STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος-Απόλλων Καλ. 3-1

Πανιώνιος-Απόλλων Καλ. 3-1
λουρενσο

Ο Πανιώνιος με τον Λουρένσο σε μεγάλη μέρα (2 τέρματα) και τον «Τσκίτο» να κάνει μεγάλη επανεμφάνιση επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα

Με μία από τις καλύτερές του εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα, ο Πανιώνιος που ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τους Λουρένσο (2 τέρματα), Μπρέσκα αλλά και τον Τσκιτισβίλι, που επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από πολύ καιρό νίκησε τον Απόλλωνα, όχι εύκολα με 3-1.
Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό κατά διαστήματα με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή καθόλη την διάρκεια του αγώνα. Τα γκολ για τους "κυανέρυθρους" πέτυχαν ο Λουρένσο (2) και ο Αραβίδης, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει ο Μπούσι.

td> Οι συνθέσεις των ομάδων
"> Πανιώνιος: (Λίνεν): Κένινγκ, Γκασπάρ, Πλετς, Ενσαλίβα, Μπρέσκα, Τσκιτισβίλι, Μάκος, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Τζιμπούρ, Λουρένσο

Απόλλων Κ. (Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Ορφανός, Κόλτσης, Μπούσι, Περόνε, Καραλιόπουλος, Σαρακατσάνος, Παπαδόπουλος, Φαβάλι, Κονσάλβες
td> Με μια ματιά
Με διαστήματα όμορφου ποδοσφαίρου αλλά και άλλα που ήταν «νεκρά» είτε λόγω των σφυριγμάτων του κ. Μαζαράκου, που έκανε υπερβολική χρήση της σφυρίχτρας του είτε λόγω των υβριστικών συνθημάτων προς το πρόσωπό του κύλησε το πρώτο ημίχρονο.

Οι δύο ομάδες μπορεί να μην ξεκίνησαν δυνατά, όμως ο Πανιώνιος σταδιακά πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε να κλείσει τον Απόλλωνα στο μισό γήπεδο. Η υπεροχή των γηπεδούχζων δεν τους εξασφάλισε όμως και κάποια ευκαιρία και έτσι η Καλαμαριά, ήταν αυτή που πρώτη έφτασε κοντά στο γκολ.

Ο Κονσάλβες στο 8ο λεπτό πέρασε την μπάλα στον Περόνε, ο οποίος μπαίνοντας στην περιοχή και χωρίς να κοντρολάρει τσίμπησε την μπάλα μπροστά από τον Κένινγκ και πιεζόμενος από τον Πλετς, όμως αυτή πέρασε λίγο άουτ.

Οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, δεν σταμάτησαν όμως να πιέζουν και λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Στο 12ο λεπτό, ο Μάριο Μπρέσκα, εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Μάκος πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Τζιμπούρ την δεύτερη, ο Κόβατς προσωρινά απέκρουσε, όμως ο Λουρένσο, που βρέθηκε σε επίκαιρη θέση πήρε το «ριμπάουντ» και το μόνο που έκανε ήταν απλά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Με κεφάλι στο σκορ πλέον και με τους ποδοσφαιριστές του να αποδίδουν όμορφο ποδόσφαιρο ο Ιστορικός, φαινόταν να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, κάτι όμως που τελικά αποδείχθηκε χωρίς νόημα. Οι ποδοσφαιριστέ της Καλαμαριάς, χωρίς να παίζουν καταστροφικό ποδόσφαιρο είχαν το μυαλό τους στην άμυνα και προσπαθούσαν να βρουν τον δρόμο προς την περιοχή του Κένινγκ, μέσω αντεπιθέσεων.

Σε μία από αυτές στο 17ο λεπτό, ο Απόλλωνας κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή ο Κονσάλβες πάτησε για τον Μπούσι, με τον τελευταίο να σουτάρει δυνατά, αφήνοντας άγαλμα τον Κένιγκ για την ισοφάριση.

Τρία λεπτά αργότερα, ο διαιτητής κ. Μαζαράκος, έκανε το λάθος που άναψε τα αίματαστο γήπεδο και το οποίο τον ακολούθησε μέζρι και το τέλος του ημιχρόνου, μέσω των υβριστικών συνθημάτων των οπαδών των γηπεδούχων. Ο Μάκος πέρασε κάθετη μπαλιά του Μάκου, ο Λουρένσο βρέθηκε σε θέση βολής πέρασε και τον Κόβατς, ο οποίος τον ανέτρεψε εκτός περιοχής. Ο διαιτητής καταλόγισε το φάουλ, όμως έδειξε κίτρινη αντί για κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων προκαλώντας τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού, έπεσε φανερά με τον Τζιμπούρμ να δημιουργεί την μοναδική καλή φάση, όμως να κόβεται από τον Κόλτση το σουτ του από το ύψο της μικρής περιοχής, ενώ λίγο αργότερα η αναμέτρηση διακόπηκε με πρωτοβουλία του κ. Μαζαράκου, έπειτα από τα υβριστικά συνθήματα προς το πρόσωπό του από την εξέδρα.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Πανιώνιο να έχει την κατοχή στα πρώτα λεπτά, όμως σταδιακά αυτή να περνά στην Καλαμαριά, της οποίας οι αντεπιθέσεις γινόντουσαν όλο και πιο επικίνδυνες. Μάλιστα στην πρώτη φάση του δεύτέρου ημιχρόνου με την σέντρα κιόλας, οι «ροσονέρι» έκλεψαν την μπάλα, αλλά το σουτ του Ορφανού, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Με τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου να φλυαρούν με την μπάλα, η Καλαμαριά βρήκε ακόμη μια ευκαιρία να απειλήσει με δεύτερο τέρμα, όταν μετά από στημένη φάση στα καρέ τη Καλαμαριάς, οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα ανέκτησαν την μπάλα και έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Κονσάλβες να βγαίνει απέναντι από τον Κένινγκ, το σουτ του Βραζιλιάνου να σταματά στο σώμα του Σλοβάκου, ενώ στην συνέχεια το σουτ του Καραλιόπουλου σε ανυπεράσπιστη εστία πρόλαβε να σταματήσει ο Μπρέσκα.

Η φάση αυτή ξύπνησε κάπως τους παίκτες του Πανιωνίου, οι οποίοι ανέβηκαν και στο 69ο λεπτό πήραν και πάλι κεφάλις το σκορ, όταν ο Μάκος, ο οποίος κατά τα άλλα δεν βοήθησε ιδιαίτερα, σέντραρε ο Λουρένσο κοντρόλαρε ,μέσα στην περιοχή με μια μαγική κίνηση απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και απέναντι από τον Κόβατς δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει για το 2-1.

Ο Πανιώνιος από εκεί και πέρα προσπάθησε να παγώσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Οι μεταβιβάσεις των παικτών ήταν αρκετά καλές, ενώ ο Έβαλντ Λίνεν βοήθησε από τον πάγκο, αντικαθιστώντας τόσο τον Γουνδουλάκη, που δεν βοήθησε, όσο και τον κουρασμένο από τηνξ υπερπροσπάθεια και εξαιρετικό για μία ακόμη φορά Μπρέσκα, περνώντας στην θέση τους, τους Αραβίδη και Μανιάτη.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ευτύχησαν να έχουν τον Τσκιτισβίλι (ήταν η έκπληξη του Λίνεν για την ενδεκάδα) σε εξαιρετική μέρα, ευτύχησαν να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα στην εκπνοήτου αγώνα και μάλσιτα εξαιρετικής ομορφιάς, όταν μετά από κάθετη πάσα του «Τσκίτο», ο Αραβίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας και βλέποντας τον Κόβατς εκτός εστίας, τον πλάσαρε για το τελικό 3-1. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά, που ο Πανιώνιος φέτος πετυχαίνει τρία τέρματα, ενώ στα κέρδη μπορεί να συνυπολογίσει κανείς και την επανεμφάνιση του Τσκιτισβίλι που, σκόρπισε χαμόγελα στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης.
td> Όλα τα λεφτά...
To δεύτερο τέρμα του Λουρένσο, έπειτα από την μαγική του ενέργεια με την οποία άδειασε τον Κόλτση. Στα θετικά και η επαναμφάνιση του Τσκιτισβίλι που σκόρπισε χαρά στους οπαδούς
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το τσουχτερο κρύο, που έκανε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών πιο δύσκολες
td> Συνέντευξη Τύπου
Κατσαβάκης: "Πληρώσαμε τα λάθη μας"

Στα λάθη που κόστισαν στους παίκτες του στην εξέλιξη του παιχνιδιού στάθηκε ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Μάκης Κατσαβάκης, όπως και στις χαμένες ευκαιρίες των Ουέλινγκντον και Γαλανόπουλου την ίδια ώρα που ο προπονητής του Πανιωνίου, Έβαλντ Λίνεν, όπως ήταν επόμενο δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το θετικό αποτέλεσμα.

"Παλέψαμε το ματς με όσες δυνάμεις είχαμε και μπορούσαμε να πάρουμε τον βαθμό ή ακόμη και τους βαθμούς. Δυστυχώς όμως πληρώσαμε τα λάθη μας και δεν πήραμε τίποτα από το παιχνίδι με την φάση του Ουέλινγκντον να ήταν οριακή όπως και στην επανάληψη στην άδεια εστία του Γαλανόπουλου που θα μπορούσαν να είχαν γείρει την πλάστιγγα για εμάς", τόνισε ο Μάκης Κατσαβάκης με τον τεχνικό του Απόλλωνα Καλαμαριάς να πρόσθετει: "Χάσαμε μία μάχη συνεχίζεται όμως ο πόλεμος και πιστεύω ότι θα έχουμε την πολυτέλεια για καλύτερες επιλογές σε ένα παιχνίδι όπου μας στοίχισαν οι απουσίες ενώ οι Παπαδόπουλος και Ορφανός αγωνίστηκαν με ίωση", με τον Σερραίο τεχνικό να κατέληγει: "Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο γιατί είναι μια ομάδα με καλούς παίκτες και βάθος. Εύχομαι καλή συνέχεια".

Σε ερώτηση για την εμφάνιση της ομάδας του είπε: "Πιέσαμε από το πρώτο λεπτό και δυστυχώς στο τέλος ο Πανιώνιος μας αποτελείωσε με το τρίτο γκολ αλλά πληρώσαμε τα δικά μας ατομικά λάθη", ενώ στη συνέχεια σε αυτή για την διαιτησία του Μαζαράκου είπε: "Έχουμε αμφιβολίες για το πρώτο γκολ όπου δεν ξέρω πως το είδατε εσείς από έξω".

Λίνεν: "Είχαμε τον έλεγχο"

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Πανιωνίου, Έβαλντ Λίνεν, όπως ήταν επόμενο παρουσιάστηκε ικανοποιημένος στην Συνέντευξη Τύπου όπου και δήλωσε: "Είμαι ευτυχισμένος που πήραμε τους βαθμούς σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα με το γρήγορο γκολ που πετύχαμε", ενώ όσον αφορά στο πρώτο τέρμα του Πανιωνίου το οποίο ο Λουρέντζο πέτυχε από ελεγχόμενη θέση, ήταν αφοπλιστικός: "Δεν ξέρω αν ήταν όλα σωστά σε αυτή τη φάση αλλά δεν ενδιαφέρει κιόλας. Φέτος χάσαμε πολλούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά με λανθασμένες αποφάσεις" και συνέχισε λέγοντας: "Ήμασταν άτυχοι στο γκολ της ισοφάρισης γιατί μετά το φάουλ του Μπούσι η μπάλα χτύπησε σε πόδι άλλαξε πορεία και μπήκε στα δίχτυα".

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι είπε: "Στο πρώτο μέρος δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε τις ευκαιρίες βέβαια και δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα στην άμυνα. Στο δεύτερο πήγαμε καλύτερα, ενώ ο Απόλλων ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις που εκδήλωνε με τους Μπούσι και Περόνε. Εμείς πάντως ήμασταν αυτοί οι οποίοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, κερδίζοντας πολλές μονομαχίες στο κέντρο, ενώ παράλληλα χάσαμε ευκαιρίες με τον Γουνδουλάκη και δύο με τον Μάκο", ενώ με αρκετή δόση ρεαλισμού ομολόγησε: "Ήμασταν πραγματικά άτυχοι που δεν σκοράραμε σε αυτές τις φάσεις, αλλά και τυχεροί που δεν δεχθήκαμε το γκολ στο τετ-α-τετ του Ουέλιγκτον. Με τη διάρκεια του χρόνου παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο και αξίζαμε το γκολ.

Πριν σκοράρουμε το δεύτερο γκολ είχαμε την ευκαιρία με τον Ενσαλίβα. Ελέγξαμε το παιχνίδι πετύχαμε και δεύτερο γκολ και τέλος βάλαμε και ένα τρίτο πολύ όμορφο με τον Αραβίδη"

, ενώ αναφερόμενος στο τελικό 3-1 με αρκετή δόση χιούμορ, δήλωσε: "Δεν περίμενα να βάλουμε τρία γκολ. Δεν το έχουμε καταφέρει ποτέ και το φυσιολογικό ήταν να πάμε στα δύο γκολ. Η αλήθεια είναι ότι αιφνιδιάστηκα θετικά από τους παίκτες μου με τα τρία τέρματα που πέτυχαν" , και πρόσθεσε: "Παραξενεύτηκα που δεν είχε σασπένς το παιχνίδι. Αφού σκέφτομαι αν πάω σπίτι να δω κανένα θρίλερ για να μη μου λείψει. Πάντως το ίδιο άνετη ήταν η νίκη και με τον Εργοτέλη. Αφού στο τέλος εκείνου του παιχνιδιού θα μπορούσε να μας πάρει ο ύπνος".
td> To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Πανιώνιος: (Λίνεν): Κένινγκ, Γκασπάρ, Πλετς, Ενσαλίβα, Μπρέσκα, Τσκιτισβίλι, Μάκος, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Τζιμπούρ, Λουρένσο

Απόλλων Κ. (Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Ορφανός, Κόλτσης, Μπούσι, Περόνε, Καραλιόπουλος, Σαρακατσάνος, Παπαδόπουλος, Φαβάλι, Κονσάλβες

1' Έναρξη αγώνα
Η αναμέτρηση αρχίζει με τον Πανιώνιο στην σέντρα.
3' Φάουλ Πανιώνιος Τσκιτισβίλι
Ο Γεωργιανός μέσος εκτελεί φάουλ, έξω από την περιοχή, η μπάλα απευθείας στα χέρια του Κόβατς
7' Σχόλιο
O Πανιώνιος έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν έχει καταφέρει ακόμα να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Κόβατς.
8' Σουτ Απόλλων Κ. Περόνε
Ο Κονσάλβες περνάει κάθετη μπαλιά για τον Περόνε, αυτός πλασάρει υπό την πίεση του Πλετς, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.
12' Γκολ Πανιώνιος Λουρένσο
Ο Μπρέσκα σεντράρει, ο Μάκος πιάνει την πρώτη κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ο Τζιμπούρ πιάνει την δεύτερη, ο Κόβατς, αποκρούει, όμως ο Λουρένσο παίρνει το ριμπάουντ και απλά σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.
15' Κεφαλιά Απόλλων Κ. Ορφανός
Ο Μπούσι από δεξιά σεντράρει, ο Ορφανός παίρνει την κεφαλιά, όμωε ο Κένινγκ, μπλοκάρει εύκολα
17' Γκολ Απόλλων Κ. Μπούσι
Ο Κονσάλβες εκτελεί φάουλ πατώντας την μπάλα στον Μπούσι, με τον τελευταίο να σουτάρει και να αφήνει άγαλμα τον Κένινγκ για το 1-1
20' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Κόβατς
Ο Μάκος πασάρει κάθετα για τον Λουρένσο που βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Κόβατς, τον περνάει ο τελευταίος τον ανατρέπει και ο διαιτητής καταλογίζει φάουλ, όμως δίνει αντί για κόκκινη, κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Καλαμαριάς
21' Κεφαλιά Πανιώνιος Γκάσπαρ
Ο Μπρέσκα εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο Γκασπάρ σηκώνεται πιο ψηλά από όλους, όμως ο Κόβατς, μπλοκάρει.
23' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Παπαδόπουλος
25' Σουτ Πανιώνιος Τσκιτισβίλι
Ο Μάκος πασάρει στον Γεωργιανό μέσο, αυτός αφού πρώτα αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, σουτάρει με δύναμη, όμως ο Κόβατς μπλοκάρει
33' Σχόλιο
O ρυθμός του παιχνιδιού έχει πέσει φανερά με τον Πανιώνιο, όμως να πιέζει περισσότερο για το δεύτερο τέρμα.
40' Ευκαιρία Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ο Πλετς, βρίσκει με όμορφη μπαλιά τον Σπυρόπουλο, αυτός με κεφαλιά στέλνει την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Τζιμπούρ, τοποθετώντας εξαιρετικά το σώμα του κατεβάζει έχοντας στην πλάτη του τον Κόλτση, προσπαθεί να σουτάρει όμως ο αμυντικός της Καλαμαριάς κοντράρει το σουτ του.
41' Σχόλιο
O αγώνας ξαναρχίζει έπειτα από διακοπή λόγω υβριστικών συνθημάτων κατά του διαιτητή Μαζαράκου, ο οποίος είναι αλήθεια πως έχει χάσει τον έλεγχο του αγώνα.
43' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Τζιμπούρ
44' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Περόνε
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Σουτ Απόλλων Κ. Ορφανός
Μετά από λάθος της άμυνα του Πανιωνίου, η μπάλα φτάνει στα πόδια του Ορφανού, που σουτάρει δυνατά όμως η μπάλα περνά ελάχιστα άουτ.
49' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Γαλανόπουλος
53' Σουτ Πανιώνιος Μάκος
Ο Τζιμπούρ κατεβάζει την μπάλα μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου, για τον Μάκο, του οποίου όμως το σουτ, ο Κόβατς εξουδετέρωσε εύκολα.
60' Ευκαιρία Απόλλων Κ.
O Aπόλλωνας πιάνει στον ύπνο την άμυνα του Πανιωνίου, σε αντεπίθεση με την μπάλα να φτάνει στον Κονσάλβες απέναντι, από τον Κένιγνκ όμως το σουτ του Βραζιλιάνου, να σταματά στο σώμα του Σλοβάκου, ενώ το σουτ του Καραλιόπουλου σε ανυπεράσπιστη εστία έσωσε ο Μπρέσκα.
65' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Σαμουηλίδης παίρνει την θέση του Παπαδόπουλου
69' Γκολ Πανιώνιος Λουρένσο
Ο Μάκος σεντράρει από δεξιά, ο Λουρένσο μέσα στην περιοχή κοντρολάρει και έπειτα από μαγική ενέργεια αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και με πλασέ γράφει το 2-1
70' Σουτ Απόλλων Κ. Περόνε
Ο Αργεντίνος επιθετικός μπαίνει από δεξιά στην περιοχή του Πανιωνίου, όμως η μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κένινγκ.
71' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Σαρακατσάνος
73' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Αραβίδης παίρνει την θέση του Γουνδουλάκη
74' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Εκτός αγώνα ο Φαβάλι στην θέση του ο Σιλά
83' Σχόλιο
Ο Πανιώνιος προσπαθεί να παγώσει τον αγώνα μετά το γκολ και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει.
84' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Μπρέσκα εκτός αγώνα στην θέση του ο Μανιάτης
85' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Δρόσος πέρασε στην θέση του Κονσάλβες
90' Γκολ Πανιώνιος Αραβίδης
Ο Αραβίδης φεύγει στην πλάτη της άμυνας μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά και βλέποντας τον Κόβατς εκτός θέσης πλάσαρε εύστοχα για το 3-1
91' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Ορφανός
92' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Την θέση του Λουρένσο παίρνει ο Σιαλμάς
93' Λήξη αγώνα









































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ