ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Πυρά Αντσελότι κατά La Liga: "Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον ρατσισμό, όλο το γήπεδο φώναζε μαϊμού τον Βινίσιους"

Real Madrid's head coach Carlo Ancelotti, left, gives instructions to Real Madrid's Vinicius Junior during a Spanish La Liga soccer match between Valencia and Real Madrid, at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Sunday, May 21, 2023. (AP Photo/Alberto Saiz)
Ο Κάρλο Αντσελότι με τον Βινίσιους @ 2023 ALBERTO SAIZ / AP IMAGES

Ο Κάρλο Αντσελότι στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το ματς με τη Βαλένθια στάθηκε στη νέα ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους και επιτέθηκε κατά των διοργανωτών του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στο Μεστάγια από τη Βαλένθια στιγματίστηκε από τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους, η οποία προστέθηκε στη μακρά... λίστα με τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχει υποστεί.

Ο Κάρλο Αντσελότι στάθηκε σε αυτό το περιστατικό αμέσως μετά το ματς και έκανε επιθέσεις κατά της La Liga, τονίζοντας ότι στο ισπανικό πρωτάθλημα υπάρχει αρκετά σοβαρό πρόβλημα με τον ρατσισμό, αλλά και για την αντιμετώπισε του Βινίσιους, τον οποίο φώναζε μαϊμού όλο το γήπεδο.

Ο Κάρλο Αντσελότι δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα τα εξής: "Μίλησα μαζί του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού γιατί η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καυτή και πολύ άσχημη. Τον ρώτησα αν ήθελε να συνεχίσει. Δεν ήθελα να το αλλάξω γιατί το περιβάλλον είναι ρατσιστικό. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ. Όχι έτσι. Είναι απαράδεκτο. Η La Liga έχει ένα πρόβλημα που δεν είναι ο Βινίσιους.

Είναι το θύμα. Τι πρέπει να κάνουμε; Δεν μπορείς να παίζεις ποδόσφαιρο έτσι. Το ίδιο θα έλεγα αν είχαμε κερδίσει. Είναι πολύ σοβαρό. Προσβάλλουν τον Βινίσιους όλη την ώρα και μετά τον αποβάλουν με κόκκινη. Είμαι πολύ λυπημένος. Είναι ένα πρωτάθλημα με μεγάλες ομάδες, αλλά πρέπει να το αφαιρέσουμε αυτό. Είμαστε στο 2023. Ο μόνος τρόπος είναι να σταματήσουμε το παιχνίδι. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει πρωτόκολλο, αλλά πρέπει να πας στο σπίτι σου.

Τίποτα απολύτως. Η λύση είναι να σταματήσει το παιχνίδι. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι ο παίκτης που δέχεται τα περισσότερα φάουλ και αυτός που δέχεται τις περισσότερες προσβολές.

Με την κόκκινη κάρτα όλο το γήπεδο του φώναξε «μαϊμού, μαϊμού, μαϊμού». Είμαι πολυ λυπημένος. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι παιδί και ήθελε να συνεχίσει, αλλά σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ περίπλοκο".

Λίγα λεπτά μετά ο Αντσελότι έκανε ένα post στο Twitter και μια φωτογραφία του με τον Βινίσιους, στην οποία καταδίκασε για μια ακόμα φορά αυτά που συνέβησαν στο Μεστάγια και έστειλε μήνυμα κατά του ρατσισμού.

"Σήμερα ήταν μια θλιβερή μέρα στο Μεστάγια, όπου μια ομάδα οπαδών έδειξε τη χειρότερη εκδοχή της. Είναι καιρός να σταματήσετε να μιλάτε και να ενεργήσετε με δύναμη. Ο ρατσισμός δεν μπορεί να έχει θέση στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία. Όχι στον ρατσισμό πουθενά", ήταν η λεζάντα της ανάρτησής του.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ