EUROPA LEAGUE

Άρης-Ερυθρός Αστέρας 3-0

Άρης-Ερυθρός Αστέρας 3-0
παπαζογλου

Με 2 γκολ της "χρυσής" αλλαγής του Μπάγεβιτς, Παπάζογλου, και ένα του Κόκε ο Άρης "καθάρισε" με 3-0 τον Αστέρα

Ο Άρης, μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, όμως ο Ερυθρός Αστέρας ήταν εκείνος που έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατάφερε να πάρει το κέντρο από τα πρώτα λεπτά και προσπάθησε να αναπτυχθεί κυρίως από τις πτέρυγες, όπου όμως τόσο ο Χαβίτο όσο και ο Σανσόν δεν κατάφεραν να απειλήσουν σε καμία περίπτωση τον Ραντιέλοβιτς.
Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του Ερυθρού Αστέρα, προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις, όμως μόνο σε μία περίπτωση κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την περιοχή του Χαλκιά, ο οποίος αν και παρακολούθησε σχεδόν ολόκληρο το πρώτο μέρος σαν θεατής, όταν χρειάστηκε ήταν σε ετοιμότητα.

Κακό θέαμα, οξυμένα πνεύματα

Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε μπροστά στην εστία του Κώστα Χαλκιά, στο 14ο λεπτό, όταν ο Μιλίγιας εκτέλεσε κόρνερ, ο Καστίγιο προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, όμως αυτή ήταν αδύναμη, με τον τερματοφύλακα του Άρη, να προλαβαίνει να την μπλοκάρει.

Δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σανσόν, ο Ίβιτς έπιασε ένα τακουνάκι με το οποίο επιχείρησε να στείλει την μπάλα προς την εστία του Αστέρα, όμως ο Ραντιέλοβιτς δεν ανησύχησε και μπλόκαρε εύκολα.

Σε εκείνο περίπου το χρονικό σημείο, τα όσα διαδραματίζοταν στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, καθώς τα βλέμματα στράφηκαν έξω από το "Κ. Βικελίδης" όπου οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήρια στο γήπεδο, ενώ συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα και χημικά.

Τα επεισόδια και τα σφυρίγματα του Ιβάνοφ

Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης και έπειτα από λάθος του διαιτητή Ιβάνοφ, ο οποίος δεν καταλόγισε φάουλ υπέρ του Άρη, ελάχιστα έξω από την περιοχή του Αστέρα, τα "αίματα"... άναψαν στην κερκίδα, ενώ στο 24' όταν εμφανίστηκε σημαία του Ολυμπιακού στην θύρα 4 του γηπέδου (όπου και βρίσκονταν οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα) επιβεβαίωσε την φημολογία που είχε αναπτυχθεί τα τελευταία 24ωρα στην Θεσσαλονίκη.

Στο 28ο λεπτό, σημειώθηκε και η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα ο Αντζέλκοβιτς σέντραρε από αριστερά, ο Μιλίγιας που βρέθηκε αφύλαχτος σε πλεονεκτική θέση έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Χαλκιάς μπλόκαρε σώζοντας την εστία της ομάδας του. Την ίδια στιγμή, το γήπεδο είχε παγώσει τόσο για την ευκαιρία του "Αστέρα", όσο και για την κροτίδα, η οποία έσκασε στην θύρα 4.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 31' η κατάσταση ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, οδηγείται και πάλι σε όξυνση, καθώς οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα κινούνται κατά των οπαδών του Άρη που βρίσκονται στην διπλανή θύρα, ενώ αφού περνά και αυτή η αναταραχή στο 34ο λεπτό, από τους οπαδούς της σέρβικης ομάδας ακούγεται σύνθημα υπέρ του Ολυμπιακού.

Την κατάσταση στην εξέδρα, όξυναν ακόμα περισσότερο, τα σφυρίγματα του διαιτητή Ιβάνοφ, ο οποίος εκτός από τα πολλά λάθη που έκανε, ανέχθηκε αρκετές φορές πολύ σκληρά μαρκαρίσματα, όχι μόνο χωρίς να βγάλει την κάρτα από το τσεπάκι του αλλά πολλές φορές αγνοώντας και τα αντικανονικά μαρκαρίσματα.

Ούτε... υποψία φάση

Χωρίς ούτε μία φάση άξια λόγου, κύλησαν τα 20 λεπτά που μεσολάβησαν από την κεφαλιά του Μιλίγιας μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου από τον Ιβάνοφ. Με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό και με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να φτάσουν η μία στην περιοχή της άλλης ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Ο Άρης ήταν και πάλι αυτός που είχε τον έλεγχο όμως οι σέντρες των ποδοσφαιριστών του σε καμία περίπτωση δεν έφταναν στο Σέρχιο Κόκε, ο οποίος έμοιαζε τραγικά μόνος στην επίθεση.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα της ομάδας του πέρασε στο 54ο λεπτό, τον Παπάζογλου στην θέση του Χαβίτο.

Η "χρυσή" αλλαγή του Ντούσκο

Στο 61ο λεπτό ο νεοεισελθών επιθετικός του Άρη, προσπάθησε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σανσόν να νικήσει τον Ραντιέλοβιτς, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Ο υψηλόσωμος επιθετικός του Άρη, ήταν παρόλα αυτά, εκείνος που άλλαξε την ροή του αγώνα, καθώς στην πρώτη περίπτωση που οι "κίτρινοι" βρέθηκαν στην περιοχή του Αστέρα στο 76ο λεπτό, ο Παπάζογλου άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ήταν όταν ο Κόκε προσπάθησε να περάσει με όμορφη μπαλιά την μπάλα στον επερχόμενο Σανσόν, με τον Μπρονοβίτσκι να προλαβαίνει να κόψει, όμως άθελά του να στρώνει την μπάλα στον Παπάζογλου, ο οποίος με πολύ ωραίο σουτ νίκη τον Ραντιέλοβιτς βάζοντας "φωτιά" στις εξέδρες του "Κ. Βικελίδης".

Από εκεί και πέρα ο Άρης, ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει μέσα στο γήπεδο. Οι "κίτρινοι" κρατούσαν την μπάλα, όσο χρειαζόταν, δεν ανοίχτηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα τόσο ώστε να αφήσουν εκτεθειμένη την άμυνά τους, ενώ όταν οι ποδοσφαιριστές του Ερυθρού προσπάθησαν να επιτεθούν, οι αντεπιθέσεις της ομάδας του Μπάγεβιτς αποδείχθηκαν... φαρμακερές.

Συγκεκριμένα και ενώ το παιχνίδι όδευε προς την λήξη του, ο Κάλβο πέρασε κάθετη μπαλιά στον Παπάζογλου, ο οποίος αφού ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην κλειστή γωνιά του Ραντιέλοβιτς, διπλασίασε τα τέρματά του "κλειδώνοντας" την σπουδαία νίκη για την ομάδα του.

To... πάρτυ των "κίτρινων" έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο Σέρχιο Κόκε, ο οποιός ένα λεπτό μετά το τρία μηδέν μπήκε στην περιοχή των φιλοξενουμένων και αφού ξεπέρασε τον Αντζέλκοβιτς με δυνατό συρτό σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Χαβίτο (54' Παπάζογλου), Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Κόκε, Σανσόν (80' Σιστόν), Ίβιτς (67' Κάλβο)

Ερυθρός Αστέρας (Μίλοραντ Κοσάνοβιτς): Ραντιέλοβιτς, Ιμπραΐμ Γκι, Μπρονοβίτσκι, Αντζιέλκοβιτς, Μπάστα, Μιλίγιας, Κόρομαν, Τούτοριτς, Μολίνα, Καστίγιο, Λούκας (70' Μπογκντάνοβιτς)

Η βαθμολογία

Ομάδες Αγώνες Βαθμοί
1. Μπάγερν 2 4
2. Άρης 1 3
3. Μπόλτον 2 2
4. Μπράγκα 1 1
5. Ερ.Αστέρας 2 0


Η συνέντευξη Τύπου

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Το παιχνίδι ήταν σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Σας είχα πει ότι δεν ήθελα να είχαμε άγχος σε αυτό το παιχνίδι αλλά δυστυχώς το είχαμε στο πρώτο ημίχρονο και φάνηκε από το πώς παίξαμε όπου παίξαμε άσχημα.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε ένα παιχνίδι καλής ποιότητας, με τις δύο ομάδες να μπορούν να παίξουν καλύτερα και ιδιαίτερα ο Ερυθρός Αστέρας. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε αυτά που είχαμε πει πιο σωστά και πιο αποφασισμένα και μετά το γκολ πιστεύω φάνηκε αυτό. Ήμασταν πιο ελεύθεροι και προσπαθήσαμε και κυκλοφορία είχαμε πιο καλοί με τις προσπάθειες που κάναμε να ήταν πιο καλές και χωρίς άγχος. Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι ο αντίπαλός μας ρίσκαρε βγαίνοντας μπροστά, μας άφησε χώρο και σκοράραμε ακόμη δύο φορές. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες όπως και του Ερυθρού Αστέρα και κάθε επιτυχία σε μία ομάδα που έχει μεγάλη ιστορία κι εύχομαι να είναι όσο πιο γρήγορα εκεί που της αξίζει"

.

Σε ερώτηση για τον Θανάση Παπάζογλου και αν η σημερινή του εμφάνιση αποτελεί μια απόδειξη ότι τον πιστεύει και ότι μπορεί να βοηθήσει στο επιθετικό πρόβλημα του Άρη ο "Ντούσκο" τόνισε: "Μπορεί να έχει δώσει λύσεις. Το έχει κάνει και το κάνει. Θα πρέπει να μείνει προσγειωμένος και σύντομα θα είναι πιο καλύτερος. Έδειξε σε αυτά τα παιχνίδια ότι είναι ένα ταλέντο όπως έχω πει".

Για το πόσο εύκολο ή δύσκολο να κρατήσει τους παίκτες του προσγειωμένους εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος αλλά και του παιχνιδιού που ακολουθεί την Κυριακή με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι απάντησε: "Αυτό είναι το πρόβλημα που έχουμε. Έχουμε δύο μέρες να ξεκουραστούμε κι αν χρειαστεί να κάνουμε αλλαγές να τις κάνουμε θα τις κάνουμε".

Όσον αφορά για την συνέχεια πλέον στον όμιλο του Κυπέλλου UEFA απάντησε: "Εμείς έχουμε κάνει αυτό που θέλαμε στο πρώτο μας παιχνίδι. Τώρα μπροστά μας έχουμε το πρωτάθλημα κι όταν θα έρθει η ώρα για το παιχνίδι με την Μπόλτον που έχει δύο βαθμούς μετά από δύο παιχνίδια θα συζητήσουμε για αυτό".

Για το αν ρίσκαρε με την είσοδο του Παπάζογλου και αν το παιχνίδι θεωρεί ότι το κέρδισε ο Μπάγεβιτς ο "Ντούσκο" απάντησε: "Ο Μπάγεβιτς δεν το κέρδισε. Οι παίκτες μου το κέρδισαν. Άλλο το ρίσκο που έκανε ο κ. Κοσάνοβιτς κι άλλο το ρίσκο εγώ".

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την παρουσία του κόσμου του Άρη δήλωσε: "Ο κόσμος ήταν όπως πάντα. Μας βοήθησε πάρα πολύ και όποτε είναι δίπλα στην ομάδα μας την κάνει πιο δυνατή".

Μίλοραντ Κοσάνοβιτς: "Συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη για τη νίκη την οποία την άξιζε. Εμείς παίξαμε αρκετά σωστά μέχρι την στιγμή του πρώτου γκολ και από εκεί και πέρα είδαμε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο. Ήταν η ομάδα του Άρη η οποία ήξερε να διατηρήσει την νίκη και την πειθαρχία που έπρεπε να δείξει στα τελευταία 7' του παιχνιδιού. Όταν παίζεται ένα παιχνίδι για το Κύπελλο UEFA θα πρέπει να διατηρείται μια πειθαρχία και μία τάξη. Όλα αυτά εμείς τα κατείχαμε μέχρι το πρώτο γκολ.

Από εκείνο το σημείο σε ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσαμε να κερδίσουμε έναν πόντο εμείς δεν πήραμε κανέναν. Δεν είναι το φοβερό να χάσει κανείς αλλά δεν είναι καλό όλη αυτή η προσπάθεια που είχαν οι παίκτες μου ως τώρα αλλά και τον σεβασμό να τον χάσουνε. Ακόμα μία φορά τα συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη, ενώ για τους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα θα πρέπει αυτό το παιχνίδι να τους γίνει μάθημα και να μιλάνε μόνο για αυτό αν θέλουνε να συνεχίσουνε στο Κύπελλο UEFA"

.

Σε ερώτηση για το αν ο Ερυθρός Αστέρας υποτίμησε τον Άρη και αν δεν αντιδράσατε σωστά στην πρώτη αλλαγή του Ντούσαν Μπάγεβιτς και αν θα πρέπει να υποβάλλετε την παραίτησή σας ο κ. Κοσάνοβιτς απάντησε: Είχα βάλει τους σωστούς παίκτες και είδαμε ποιο ήταν το αποτέλεσμα. Να δεχθούμε τρία γκολ, κι όσο για το αν θα υποβάλλει την παραίτησή του απάντησε: Την είχα υποβάλλει πριν μία εβδομάδα αλλά δεν θεωρούσα σωστό αφήσω την ομάδα μου να έρθει μόνη της σε αυτό το παιχνίδι. Την στιγμή αυτή όμως υπάρχει μία ομάδα και αυτό είναι θέμα της ομάδας μας".

Σε ερώτηση για το κατά πόσο οι σχέσεις των οπαδών της ομάδας με τους ποδοσφαιριστές του τους έχουν επηρεάσει στην απόδοσή τους απάντησε: "Όχι και αναρωτιέμαι γιατί θα έπρεπε να είχε συμβεί κάτι τέτοιο".

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις επιθέσεις που είχαν γίνει στους φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης δήλωσε: "Έμαθα για αυτό το συμβάν χθες και ότι τα πρωί υπήρξαν κι άλλα και λυπάμαι γιατί ξέρω τα άτομα που είναι στο νοσοκομείο. Περιστατικά που δεν αρμόζουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα", ενώ τόνισε πως του έγινε αντιληπτό η λήψη δακρυγόνων στην διάρκεια του αγώνα.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παρουσία φιλάθλων του Ολυμπιακού μεταξύ των φιλάθλων του Ερυθρού Αστέρα στις θύρα 4 του "Κλεάνθης Βικελίδης" τόνισε: "Είναι ένα από τα όμορφα πράγματα τα οποία συμβαίνουν στην Ευρώπη.

Πρόκειται για τα άτομα που αγαπούν τις ομάδες που έχουν τα ίδια χρώματα και κάνουν παρέα. Αυτό δεν θα έπρεπε να ενοχλήσει κανέναν"

, με τον υπεύθυνο Τύπου του Ερυθρού Αστέρα να επισημαίνει πως στις θέσεις που ήταν για την διοίκηση της του Ερυθρού Αστέρα βρέθηκαν φίλαθλοι του Άρη.

* Τα εισιτήρια του αγώνα ήταν 14.652 και οι εισπράξεις 397.410 ευρώ.

Το Live του αγώνα:

Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ερυθρός Αστέρας
Ραντιέλοβιτς, Ιμπραΐμ Γκι, Μπρονοβίτσκι, Αντζιέλκοβιτς, Μπάστα, Μιλίγιας, Κόρομαν, Τούτοριτς, Μολίνα, Καστίγιο, Λούκας
Η 11άδα των γηπεδούχων Άρης
Χαλκιάς, Νέτο, Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Χαβίτο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Κόκε, Σανσόν, Ίβιτς
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
Διαιτητής: Νικολάι Ιβάνοφ (Ρωσία)
Βοηθοί: Νικολάι Γκολούμπεφ, Βάτσεσλαβ Σεμένοφ



1' Έναρξη αγώνα
Η αναμέτρηση αρχίζει με τον Ερυθρό Αστέρα στην σέντρα.
5' Σχόλιο
Ο Άρης είναι αυτός που πιέζει μέχρι στιγμής προσπαθώντας να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Ραντιέλοβιτς. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.
6' Σουτ Άρης Γκαρσία
Μακρινό σουτ του Νάτσο Γκαρσία, η μπάλα περνά απελπιστικά άουτ.
10' Σχόλιο
Ο ρυθμός του παιχνιδιού έχει πέσει, όμως ο Άρης διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων.
14' Ευκαιρία Ερυθρός Αστέρας Καστίγιο
Ο Μιλίγιας εκτελεί κόρνερ, ο Καστίγιο προσπαθεί να πάρει την κεφαλιά, μπροστά στον Χαλκιά που δεν έκανε την καλύτερη δυνατή έξοδο, όμως η μπάλα δεν έχει δύναμη και ο τερματοφύλακας του Άρη προλαβαίνει να την μπλοκάρει.
16' Ευκαιρία Άρης Ίβιτς
Ο Σανσόν εκτελεί κόρνερ, ο Ίβιτς με τακουνάκι προσπαθεί να στείλει την μπάλα προς το τέρμα, όμως ο Ραντιέλοβιτς δεν ανησυχεί και μπλοκάρει εύκολα.
25' Σχόλιο
Το ματς έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα τα τελευταία λεπτά, καθώς έξω από το γήπεδο υπάρχουν συμπλοκές μεταξύ οπαδών ενώ η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα και χημικά, με την ατμόσφαιρα και στο γήπεδο να έχει βαρύνει.
28' Κεφαλιά Ερυθρός Αστέρας Μιλίγιας
Ο Αντζέλκοβιτς σεντράρει από αριστερά, ο Μιλίγιας ανενόχλητος σηκώνεται και πιάνει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, όμως ο Χαλκιάς αποκρούει ενώ στην συνέχεια ο Νέτο διώχνει.
39' Κίτρινη κάρτα Ερυθρός Αστέρας Κόρομαν
45' Έναρξη καθυστερήσεων
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
51' Σχόλιο
Χωρίς ρυθμό τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους
54' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Παπάζογλου παίρνει την θέση του Χαβίτο.
61' Κεφαλιά Άρης Παπάζογλου
Ο Σανσόν εκτελεί φάουλ από αριστερά, ο Παπάζογλου παίρνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα καταλήγει ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ραντιέλοβιτς.
67' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Κάλβο στην θέση του Ίβιτς
70' Αλλαγή παίκτη Ερυθρός Αστέρας
Ο Μπογκντάνοβιτς παίρνει την θέση του Λούκας
74' Σουτ Ερυθρός Αστέρας Μιλίγιας
Μακρινό σουτ του Μιλίγιας δεν μπορεί να απειλήσει τον Χαλκιά που μπλοκάρει εύκολα.
76' Γκολ Άρης Παπάζογλου
Ο Κόκε προσπαθεί να περάσει την μπάλα στον επερχόμενο Σανσόν, ο Μπρονοβίτσκι προσπαθεί να κόψει όμως άθελά του στρώνει στον Παπάζογλου, ο οποίος με πολύ όμορφο σκορ ανοίγει το σκορ.
79' Σουτ Ερυθρός Αστέρας Αντζέλκοβιτς
Ο Αντζέλκοβιτς μπήκε στην περιοχή του Άρη από αριστερά και από πλάγια θέση σούταρε, όμως η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά άουτ.
80' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Σιστόν παίρνει την θέση του Σανσόν
88' Σουτ Άρης Κόκε
Σουτ του Κόκε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του Αστέρα, η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ραντιέλοβιτς.
90' Γκολ Άρης Παπάζογλου
Ο Κάλβο περνάει κάθετη μπαλιά για τον Παπάζογλου, αυτός ξεπερνάει το προσωπικό του μαρκάρισμα μπαίνει μέσα στην περιοχή και με σουτ στην κλειστή γωνιά του Ραντιέλοβιτς διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.
90' Κίτρινη κάρτα Άρης Παπάζογλου
90' Γκολ Άρης Κόκε
Ο Κόκε μπαίνει από αριστερά στην περιοχή και αφού ξεπερνά τον Τούτουριτς με δυνατό συρτό σουτ γράφει το 3-0
90' Λήξη αγώνα











































































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ