ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Επίθεση Βινίσιους σε Τέμπας: "Είσαι ίδιος με τους ρατσιστές, δεν με συγκινούν τα hastag σας"

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας
Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας © 2018 PAUL WHITE/AP IMAGES

Ο Βινίσιους τα έβαλε με τον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, μετά την ανάρτησή του για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βραζιλιάνος, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα "ίδιο με τους ρατσιστές".

Η ανάρτηση του Χαβιέρ Τέμπας μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βινίσιους από οπαδούς της Βαλένια ενόχλησαν τον επιθετικό της Ρεάλ, ο οποίος του απάντησε στο Twitter.

Ο πρόεδρος της La Liga κατηγόρησε τον Βραζιλιάνο διεθνή ότι ασκεί κριτική και προσβάλει την Ομοσπονδία, παρότι δεν είναι ενημερωμένος σωστά για τις αρμοδιότητές της.

"Για άλλη μια φορά, αντί να ασκεί κριτική στους ρατσιστές, ο πρόεδρος της La Liga εμφανίζεται στα social media για να μου επιτεθεί

Όσο κι αν μιλάς και προσποιείσαι ότι δεν διαβάζεις, η εικόνα του πρωταθλήματός σου δέχεται τριγμούς. Δες απλά τις απαντήσεις κάτω από την ανάρτησή σου και μείνε έκπληκτος.

Το να βγάζεις εκτός κουβέντας τον εαυτό σου σε κάνει ισάξιο με τους ρατσιστές. Δεν είμαι φίλος σου για να σου μιλήσω για τον ρατσισμό. Θέλω πράξεις και τιμωρίες. Τα hashtag σας δεν με συγκινούν", έγραψε ο Βινίσιους.

Η απάντηση του Τέμπας

"1) Ούτε η Ισπανία ούτε η La Liga είναι ρατσιστές, είναι πολύ άδικο να το λέμε αυτό.

2) Στη La Liga καταγγέλλουμε και διώκουμε τον ρατσισμό με όλη τη σκληρότητα που έχουμε μέσα στις δυνάμεις μας.

3) Αυτή τη σεζόν έχουν αναφερθεί 9 ρατσιστικές επιθέσεις (8 από αυτές ήταν κατά του Βινίσιους). Πάντα εντοπίζουμε τους ανισόρροπους και υποβάλλουμε την καταγγελία στα αρμόδια όργανα. Δεν έχει σημασία πόσο λίγοι είναι, είμαστε πάντα αμείλικτοι.

4) Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να αμαυρωθεί η εικόνα μίας διοργάνωσης που είναι πάνω απ' όλα σύμβολο ενότητας των λαών, όπου περισσότεροι από 200 μαύροι παίκτες σε 42 συλλόγους απολαμβάνουν καθημερινά τον σεβασμό και τη στοργή όλων των φιλάθλων, καθώς ο ρατσισμός είναι μία εξαιρετικά συγκεκριμένη υπόθεση (9 καταγγελίες) που πρόκειται να εξαλείψουμε".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ