EUROPA LEAGUE

Μαχαιρώματα στη Θεσσαλονίκη

Μαχαιρώματα στη Θεσσαλονίκη
thessalonikimaxairom

Mαχαιρωμένοι οπαδοί του Ερ. Αστέρα στο νοσοκομείο. Δηλώσεις Σκόρδα, ανακοίνωση από ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Οι τρεις Σέρβοι βρίσκονταν στο "καφέ" του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία δέχθηκαν επίθεση από 10-15 κουκουλοφόρους (μερικοί φορούσαν και κράνη)) στις 3.20μμ. Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο πόδι, ο ένας πιο σοβαρά, καθώς έχει χτυπηθεί στον μηρό.
Να σημειωθεί ότι στην Θεσσαλονίκη έγιναν επεισόδια την Τετάρτη, ανάμεσα σε μέλη φοιτητικών παρατάξεων, τα οποία...επεκτάθηκαν σε νυχτερινά κέντρα, όπου τραυματίστηκε ένας 35χρονος Σέρβος.

Υπήρχαν σκέψεις, πάντως, να μην επιτραπεί η είσοδος των οπαδών του Αστέρα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" αν και οι περισσότεροι ήταν στα πούλμαν που τους μετέφεραν από τους Ευζώνους. Η αναχώρησή τους είχε προγραμματιστεί γύρω στις 6.30-7μμ. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από την επίθεση στην καφετέρια του Στογιάκοβιτς, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΟΥΕΦΑ, Ουίλιαμ Μακντούγκαλ και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, ήταν λίγα μέτρα πιο κάτω, στην Πλατεία Αριστοτέλους!

Ο κ. Κόντης μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" όπου άφησε αιχμές για " γνωστούς αγνώστους, οι οποίοι δεν συλλαμβάνονται" τονίζοντας ότι " το βράδυ γίνεται ένα παιχνίδι και όχι πόλεμος".

Σκόρδας: "Εγώ δεν φοβάμαι κανέναν"!

Πιο ...δυναμικός ο Λάμπρος Σκόρδας, προανήγγειλε πορεία εναντίον της τρομοκρατίας! "Ήρθε η ώρα να σπάσει ο όρκος της σιωπής. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στη Θεσσαλονίκη, αλλά το ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να κάνει πίσω" είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, προσθέτοντας: " Έγιναν επεισόδια από κάποιους που έχουν στόχους και θα την πληρώσει πολύς κόσμος που έχει εμπλοκή. Είμαι πρόεδρος αλλά και οπαδός του Άρη και εναντίον όλων αυτών που βγαίνουν με κράνη στον δρόμο και τρομοκρατούν. Θα πάμε κόντρα σε όλους αυτούς, θα κάνουμε πορεία εναντίον της τρομοκρατίας..."

Ο κ. Σκόρδας τόνισε ακόμη: " Οπαδοί άλλων ομάδων έχουν τους δικούς τους λόγους να χαλάσουν την γιορτή. Δεν θα τους αφήσουμε. Η γιορτή θα γίνει όποιο κι είναι το αποτέλεσμα και δεν θα κάνουμε πίσω. Στοιχεία υπάρχουν, άλλα όχι για να γίνουν συλλήψεις. Χθες βρέθηκε ένας 13χρονος Σέρβος να τρέχει γιατί κάποιοι άγνωστοί έδερναν τους γονείς του. Θα κάνω αγώνα για να βρεθούν οι ένοχοι. Είναι ντροπή, να ασχολούμαστε με τέτοια γεγονότα, ενώ έπρεπε να πηγαίνουμε στο γήπεδο για μια γιορτή. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω! Αν νομίζουν ότι ο Σκόρδας φοβάται κάνουν λάθος. Εγώ κάθε μέρα δουλεύω, κυκλοφορώ με το μηχανάκι μου και δεν φοβάμαι".

Είπε, ακόμη, ο κ.Σκόρδας: " Η αστυνομία ζήτησε από τους Σέρβους να αναγνωρίσουν κάποια άτομα από φωτογραφίες. Να είστε σίγουροι ότι δεν φοβόμαστε και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω".

H αντίδραση του ΠΑΟΚ:

Με ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση απάντησε η διοίκηση του ΠΑΟΚ, στις δηλώσεις Σκόρδα, θεωρώντας πως οι δηλώσεις του προέδρου του Άρη... φωτογράφιζαν οπαδούς του "δικεφάλου του Βορρά". Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πληροφορηθείσα το ραδιοφωνικό επικίνδυνο παραλήρημα προέδρου Ποδοσφαιρικής Ανωνύμου Εταιρείας με στόχο να εκθέσει το σύνολο της οικογένειας και της ιστορίας μας, τον καλεί άμεσα να ανακαλέσει τους φωτογραφικούς του υπαινιγμούς και να ζητήσει συγγνώμη, αποκαθιστώντας πρωτίστως τη δική του εικόνα απέναντι στην κοινή γνώμη, ως υπεύθυνος παράγων του σωματείου που εκπροσωπεί. Δευτερευόντως, να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες του για το ατόπημά του, προκειμένου να αποφευχθούν διχαστικές εκτροπές, τις οποίες το σύνολο των φιλάθλων της πόλης δεν τις επιθυμεί και τις καταδικάζει."

Η ουσία είναι ότι πριν από τη σέντρα του αγώνα, η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για να αποφύγει τα χειρότερα. Όλα αυτά σε μια μέρα, όπου oi ελληνικές ομάδες προσπαθούν να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα για την άνοδό της από την 17η θέση της κατάταξης στην ΟΥΕΦΑ.

Η ουσία είναι ότι πριν από τη σέντρα του αγώνα, η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για να αποφύγει τα χειρότερα.

"Παρατράγουδα" και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης

Στο 18' η υποψία παρουσίας φιλάθλων του Ολυμπιακού ανάμεσα στους φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα δεν είναι δυνατόν να περάσει απαρατήρητη από τους φιλάθλους του Άρη. Δυο λεπτά αργότερα γίνεται αισθητή ρίψη δακρυγόνων στον γύρω χώρο έξω από το "Κλεάνθης Βικελίδης" λόγω συμπλοκής φιλάθλων του Ερυθρού Αστέρα και των δυνάμεων της Αστυνομίας για το λόγο ότι πήγαν να μπουν χωρίς να έχουν στην κατοχή τους εισιτήριο.

Στο 24' η εμφάνιση της σημαίας του Ολυμπιακού στην θύρα 4 όπου βρίσκονταν οι φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα επιβεβαιώνει την φημολογία που είχε αναπτυχθεί τα τελευταία 24ωρα στην Θεσσαλονίκη και ανάβει τα αίματα στην κερκίδα. Στο 28' υπήρξε ρίψη κροτίδας απο την θύρα των φιλοξενούμενων, ενώ τρία λεπτά αργότερα τα αίματα άναψαν ακόμα περισσότερο μεταξύ των φιλάθλων που βρίσκονταν στην θύρα 4 και αυτών του Άρη ακριβώς δίπλα από το κάγκελο που τους χώριζε.

Στο 34΄ ακούγεται για πρώτη φορά από την θύρα 4 όπου ήταν να βρίσκονται μόνο φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα το σύνθημα "Ολυμπιακός, Ολυμπιακός".




























TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ