ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Κύμα συμπαράστασης από τις βραζιλιάνικες ομάδες στον Βινίσιους: "Δεν αρκεί να μην είσαι ρατσιστής, πρέπει να είσαι αντιρατσιστής"

Ο Βινίσιους στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Ράγιο Βαγεκάνο
Ο Βινίσιους στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Ράγιο Βαγεκάνο © 2022 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Σύσσωμες οι ομάδες της Βραζιλίας με αναρτήσεις τους στα social media εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Βινίσιους για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από οπαδούς της Βαλένθια.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ δέχθηκε ακόμα μία ρατσιστική επίθεση τη φετινή σεζόν, αυτή τη φορά από τους φιλάθλους της Βαλένθια.

Μετά τις αναρτήσεις του Βραζιλιάνου διεθνή ακολούθησε κύμα στήριξης και συμπαράστασης από όλες τις ομάδες της χώρας του, οι οποίες με αναρτήσεις τους στα social media καταδίκασαν τη ρατσιστική επίθεση, για πολλοστή φορά, στον επιθετικό της Ρεάλ.

"Το ποδόσφαιρο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα όταν συμβαίνει κάτι τόσο απαίσιο. Ο ρατσισμός που είδε ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός και αποκαρδιωτικός και δεν ήταν η πρώτη φορά που το είδαμε αυτό. Δεν έχει γίνει τίποτα για να σταματήσει. Ο ρατσισμός είναι έγκλημα και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Βινίσιους, είμαστε δίπλα σου", έγραψε η Φλαμένγκο.

"Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι με λύπη λάβαμε την είδηση για μια ακόμη ρατσιστική επίθεση εναντίον του Βινίσιους, αλλά το συναίσθημα δεν είναι λύπη, είναι επανάσταση.

Όταν όλοι πορεύονται μαζί προς την ισότητα και τον σεβασμό, είναι απαράδεκτο για τους εμπλεκόμενους να συνεχίζουν να συνεργούν με απάνθρωπες πράξεις. Την αλληλεγγύη μας στον αθλητή και στα άλλα θύματα αυτής της θηριωδίας. Δεν αρκεί να μην είσαι ρατσιστής. Πρέπει να είσαι αντιρατσιστής", ήταν το μήνυμα της Σάο Πάουλο.

"Καταδικάζουμε τις άνανδρες πράξεις ρατσισμού που διαπράχθηκαν εναντίον του αθλητή Βινίσιους από τους οπαδούς της Βαλένθια, στο παιχνίδι, 21/5 με τη Ρεάλ.

Είναι κρίμα που η La Liga και οι χορηγοί της δεν λαμβάνουν αυστηρά και οριστικά μέτρα γι' αυτήν την κατάσταση που επαναλαμβάνεται στα γήπεδα της Ισπανίας. Ο κόκορας είναι ασπρόμαυρος", έγραψε η Ατλέτικο.

" Η Σάντος καταδικάζει όλες τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί ο Βινίσιους, οι οποίες έχουν ήδη συμβεί σε διάφορες περιόδους στην καριέρα του και επαναλήφθηκαν στην αναμέτρηση μεταξύ Βαλένθια και Ρεάλ. Ο ρατσισμός είναι έγκλημα και, περισσότερο από ό,τι καταπολεμάται, πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά!", σημείωσε η Σάντος στην ανάρτησή της.

Θέση πήρε κι η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα, γράφοντας: "Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον επιθετικό της Ρεάλ, Βινίσιους, ο οποίος έχει πέσει θύμα απαράδεκτων ρατσιστικών προσβολών σε αγώνες του Ισπανικού Πρωταθλήματος.

Δεν μπορούμε να κανονικοποιήσουμε την προκατάληψη. Μακάρι να ληφθούν γρήγορα και αυστηρά μέτρα για να διατηρηθεί το πάθος για το ποδόσφαιρο και να λειτουργήσει ως παράδειγμα για όλη την κοινωνία".

Φλουμινένσε στέκεται στο πλευρό του Βινίσιους, ο οποίος έπεσε για άλλη μια φορά θύμα ρατσιστικών και εξευτελιστικών επιθέσεων. Είναι επείγουσες οι συγκεκριμένες ενέργειες κατά των αμέτρητων περιπτώσεων φυλετικών διακρίσεων. Είναι καιρός να ληφθούν μέτρα εναντίον όσων του επιτίθενται κάθε μέρα σε διαφορετικά γήπεδα. Ο ρατσισμός είναι έγκλημα. Βινίσιους, έχεις όλη μας τη στήριξη".

"Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

Με απελπισία και εξέγερση, μας επηρέασε μια ακόμη ρατσιστική επίθεση εναντίον του Βινίσιους, στην Ισπανία, μέσα στο γήπεδο. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι αμέτρητοι άνθρωποι, που είναι άγνωστοι ή απολαμβάνουν τη στήριξη των Αρχών, συνεχίζουν να ασκούν δυσάρεστες και μεροληπτικές πράξεις τόσο φυσικά. Τι θράσος είναι αυτό;

Αν η παράκαμψη δεν είναι επιλογή, να ανακριθούν τα θύματα αυτού του τρομερού και απάνθρωπου κακού που συνεχίζει να μας βασανίζει.

Στον αθλητή, ευχόμαστε όλη τη δύναμη και τη σοφία του κόσμου για θα προχωρήσουμε στον αγώνα ενάντια στην αδικία. Θα συνεχίσουμε από εδώ, Βινίσιους!".

Το συμβάν απέκτησε και πολιτικές διαστάσεις στη χώρα, με τον Υπουργό Φυλετικής Ισότητας να τοποθετείται: "Θα ενημερώσουμε τις Αρχές της Ισπανίας και της La Liga.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν θα ανεχθεί τον ρατσισμό. Θα εργαστούμε ώστε κάθε μαύρος αθλητής της Βραζιλίας να ασκεί το δικαίωμά του να εργάζεται χωρίς να υφίσταται βία".

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ