η Ξάνθη παρουσιάστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο τεχνικός της Ξάνθης Σάββας Κωφίδης παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα με την Ακριτική ομάδα.
td> ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-3

Διαιτητής: Μπριάκος Θ. (Ηπείρου)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Δύο παθιασμένες ομάδες, ένα εκπληκτικό ντέρμπι, έξι γκολ (3 για κάθε ομάδα) αλλά κι ένας κακός, κάκιστος διαιτητής. Αυτό είναι μέσα σε δύο γραμμές το περιτύλιγμα του χθεσινού εκπληκτικού ντέρμπι στο ΟΑΚΑ που βρήκε ΑΕΚ και Ολυμπιακό ισόπαλους στο 3-3.

Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων το αποτέλεσμα -που εν πολλοίς καθιστά πρωταθλητές Ελλάδας τους Ερυθρόλευκους και διατηρεί σε θέση ισχύος στην ΑΕΚ έναντι του Παναθηναϊκού στο κυνήγι της δεύτερης θέσης- έχει λογική και αποδίδει δικαιοσύνη για τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών (και περισσότερο του Ολυμπιακού που έπαιζε για πολλά με αριθμητικό μειονέκτημα και σκόραρε δύο φορές στη δική του εστία).

Από εκεί και πέρα ωστόσο ο διαιτητής Μπριάκος έκανε ότι περνούσε από τη… σφυρίχτρα του για να κρατήσει τον αγώνα στην ισοπαλία αρνούμενος στους Κιτρινόμαυρους δύο καταφανέστατα πέναλτι και επιτρέποντας (μετά το λάθος του βοηθού διαιτητή) στον Ολυμπιακό να πετύχει το τρίτο τέρμα του από θέση οφσάιντ.

































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ