ΑΕΚ

Aπάντηση Κυργιάκου στο SPORT 24

Aπάντηση Κυργιάκου στο SPORT 24
Κυργιάκος Σκόκο Μπλάνκο Πανηγυρική

Ο Κυργιάκος απαντά στο SPORT 24. Η θέση του δημοσιογράφου για το θέμα. Συνάντηση μετόχων με το τεχνικό τιμ

Το άρθρο του SPORT 24 με τίτλο "Αποδυτήρια σε Πανικό" ταρακούνησε τα κύματα στην Ένωση. Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Σωτήρης Κυργιάκος, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
"Γνωρίζω καλά ότι η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ενημερώνει τον κόσμο. Θέλω όμως να πω κάτι. Όλα αυτά που γράφονται τις τελευταίες ημέρες για τα αποδυτήρια της ΑΕΚ, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει μεταξύ των παικτών και κανένας παίκτης δεν αισθάνεται αυτά που γράφτηκαν στην ιστοσελίδα Sport24.gr ( Αποδυτήρια σε Πανικό ). Καλό θα είναι αυτοί που γράφουν πρώτον να διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους και δεύτερον ας γράψουν με ονοματεπώνυμο ποιοι τους μεταφέρουν αυτές τις αναλήθειες. Οι πληροφορίες και οι φήμες φτάνουν πια.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ένα: ότι δεν έχουμε δείξει ακόμη το καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε πίσω βαθμολογικά και να έχουμε στενοχωρήσει τον κόσμο μας όπως και τον προπονητή μας με τις εμφανίσεις μας. Ναι, αυτό είναι πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μαζί ποδοσφαιριστές και κόσμος θα κάνουμε τα πάντα για να πάμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζε"



Το σχόλιο του Βαγγέλη Αρναούτογλου για την ανακοίνωση

« Ως απάντηση στο σχόλιο του εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, Σωτήρη Κυργιάκου για το ρεπορτάζ μου με τίτλο "Αποδυτήρια σε πανικό", θα ήθελα να ενημερώσω το αναγνωστικό κοινό του SPORT24. gr και τον ίδιο ότι όλα αυτά που γράφτηκαν σήμερα (δίχως να με αφορά τι έχει γραφτεί από συναδέλφους τις τελευταίες ημέρες) για τα αποδυτήρια της ΑΕΚ, ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές (σίγουρα όχι όλοι) που αισθάνονται στο 100% αυτά που γράφτηκαν στο εν λόγω κείμενο. Κατανοώ απόλυτα ότι ο ποδοσφαιριστής Σωτήρης Κυργιάκος δεν είναι ένας εξ αυτών, όπως και εκείνος ελπίζω ότι αντιλαμβάνεται ότι ποτέ δεν θα πρόδιδα την εμπιστοσύνη ανθρώπων με τους οποίους συνομιλώ. Επίσης κατανοώ τη διάθεσή του ως αρχηγός να λάβει το ρεπορτάζ ως μια καλή πάσα και να λειτουργήσει ενωτικά. Έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να επισημάνω ότι καλό θα ήταν όσοι διάβασαν το ρεπορτάζ να συνεχίσουν την ανάγνωση σε ολόκληρο το κείμενο και να μη σταματήσουν στον τίτλο



»



Παρατίθεται απόσπασμα από το επίμαχο δημοσίευμα του SPORT 24 και του Βαγγέλη Αρναούτογλου:

To SPORT 24 αναλύει γιατί η κατάσταση στην ΑΕΚ έχει γίνει έκρυθμη και γιατί απουσιάζει η συνοχή που ήταν παλαιότερα σήμα κατατεθέν της Ένωσης. Ανακοίνωση απάντηση του Μπασινά στα δημοσιεύματα.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη. Η συνοχή που υπήρχε και ήταν το σήμα κατατεθέν της ΑΕΚ δεν υφίσταται πλέον. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν είναι εχθροί αλλά δεν είναι ενωμένοι όπως παλαιότερα. Και η διοίκηση δεν λέει να καταλάβει ότι απαιτείται άμεσα η παρουσία ενός ανθρώπου που θα βάλει τα πράγματα σε τάξη.

Ο Άγγελος Μπασινάς είχε σήμερα τα περισσότερα νεύρα από όλους. Το δημοσίευμα που τον παρουσίαζε να έχει συζητήσει ακόμα και την περίπτωση φυγής του από την ομάδα τον έβγαλε έξω από τα ρούχα του. « Είμαι απογοητευμένος από τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό μου, αλλά όχι και να παρουσιάζομαι ως δειλός» φώναζε σήμερα στα αποδυτήρια. Ζήτησε να απαντήσει και θα το κάνει γραπτώς.

Παρόλα αυτά η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια μυρίζει μπαρούτι. Το «ξήλωμα» προσωπικοτήτων όπως ο Λυμπερόπουλος και ο Δέλλας, η αποχώρηση του Ζήκου και η πώληση του Ριβάλντο δημιούργησαν ένα τεράστιο έλλειμμα σε παίκτες με ηγετικό χαρακτήρα. Πλέον οι ξένοι ποδοσφαιριστές είναι περισσότεροι από τους Έλληνες και το μωσαϊκό λαών στα αποδυτήρια της ΑΕΚ προκαλεί μια μη ελεγχόμενη αναρχία.

Ο άνθρωπος που λείπει

Οι παίκτες της ΑΕΚ φεύγουν καθημερινά από την προπόνηση με τα νεύρα σπασμένα. Η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, η διοικητική "τρικυμία", το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να τους μιλήσει και να του μιλήσουν -ο προπονητής δεν μπορεί να είναι παράλληλα ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στους διοικούντες- έχουν συμβάλει στην αλλοίωση της οικογενειακής ατμόσφαιρας που χαρακτήριζε την ομάδα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Τα άσχημα αποτελέσματα έχουν προκαλέσει καχυποψία. Ποδοσφαιριστές με μικρό χρόνο συμμετοχής γκρινιάζουν και κάνουν παράπονα, αλλά όταν τους δίνεται η ευκαιρία να παίξουν απογοητεύουν τον προπονητή και τον δικαιώνουν που δεν τους εμπιστεύεται περισσότερο. Και παράλληλα προκαλούν την δυσφορία των υπολοίπων διότι «όλο λόγια είναι, όταν όμως καλούνται να προσφέρουν βρίσκονται σε άλλο γήπεδο». Οι πισώπλατες μαχαιριές δίνουν και παίρνουν...

Ολόκληρο το επίμαχο κείμενο του Βαγγέλη Αρναούτογλου που δημοσιεύεται στο SPORT 24, μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ .





Νωρίτερα και με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον Άγγελο Μπασινά να είναι απογοητευμένος, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση στο επίσημο site της ΑΕΚ:

«Με έκπληξη είδα σήμερα στον Τύπο δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι βρίσκομαι στα όρια μου, επιθυμώ να φύγω από την ΑΕΚ και ότι δεν αντέχω τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο μου. Η πορεία μου στο ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι διαθέτω ιδιαίτερη αντοχή στα δύσκολα. Η στενοχώρια που νιώθω αφορά αποκλειστικά και μόνο την ομάδα μας και στόχος δικός μου όπως και των συμπαικτών μου είναι να δουλέψουμε για την βελτίωση της απόδοσης μας.
Η φράση «τα πάντα είναι ανοιχτά» είναι δόγμα στη επαγγελματική και προσωπική μου ζωή και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με αποφάσεις μου για το μέλλον μου στην ομάδα, τις οποίες έλαβα το καλοκαίρι με απόλυτη συνείδηση.

Όσον αφορά στον κόσμο της ομάδας και τις αποδοκιμασίες τόσο προς εμένα όσο και προς τους συμπαίκτες μου θα επαναλάβω τη δήλωση μου πως η ομάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται τον κόσμο στο πλευρό της και όχι απέναντι της. Υποστήριζα και θα συνεχίσω να το λέω ότι η γκρίνια κάνει μόνο κακό στην ομάδα ειδικά στις δύσκολες στιγμές».




Update 22:10 Συνάντηση των μετόχων με το τεχνικό τιμ

Οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ, Τάκης Κανελλόπουλος, Νίκος Κούλης, Πέτρος Παππάς και Περικλής Αθήνης, συναντήθηκαν με τον Γιώργο Δώνη, τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου, Γιάννη Λεβάκο, και τον επικεφαλής σκάουτινγκ, Δημήτρη Μάρκο, στο πλαίσιο επανασχεδιασμού και συζήτησης για τη γενικότερη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Από κάθε έναν ζητήθηκε έκθεση για όλα όσα αφορούν τους τομείς με τους οποίους ασχολούνται, καθώς θέλουν να έχουν πλήρη εικόνα της ομάδας, μετά την απομάκρυνση του Νικολαΐδη.

Από τον Γιώργο Δώνη συγκεκριμένα, ζητήθηκε να αναφέρει ποιοι παίκτες δεν ταιριάζουν στο αγωνιστικό στιλ της ομάδας, ενώ συζητήθηκαν και μεταγραφικά θέματα, επί των οποίων ζητήθηκε η γνώμη του Δημήτρη Μάρκου, καθώς είναι εκ των υπευθύνων στο συγκεκριμένο τομέα. Μαλιστα, όσον αφορά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τονίστηκε ότι χρειάζονται ένα δεξί μπακ, ένα αριστερό, καθώς και ένα δεξί χαφ.

Τέλος, οι μέτοχοι διεμήνυσαν στον Δώνη πως σύντομα θα τοποθετηθεί κάποιος ως συνδετικός κρίκος της διοίκησης με το τεχνικό τιμ και τους παίκτες, με πρώτο υποψήφιο τον Στέλιο Μανωλά, τον οποίο θέλει και ο Δώνης, ενώ δεν αποκλείονται άλλες περιπτώσεις.




































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ