LA LIGA

Βαλένθια - Ρεάλ: Το ξύλο του Βινίσιους με Μαμαρντασβίλι - Ντούρο και οι ρατσιστικές επιθέσεις των φιλάθλων

Βαλένθια - Ρεάλ: Το ξύλο του Βινίσιους με Μαμαρντασβίλι - Ντούρο και οι ρατσιστικές επιθέσεις των φιλάθλων
TWITTER

Ο Βινίσιους με τον Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι ήρθαν στα χέρια, ο Ούγκο Ντούρο παρενέβη και το φινάλε του αγώνα της Βαλένθια με τη Ρεάλ πήρε φωτιά.

Η αναμέτρηση της Βαλένθια με τη Ρεάλ ήταν επεισοδιακή και είχε ένα έντονο φινάλε με τον Βινίσιους στο επίκεντρό του. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις, ύστερα από μία σύρραξη στην οποία ενεπλάκησαν και παίκτες των "νυχτερίδων" (με τους γηπεδούχους τελικά να επικρατούν 1-0).

Το επεισόδιο στο τέλος άρχισε από ένα σκληρό φάουλ του Βινίσιους, με τον Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι να τρέχει κατά πάνω του και να του ζητά τον λόγο. Ο Αντόνιο Ρίντιγκερ προσπάθησε να συγκρατήσει τον Γεωργιανό τερματοφύλακα της Βαλένθια και ο Ούγκο Ντούρο τον Βινίσιους, τον οποίο έπιασε κεφαλοκλείδωμα και τον τραβούσε προς τα πίσω για να τον απομακρύνει από τον συμπαίκτη του.

Στο σημείο όρμηξαν και οι υπόλοιποι παίκτες για να χωρίσουν Μαμαρντασβίλι και Βινίσιους. Όμως όταν τα κατάφεραν, ο Ντούρο κρατούσε ακόμα κεφαλοκλείδωμα από πίσω τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Ρεάλ, ο οποίος γύρισε και τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Ο διαιτητής κλήθηκε να εξετάσει τη φάση μέσω VIDEO, ύστερα κι από ενημέρωση του VAR και έδωσε κόκκινη κάρτα στον Βινίσιους για το χτύπημα στον αντίπαλο.

Βινίσιους: "Το έπαθλο για τους ρατσιστές ήταν η αποβολή μου"

Ο 22χρονος διεθνής πάντως βρέθηκε στο επίκεντρο και νωρίτερα στο παιχνίδι. Όπως κατήγγειλε ο Τιμπό Κουρτουά, από το 20ό λεπτό οπαδοί της Βαλένθια έκαναν ήχους πιθήκου απευθυνόμενοι στον Βινίσιους, ενώ τον φώναζαν τόσο "μαϊμού", όσο και "χαζό".

Ο ίδιος ο Βινίσιους τοποθετήθηκε μέσω Instagram story λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα. "Το έπαθλο που κέρδισαν οι ρατσιστές ήταν η αποβολή μου. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι η La Liga", έγραψε σε ένα story σε μαύρο φόντο.

Βαλένθια - Ρεάλ: Το ξύλο του Βινίσιους με Μαμαρντασβίλι - Ντούρο και οι ρατσιστικές επιθέσεις των φιλάθλων

Καταδικάζει η Βαλένθια

Η Βαλένθια εξέδωσε ανακοίνωση μετά τον αγώνα με την οποία καταδικάζει τη ρατσιστική συμπεριφορά ορισμένων οπαδών της, υποστηρίζοντας ότι δεν την εκφράζει ως σύλλογο.

"Αν και μεμονωμένο επεισόδιο, οι προσβολές σε οποιονδήποτε παίκτη αντίπαλης ομάδας δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο και δεν ταιριάζουν στις αξίες και την ταυτότητα της Βαλένθια. Ο σύλλογος ερευνά τι συνέβη και θα λάβει τα πιο αυστηρά μέτρα", τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

TAGS LA LIGA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ