STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Ξάνθη 1-0

Άρης - Ξάνθη 1-0
παπαδόπουλος

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Άρης, αφού επικράτησε 1-0 της Ξάνθης

Ο Άρης είχε τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ήταν η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη. Φάνηκε απειλητικός στα τελευταία λεπτά των δύο ημιχρόνων, με τον Κουλουχέρη να είναι ο λυτρωτής της ομάδας του.
Σωτήρας του Άρη ο Χαλκιάς που με εντυπωσιακή απόκρουση στις καθυστερήσεις τους αγώνα, κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Η Ξάνθη παρουσιάστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο τεχνικός της Ξάνθης Σάββας Κωφίδης παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα με την Ακριτική ομάδα.
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης: Χαλκιάς, Κόιρα, Βανγκέλι(68' Τίνγκα), Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Γκαρσία, Νεμπεγλέρας, Χαβίτο, Νασιμέντο(46' Γ. Γκαρσία), Πάουλο Κόστα(80' Παλαθουέλος), Κόκε

Ξάνθη: Μάλαρζ, Μαχράτζε, Άντζας, Κωστούλας, Φλίσκας, Oυεντραογκό(73' Ουεντραογκό), Μάνσο(88' Ντελγκάδο), Σονκό(86' Ολισαντέμπε), Γαρπόζης, Καζάκης, Κοντοδήμος

Διαιτητής:K. Παπασταμάτης (Αθηνών)
td> Με μια ματιά
O Άρης μπήκε δυνατά στον αγώνα και δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία μόλις στο 2' με σουτ του Νασιμέντο. Στην συνέχεια η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους, καθώς μπορεί να είχαν την υπεροχή και κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να φθάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Μάλαρζ.

Οι "κίτρινοι" προσπαθούσαν με μοναδικό εκφραστή τον επιθέσεων τους τον Ισπανό Κόκε, να διασπάσουν την άμυνα της Ξάνθης, που είχε ως ηγέτη στην άμυνα της τον Παρασκευά Άντζα. Τόσο ο Νασιμέντο όσο και ο Γκαρσία δεν μπόρεσαν να περάσουν μπαλιές προς την επίθεση και να βγάλουν τον Άρη μπροστά, κάνοντας εύκολο το έργο των αμυντικών της Ξάνθης

Η Ακριτική ομάδα διατηρούσε με νηφαλιότητα τον ρυθμό του παιχνιδιού και προσπαθούσε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να εκμεταλλευτεί την κινητικότητα και ταχύτητα των Μάνσο και Καζάκη. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την καλύτερη τους ευκαιρία στο 1ο ημίχρονο με το δοκάρι του Καζάκη στο 34', δείχνοντας ότι μπορούσαν να κάνουν την ζημιά στους γηπεδούχους, αλλά ως εκεί. Δεν έδειξαν διάθεση να δημιουργήσουν στο παιχνίδι, έχοντας αμυντικούς προσανατολισμούς στον αγώνα.

Ο Άρης είχε δύο πολύ καλές στιγμές στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο Μάλαρζ ήταν εκεί που έπρεπε και με ισάριθμες αποκρούσεις κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Στο 2ο ημίχρονο, πάλι οι παίκτες του Κίκε Ερνάντεθ είχαν στην αρχή τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί αλλά ήταν υποτονικοί, χωρίς να έχουν σαφείς αγωνιστικούς στόχους. Το κέντρο των γηπεδούχων συνέχιζε να είναι ο αδύναμος κρίκος της ομάδας αφού οι Νασιμέντο και Γκαρσία δεν μπορούσαν να οργανώσουν ικανοποιητικά το παιχνίδι του Άρη.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε ακόμα περισσότερο, μετά από σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών των δύο ομάδων.

Ωστόσο, το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν το τυχερό για τους παίκτες του Άρη. Στο 80' ο Κουλουχέρης έδωσε με κεφαλιά τη νίκη στην ομάδα του και τον Κόκε να χάνει σημαντική ευκαιρία με κεφαλιά μόνος του από το ύψος του πέναλτι στο 81' . Η Ξάνθη δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει μπροστά ώστε να φθάσει στην ισοφάριση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, αλλά ο Χαλκιάς ήταν εκεί που έπρεπε στο σουτ του Άντζα στο 93' . Η νίκη ήρθε δίκαια για τον Άρη που βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον στο πρωτάθλημα.
td> Συνέντευξη Τύπου


Κίκε Ερνάντεθ: Είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στη τελική προσπάθεια, για αυτό και δεν κερδίζαμε από το πρώτο ημίχρονο. Επιμένω όμως ότι δικαιούμασταν ένα γκολ.

Δεν είχαμε ψυχραιμία. Αυτό θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε στο μέλλον. Πρέπει όμως να αναγνωρίσω τη προσπάθεια, αλλά και τη διάθεση των παικτών. Το πάθος τους οδήγησε στη νίκη"



Σάββας Κωφίδης "Η Ξάνθη έπαιξε με πάθος και θα έλεγα ότι δεν παίρνει αυτό που της ανήκει. Δεχθήκαμε ένα γκολ σε μια στημένη φάση κι ενώ σαν σύνολο είχαμε συγκέντρωση, ρυθμό στο παιχνίδι αλλά και πάθος.

Βάσει της εικόνας του παιχνιδιού η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, καθώς και οι ευκαιρίες για γκολ ήταν μοιρασμένες. Πρέπει να κρατήσουμε το πάθος που είχαμε"

td> Όλα τα λεφτά...
Η εντυπωσιακή απόκρουση του Χαλκιά στο σουτ του Άντζα στις καθυστερήσεις του αγώνα, κρατώντας το μηδένα για την ομάδα του.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το κακό θέαμα σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού, ενώ τόσο ο αγωνιστικός χώρος όσο και το κρύο, ήταν αρνητικοί παράγοντες στην εξέλιξη του παιχνιδιού
td> To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Άρης: Χαλκιάς, Κόιρα, Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Γκαρσία, Νεμπεγλέρας, Χαβίτο, Νασιμέντο, Πάουλο Κόστα, Κόκε

Ξάνθη: Μάλαρζ, Μαχράτζε, Άντζας, Κωστούλας, Φλίσκας, Oυεντραογκό, Μάνσο, Σονκό, Γαρπόζης, Καζάκης, Κοντοδήμος

Διαιτητής:K. Παπασταμάτης (Αθηνών)



Σουτ
1' Έναρξη αγώνα
2' Ευκαιρία Άρης
Σουτ του Νασιμέντο διώχνει σε κόρνερ ο Μάλαρτζ.
7' Σχόλιο
O Άρης έχει τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού.
8' Κίτρινη κάρτα Άρης Ν. Γκαρσία
13' Κόρνερ Ξάνθη
Πέρασε χωρίς αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους.
15' Σουτ Ξάνθη
Μακρινό σουτ του Φλίσκα η μπάλα έφυγε άουτ.
17' Οφσάιντ Άρης Κόκε
19' Σχόλιο
Παιχνίδι κέντρου, χωρίς φάσεις, με τον Άρη να μην μπορεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Μάλαρζ.
21' Οφσάιντ Ξάνθη Κοντοδήμος
22' Οφσάιντ Άρης Κόκε
Λάθος υπόδειξη του επόπτη.
23' Οφσάιντ Ξάνθη Γαρπόζης
28' Σουτ Άρης Βανγκελί
Η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.
30' Οφσάιντ Άρης Κόκε
34' Δοκάρι Ξάνθη
Μακρινή μπαλιά του Κωστούλα, ο Καζάκης μπήκε από τα αριστερά και από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Χαλκιά.
36' Φάουλ
Ο Πάουλο Κόστα εκτέλεσε το φάουλ, έδιωξε σε κόρνερ ο Μάλαρζ.
37' Ευκαιρία Άρης
Ο Πάουλο Κόστα σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, μετά την εκτέλση του κόρνερ, ο Μάλαρζ απέκρουσε, ο Χαβίτο προσπάθησε με δεύτερη προσπάθεια έδιωξε ο Κοντοδήμος πάνω στην γραμμή, πριν μπλοκάρει ο Μάλαρζ.
38' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Γαρπόζης
42' Κόρνερ Άρης
Πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους γηπεδούχους.
44' Ευκαιρία Άρης
Ο Πάουλο Κόστα έστρωσε με κεφαλιά στον Κόκε, που από το ύψος του πέναλτι και δεξιά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, αφού το σουτ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μάλαρζ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Άρης Γκαρσία
Ο Γκαρσία πήρε την θέση του Νασιμέντο.
54' Οφσάιντ Ξάνθη Σόνκο
55' Οφσάιντ Άρης Κόκε
56' Δοκάρι Ξάνθη Σονκό
58' Σχόλιο
Ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι υποτονικός, καθώς καμία ομάδα δεν μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες.
68' Αλλαγή παίκτη Άρης Τίνγκα
Ο Βανγκελί θα δώσει την θέση στον Τίνγκα.
70' Σχόλιο
Τα συνεχή μαρκαρίσματα έχουν διακόψει την ροή του παιχνιδιού.
73' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη Κιντάνα
Ο Κιντάνα θα δώσει την θέση του στον Ουεντραόγκο.
77' Κεφαλιά Άρης
Κεφαλιά του Γκαρσία μπλόκαρε ο Μάλαρζ.
79' Γκολ Άρης
Ο Κόκε εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κουλουχέρης με κοντινή κεφαλιά ανοίγει το σκορ.
80' Αλλαγή παίκτη Άρης Παλαθουέλος
Ο Πάουλο Κόστα θα δώσει την θέση του τον στον Παλαθουέλος.
82' Ευκαιρία Άρης
Ο Κόκε μόνος από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Μάλαρζ.
86' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη Ολισαντέμπε
Ο Σόνκο θα δώσει την θέση του στον Ολισαντέμπε.
87' Ευκαιρία Ξάνθη
Ο Κιντάνα από τα δεξία έβγαλε την σέντρα, ο Γαρπόζης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Κοϊρα και έδιωξε ο Κουλουχέρης.
88' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη Ντελγκάδο
Ο Μάνσο θα δώσει την θέση του στον Ντελγκάδο
90' Έναρξη καθυστερήσεων
93' Ευκαιρία Ξάνθη
Δυνατό σουτ του Άντζα έξω από την μεγάλη περιοχή και αριστερά, το σουτ όμως απέκρουσε με εντυπωσιακή επέμβαση ο Χαλκιάς.
94' Λήξη αγώνα























TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ