ΑΕΚ

Αποφεύγει το νυστέρι ο Τζεμπούρ

Αποφεύγει το νυστέρι ο Τζεμπούρ
τζιμπουρ

Ο Τζιμπούρ δεν θα χειρουργηθεί με την ελπίδα να μην υποστεί νέα υποτροπή. Καλύτερα πάει ο Κυργιάκος

Ο επιθετικός της ΑΕΚ ύστερα από συνεννόηση με τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας Γιάννη Λεβάκο, θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή ελπίζοντας ότι δεν θα υποστεί νέα υποτροπή στη διάρκεια της χρονιάς.
Το ρίσκο αναμφίβολα είναι πολύ μεγάλο. Και είναι μάλλον άξιο απορίας το γιατί η ΑΕΚ συναινεί στην επιθυμία του ποδοσφαιριστή όταν είναι ορατός ο κίνδυνος υποτροπής, κάτι το οποίο επισημαίνεται μέσα και από το ιατρικό ανακοινωθέν.

Σχετικά αναφέρεται ότι αν ο ποδοσφαιριστής, με τη δεδομένη ευπάθεια στο συγκεκριμένο σημείο, χτυπήσει ξανά με συνέπεια να υποστεί εκ νέου εξάρθρωση, τότε θα οδηγηθεί στο χειρουργείο!

Ποιος ξέρει όμως αν συμβεί αυτό ξανά, σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής και τι θα διακυβεύεται για την ομάδα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Διότι αν το πρόβλημά του διορθωνόταν άμεσα, τότε υπήρχε το δεδομένο ότι ο Τζεμπούρ θα ήταν έτοιμος στα μέσα Φεβρουαρίου και απαλλαγμένος από το χρόνιο πρόβλημά του θα βοηθούσε την ΑΕΚ απερίσκεπτος στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Το ιατρικό δελτίο

Σε συνάντηση που είχε χθες με τον γιατρό της ομάδας Γιάννη Λεβάκο, ο Ράφικ Τζεμπούρ εκδήλωσε την επιθυμία, εφ’ όσον είναι ιατρικώς αποδεκτό, να αναβάλλει τη χειρουργική επέμβαση στον δεξί ώμο ως το τέλος της σεζόν.

Καθώς στο άθλημα του ποδοσφαίρου η προσωρινή συντηρητική αγωγή για τη συγκεκριμένη παθολογία είναι αποδεκτή (εκτός της θέσεως του τερματοφύλακα), στον παίκτη δόθηκε το πράσινο φως για επανένταξη, μετά από εκτενή συζήτηση και με τον προπονητή.

Εφ’ όσον βέβαια υπάρξει υποτροπή του τραυματισμού πριν από το τέλος της σεζόν, ο ποδοσφαιριστής θα χειρουργηθεί νωρίτερα. Ο παίκτης έχει ολοκληρώσει την αντιφλεγμονώδη και αντιοιδηματική αγωγή και άρχισε από σήμερα πρόγραμμα σταθεροποίησης της γληνοβραχιονίου, ώστε να ενταχθεί στις προπονήσεις τις επόμενες ημέρες.

Καλύτερα ο Κυργιάκος

Εν τω μεταξύ ο διεθνής στόπερ Σωτήρης Κυργιάκος υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένο υπερηχογραφικό έλεγχο, ο οποίος έδειξε ικανοποιητική επούλωση στην περιοχή της θλάσης.

Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται αύριο να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποθεραπείας με επανένταξη και την Παρασκευή να τεθεί στη διάθεση του προπονητή. Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, ωστόσο αναμένεται να είναι έτοιμος για το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.





















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ