ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 0-1

Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 0-1
Παναθηναικος πανηγυρικο

Αλλη μια ευρωπαϊκή επιτυχία του Παναθηναϊκού που άλωσε το "κλειστό" Πάρκεν και με την νίκη του (0-1) αγκάλιασε την πρόκριση

Ο Παναθηναϊκός φορώντας το ευρωπαϊκό του κουστούμι, αγωνίστηκε με κίνητρα το πάθος και την πίεση, στοιχεία που έχει ζητήσει ο Ζοσέ Πεσέιρο και έφτασε στην τέταρτη ευρωπαϊκή του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια (2 με Αρτμέντια, μια με Αμπερντίν και μια με Κοπεγχάγη).
Οι γηπεδούχοι στην καλύτερη στιγμή τους στο ματς απώλεσαν -αυστηρό- πέναλτι που έδωσε ο Χρίνακ στο 63' με τον Νόρεγκααρντ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

Ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού για άλλο ένα ματς, Μαρτσέλο Μάτος είχε επίσης δοκάρι (οριζόντιο) σε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 88'. Εκτός από τον Βραζιλιάνο άσο, πολύ καλοί ήταν και οι Ν' Ντόι, Παπαδόπουλος, Γκούμας και Ενακαρίρε.

Εδωσε ύψος στην άμυνα...

Ο Ζοσέ Πεσέιρο γνώριζε από την "κατασκοπία" των Δανών πως παίζουν με αρκετές ψηλές μπαλιές αφού διαθέτουν παίκτες που μπορόύν να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι. Ετσι άλλαξε τα 3/4 της άμυνάς του βάζοντας εκτός του Γκαλίνοβιτς στο τέρμα, τους Φύσσα, Βύντρα, Ενακαρίρε και Γκούμα στην αμυντική γραμμή.

Στο κέντρο τίποτα δεν άλλαξε από τους εκλεκτούς της Λιβαδειάς, ενώ στην επίθεση ο Ν' Ντόι ήταν ο παρτενέρ του Παπαδόπουλο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να δίνει αρχικά "ανάσες" στον Σαλπιγγίδη, αλλά και για να "μαρκάρει" ο Σενεγαλέχος επιθετικός τον πανήψυλο Χάγκελαντ.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, με σύστημα 4-3-3 είχαν μπροστά στο κέντρο τον Σιονκό, γνώριμο των "πράσινων" από τις αναμετρήσεις τους με την Σλάβια Πράγας, και στα άκρα τους Γκρόνκιερ και Αλμπακ.

Το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή για τους Δανούς. Στο 8' ο Γκρόνκιερ πραγματοποίησε την σέντρα και ο Νόρεγκραντ με κεφαλιά προσπάθησε να βρει τον Σιόνκο αλλά ο Ενακαρίρε σε σωστή θέση έδιωξε με την μπάλα να φτάνει στον Χάτσινσον αλλά το σουτ του κόντραρε σε παίκτη της ελληνικής ομάδας και εν συνεχεία απομακρύνθηκε.

Βρήκαν τα πατήματα... και απείλησαν

Οι παίκτες του Πεσέιρο, αφυπνήστηκαν από την φάση αυτή και ανέλαβαν με ψύχραιμο τρόπο παιχνιδιούτα ηνία του αγώνα, δημιουργόντας και χάνοντας ευκαιρίες. Στο 11' σε έναν ξαφνικό αιφνιδιασμό, ο Ιβανσιτς βρήκε στον κενό χώρο τον Τζιόλη που δεν αντέδρασε σωστά και με ένα βιαστικό σουτ δεν μπόρεσε να απειλήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ, αφού η μπάλα κατέληξε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Καραγκούνης βρέθηκε σε απόσταση βολής αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία του Κρίστιανσεν.

Πίεση... και γκολ από τον Ν' Ντόι

Οι φιλοξενούμενοι ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή τους, πίεζαν σχεδόν σε όλους τους χώρους, με συνέπεια σε μια φάση στο 16' να ανοίξουν το σκορ. Ο Παπαδόπουλος άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Ν' Ντόι, ο Ελληνας επιθετικός έμεινε όρθιος στο μαρκάρισμα του Κβιστ, σούταρε ο Κρίστιανσεν απέκρουσε αρχικά αλλά ο Ν' Ντόι με δυνατό σουτ μέσα από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ για το "τριφύλλι" μέσα σε έξαλλα πανηγύρια των οπαδών του στις κερκίδες.

Ατύχησε στο τελείωμα...

Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να είχε πάρει ένα μεγαλύτερο προβάδισμα πολύ γρήγορα μετά το 0-1, αλλά ο Παπαδόπουλος δεν αξιοποίησε την εντυπωσιακή του ενέργεια να περάσει ανάμεσα στις συμπληγάδες των Αντονσον και Χάγκελαντ και να σκοράρει απέναντι στον Δανό γκολκίπερ, ο οποίος εντυπωσιακά στην γωνία του μπλόκαρε την μπάλα.

Αλλαγές θέσεων και πτώση ρυθμού

Ο Νορβηγός τεχνικός των γηπεδούχων συνεχώς όρθιος φώναζε στους παίκτες του να γίνουν πιο κινητικοί αλλά και πιο δημιουργικοί αφού μέχρι τώρα δεν είχαν απειλήσει ουσιαστικά. Από την άλλη ο Ζοσέ Πεσέιρο, το μόνο που σηκώθηκε και έδωσε εντολή ήταν η αλλαγή πλευρών (δεξιά, αριστερά) των Καραγκούνη και Ιβανσιτς.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει μετά το ημίωρο και η πρώτη αντίδραση των Δανών, ήρθε ως φυσικό επακόλουθω, με τον Γκρόνκιερ στο 32' να προσπαθεί να απειλεί μετά το κόρνερ του Αλμπακ, αλλά το πολυπρόσωπο αμυντικό "τείχος" των φιλοξενούμενων απομάκρυναν.

Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε και πάλι στην καλύτερη ομάδα εντός του αγωνιστικού χώρου, τον Παναθηναϊκό, όπου μετά το βολέ του Γκαλίνοβιτς, ο Παπαδόπουλος στόπαρε την μπάλα και ο Ιβανσιτς με ξαφνικό δυνατό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει από μακριά τον τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης, που μπλόκαρε την μπάλα.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών... και αλλαγές


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με τους παίκτες του Πεσέιρο πιο ουσιαστικούς σε ότι αφορά την δημιουργιά ευκαιριών. Ο σκόρερ του "τριφυλλιού" Νταμέ Ν΄ Ντόι στάθηκε άτυχος όταν στο 50' μετά από φάουλ του Μάτος, έπιασε την κεφαλιά που έφυγε όμως άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Νταμέ πέρασε πάνω στην γραμμή τον Κβιστ, έκανε την παράλληλη σέντρα στο κενό τέρμα αλλά ο Παπαδόπουλος για χιλιοστά δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστιανσεν.

Την "σκυτάλη" των χαμένων ευκαιριών πήρε ο Ιβανσιτς, όπου στο 58' από αντίστοιχη θέση (πλάγια) έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, σε μια ακόμα καλή στιγμή.

Στο διάστημα αυτό (57'), ο κ. Σόλμπακεν βλέποντας τους παίκτες του να μην μπορούν να αντιδράσουν πραγματοποίησε διπλή αλλαγή. Πέρασε στο ματς τους Σίλμπερμπαουερ και Νόρεγκααρντ στις θέσεις των Σιόνκο και Βουρτς.

Κρίμα την "πράσινη"... σφυρίχτρα

Παρά το γεγονός, ότι ο κ. Χρίνακ σφυρούσε στο ματς με "πράσινη" σφυρίχτρα, στο 63' έδωσε ένα πέναλτι που μπορούσε να το είχε δώσει και φάουλ υπέρ των "πράσινων". Μετά από κόρνερ του Αλμπακ, ο Γκρόνκιερ έκανε το κοντρόλ και η μπάλα σηκώθηκε με τον Δανό παίκτη να "τσιμπάει" την μπάλα με το χέρι, την ώρα που ο Βύντρα προσπαθούσε να απομακρύνει με το πόδι ψηλά και να βρίσκει τον μεσοεπιθετικό των γηπεδούχων.

Εκεί ο Σλοβάκος ρέφερι είδε παράβαση και ο Νόρεγκααρντ ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών από τα έντεκα βήματα αλλά έστειλε με δύναμη την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

Ανάσες από Πεσέιρο...


Ο Πορτογάλος τεχνικός βλέποντας την ομάδα του να διατηρεί το υπέρ της σκορ άρχισε τις διορθωτικές κινήσεις και έριξε στο ματς τους Δημούτσο και Σαλπιγγίδη, αντί των Ιβανσιτς και Παπαδόπουλου, που έδειχναν κουρασμένοι.

Την ίδια ώρα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση πιέζοντας "άκαρπα" αλλά οι "πράσινοι" ήταν αυτοί που έχαναν ευκαιρίες. Ενα σουτ του Βύντρα στο 68', ένα σουτ του Ν΄ Ντόι στο 77' δεν είχαν τύχη αλλά δεν είχε σημασία.

Αποκορύφωμα το δοκάρι

Η τελική πινελιά ενός εκπληκτικοού παίκτη στο παιχνίδι, του Μαρσέλο Μάτος, ήρθε με ένα καταπληκτικό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι στο 88', που του στέρησε ένα πανέμορφο γκολ.

Το τελικό σφύριγμά της λήξης από τον Χρίνακ, βρήκε τους "πράσινους" παίκτες να πανηγυρίζουν μαζί με τους οπαδούς τους αλλη μια ευρωπαϊκή νίκη.

Διαιτητής: Βλαντιμίρ Χρίνακ (Σλοβακία)
Βοηθοί διαιτητή: Ρουζμπάρσκι, Κούμπιτσα (Σλοβακία)
Κίτρινες: Χάγκελαντ / Γκούμας

Οι συνθέσεις των ομάδων...

Κοπεγχάγη (Στάλε Σόλμπακεν): Κρίστιανσεν, Κβιστ, Άντονσον, Χάγκελαντ, Γένσεν, Σιόνκο (57' Σίλμπερμπαουερ), Νόρεγκραντ, Βουρτς (57' Νόρεγκααρντ), Χάτσινσον, Γκρόνκιερ, Άλμπακ.

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Ενακαρίρε, Γκούμας, Φύσσας, Τζιόλης, Μάτος, Καραγκούνης (88' Σέριτς), Ίβανσιτς (67' Δημούτσος), Ν' Ντόι, Παπαδόπουλος (76' Σαλπιγγίδης).

Η βαθμολογία του ομίλου του Παναθηναϊκού

Ομάδες Αγώνες Βαθμοί
1. Παναθηναϊκός 2 6
2. Λοκομοτίβ Μόσχας 2 2
3. Aτλέτικο 1 1
4. Αμπερντίν 2 1
5. Κοπεγχάγη 1 0


To Live του αγώνα
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Τίποτα το αξιόλογο στο πρώτο πεντάλεπτο...
8' Κεφαλιά Παναθηναϊκός : Ν'Ντόι
Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, κεφαλιά του Ν'Ντόι για τον Παπαδόπουλο, όμως ο διεθνής επιθετικός δεν πρόλαβε την μπάλα.
9' Σουτ Κοπεγχάγη : Χάτσινσον
Φάση διαρκείας στα καρέ του Παναθηναϊκού, η μπάλα κατέληξε στον Χάτσινσον στο ύψος της περιοχής, όμως δεν έκανε καλό σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ...
11' Σουτ Παναθηναϊκός : Τζιόλης
Ο Παναθηναϊκός βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση με τους Ν'Ντόι-Παπαδόπουλο-Ίβανσιτς, ο Αυστριακός τροφοδότησε τον Τζιόλη δεξιά που επιχείρησε σουτ αλλά έστειλε την μπάλα μακριά απο την εστία της Κοπεγχάγης.
14' Σουτ Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
Ο Παπαδόπουλος άφησε έξυπνα την μπάλα για τον Καραγκούνη στο ύψος της περιοχής της Κοπεγχάγης, ο μέσος του Παναθηναϊκού έκανε σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απο την εστία του Κρίστιανσεν.
16' Γκολ Παναθηναϊκός : Ν'Ντόι
Ωραίος συνδυασμός Ν'Ντόι-Παπαδόπουλου, ο δεύτερος μπήκε στην περιοχή απο τα δεξιά και έκανε σουτ, ο Κρίστιανσεν απομάκρυνε αρχικά, αλλά ο Σενεγαλέζος ακολουθούσε την φάση και με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
20' Σουτ Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Ο Παπαδόπουλος απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και πλησιάζοντας την περιοχή της Κοπεγχάγης έκανε σουτ, έπεσε και μπλόκαρε ο Κρίστιανσεν.
25' Σχόλιο
Η Κοπεγχάγη αρχίζει να πιέζει για να φθάσει στην ισοφάριση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
26' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Γκούμας
31' Σουτ Κοπεγχάγη : Γκρόνκιερ
Εκτέλεση κόρνερ για την Κοπεγχάγη απο τα δεξιά με τον Γένσεν, ο Γκρόνκιερ έκανε το σουτ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Γκαλίνοβιτς.
35' Σχόλιο
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ακολουθούν τις εντολές του Πεσέιρο, δίνουν χώρο στους Δανούς και προσπαθούν να "χτυπήσουν" στην αντεπίθεση.
38' Οφσάιντ Κοπεγχάγη : Γκρόνκιερ
38' Σουτ Παναθηναϊκός : Ίβανσιτς
Μακρινό σουτ του Ίβανσιτς, έπεσε και μπλόκαρε ο Κρίστιανσεν.
44' Κίτρινη κάρτα Κοπεγχάγη : Χάνγκελαντ
45' Έναρξη καθυστερήσεων : 2'
45' Οφσάιντ Παναθηναϊκός : Ν'Ντόι
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Κεφαλιά Παναθηναϊκός : Ν'Ντόι
Εκτέλεση φάουλ απο τ' αριστερά με τον Μάτος, κεφαλιά ο Ν'Ντόι υπό την πίεση δυο αμυντικών, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Κρίστιανσεν.
53' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Ν΄Ντόι
Ωραία προσπάθεια του Ν'Ντόι απο τ' αριστερά, απέφυγε έναν αμυντικό και γύρισε παράλληλα προς την εστία του Κρίστιανσεν, όμως ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε για ελάχιστα εκατοστά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
57' Αλλαγή παίκτη Κοπεγχάγη
Διπλή αλλαγή για τους Δανούς. Σίλμπερμπαουερ και Νόρεγκααρντ στις θέσεις των Σιόνκο και Βουρτς.
58' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Ίβανσιτς
Συνεργασία Παπαδόπουλου-Ίβανσιτς απο τ' αριστερά, ο Αυστριακός έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα απο την εστία του Κρίστιανσεν.
60' Οφσάιντ Κοπεγχάγη Σίλμπερμπαουερ
Λανθασμένη απόφαση...
63' Πέναλτι Κοπεγχάγη : Γκρόνκιερ
Ο Γκρόνκιερ προσπάθησε να κατεβάσει την μπάλα με το κεφάλι, χρησιμοποίησε και το χέρι, ο Βύντρα απο την άλλη σήκωσε ψηλά το πόδι και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι...
64' Πέναλτι Κοπεγχάγη : Νόρεγκααρντ
Ο Νόρεγκααρντ ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς!
66' Σουτ Κοπεγχάγη : Σίλμπερμπαουερ
Σουτ του Σίλμπερμπαουερ, μακριά απο την εστία του Γκαλίνοβιτς η μπάλα...
67' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Δημούτσος στην θέση του Ίβανσιτς.
68' Σουτ Παναθηναϊκός
Μακρινό σουτ του Βύντρα, δεν ανησυχεί ο Κρίστιανσεν.
75' Σχόλιο
Οι Δανοί πιέζουν και προσπαθούν να φθάσουν στην ισοφάριση...
76' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Σαλπιγγίδης στην θέση του Παπαδόπουλου.
78' Σχόλιο
Ο Πεσέιρο φωνάζει στους παίκτες του να κρατήσουν μπάλα, προκειμένουν να "παγώσουν" τον ρυθμό του αγώνα...
87' Οφσάιντ Παναθηναϊκός : Ν'Ντόι
87' Κεφαλιά Κοπεγχάγη : Νόρντστραντ
Σέντρα απο τ' αριστερά για τους Δανούς, κεφαλιά του Νόρντστραντ για τον Άλμπακ που προσπάθησε να κάνει γυριστό σουτ αλλά απέτυχε...
88' Δοκάρι Παναθηναϊκός : Μάτος
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάτος, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κρίστιανσεν.
88' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Καραγκούνης στην θέση του Σέριτς.
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 3'
94' Λήξη αγώνα













































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ