ΑΕΚ

Αποδυτήρια σε πανικό

Αποδυτήρια σε πανικό
μπασινας κυργιακος

To SPORT 24 αναλύει γιατί η κατάσταση στην ΑΕΚ έχει γίνει έκρυθμη και γράφει για την απουσία συνοχής που ήταν σήμα κατατεθέν. Ανακοίνωση-απάντηση από τον Μπασινά

Η κατάσταση είναι έκρυθμη. Η συνοχή που υπήρχε και ήταν το σήμα κατατεθέν της ΑΕΚ δεν υφίσταται πλέον. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν είναι εχθροί αλλά δεν είναι ενωμένοι όπως παλαιότερα. Και η διοίκηση δεν λέει να καταλάβει ότι απαιτείται άμεσα η παρουσία ενός ανθρώπου που θα βάλει τα πράγματα σε τάξη.
Ο Άγγελος Μπασινάς είχε σήμερα τα περισσότερα νεύρα από όλους. Το δημοσίευμα που τον παρουσίαζε να έχει συζητήσει ακόμα και την περίπτωση φυγής του από την ομάδα τον έβγαλε έξω από τα ρούχα του. « Είμαι απογοητευμένος από τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό μου, αλλά όχι και να παρουσιάζομαι ως δειλός» φώναζε σήμερα στα αποδυτήρια. Ζήτησε να απαντήσει και θα το κάνει γραπτώς.

Παρόλα αυτά η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια μυρίζει μπαρούτι. Το «ξήλωμα» προσωπικοτήτων όπως ο Λυμπερόπουλος και ο Δέλλας, η αποχώρηση του Ζήκου και η πώληση του Ριβάλντο δημιούργησαν ένα τεράστιο έλλειμμα σε παίκτες με ηγετικό χαρακτήρα. Πλέον οι ξένοι ποδοσφαιριστές είναι περισσότεροι από τους Έλληνες και το μωσαϊκό λαών στα αποδυτήρια της ΑΕΚ προκαλεί μια μη ελεγχόμενη αναρχία.

Ο άνθρωπος που λείπει

Οι παίκτες της ΑΕΚ φεύγουν καθημερινά από την προπόνηση με τα νεύρα σπασμένα. Η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, η διοικητική "τρικυμία", το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να τους μιλήσει και να του μιλήσουν -ο προπονητής δεν μπορεί να είναι παράλληλα ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στους διοικούντες- έχουν συμβάλει στην αλλοίωση της οικογενειακής ατμόσφαιρας που χαρακτήριζε την ομάδα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Τα άσχημα αποτελέσματα έχουν προκαλέσει καχυποψία. Ποδοσφαιριστές με μικρό χρόνο συμμετοχής γκρινιάζουν και κάνουν παράπονα, αλλά όταν τους δίνεται η ευκαιρία να παίξουν απογοητεύουν τον προπονητή και τον δικαιώνουν που δεν τους εμπιστεύεται περισσότερο. Και παράλληλα προκαλούν την δυσφορία των υπολοίπων διότι «όλο λόγια είναι, όταν όμως καλούνται να προσφέρουν βρίσκονται σε άλλο γήπεδο». Οι πισώπλατες μαχαιριές δίνουν και παίρνουν...

Ζητείται ενότητα

Ο Γιώργος Δώνης προσπαθεί να τους κρατήσει ενωμένους, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και εύκολα για έναν προπονητή που εκτός των άλλων πρέπει να εμπνευστεί και τον τρόπο που θα βγει ο ίδιος από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει. Οι εξαγγελίες για τη δημιουργία μας κυριαρχικής ομάδας η οποία θα παίζει επιθετικό και παραγωγικό ποδόσφαιρο του γύρισαν... μπούμερανγκ (όπως άλλωστε τόνισε ο ίδιος) και έχει ήδη πολλά στο κεφάλι του. Δεν είναι τόσο απλό να είσαι μαζί προπονητής και ψυχολόγος σε αποδυτήρια που θυμίζουν «φρενοκομείο».

Χρειάζεται ένας άνθρωπος σε αυτό το νευραλγικό πόστο. Αυτός που θα θυμίσει στους παίκτες της ΑΕΚ ότι πρέπει να έχουν εγωισμό, ότι δεν είναι η λύση να σκύβουν το κεφάλι στα δύσκολα, ότι δεν θα πρέπει να στενοχωριούνται όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περιμένουν, αλλά να προσπαθούν περισσότερο.

Εκείνος που θα βοηθήσει τον Μάχο να συνέλθει από το σοκ του αποκλεισμού του από την εθνική ομάδα και να προσπαθήσει ξανά να κερδίσει τη θέση του στην ενδεκάδα, που θα εξηγήσει στον Εντίνιο ότι όταν ζητεί ευκαιρίες για να αγωνίζεται θα πρέπει να τις αξιοποιεί κιόλας κι όχι μόνο να γκρινιάζει, που θα εξηγήσει στον Μαϊστόροβιτς ότι οι φίλοι της ΑΕΚ δεν αποδοκίμαζαν για το γκολ που σημείωσε κατά του Αστέρα, αλλά για την άθλια εικόνα της ομάδας στα προηγούμενα 90 λεπτά.

Εκείνος που εν κατακλείδι θα τους θυμίσει ότι πάνω από όλα πρέπει να είναι η ομάδα. Κι επειδή τέτοιοι ποδοσφαιριστές (εκτός του Κυργιάκου) είτε δεν υπάρχουν στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, είτε δεν επιθυμούν να αναλάβουν τον ρόλο του συντονιστή-εμψυχωτή-αυστηρού κριτή των υπολοίπων, καλό είναι να τοποθετηθεί άμεσα ένας άνθρωπος που θα επαναφέρει τις ισορροπίες στη σωστή βάση τους.

Η ανακοίνωση απάντηση του Άγγελου Μπασινά



Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον Άγγελο Μπασινά να είναι απογοητευμένος, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση στο επίσημο site της ΑΕΚ:

«Με έκπληξη είδα σήμερα στον Τύπο δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι βρίσκομαι στα όρια μου, επιθυμώ να φύγω από την ΑΕΚ και ότι δεν αντέχω τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο μου. Η πορεία μου στο ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι διαθέτω ιδιαίτερη αντοχή στα δύσκολα. Η στενοχώρια που νιώθω αφορά αποκλειστικά και μόνο την ομάδα μας και στόχος δικός μου όπως και των συμπαικτών μου είναι να δουλέψουμε για την βελτίωση της απόδοσης μας.
Η φράση «τα πάντα είναι ανοιχτά» είναι δόγμα στη επαγγελματική και προσωπική μου ζωή και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με αποφάσεις μου για το μέλλον μου στην ομάδα, τις οποίες έλαβα το καλοκαίρι με απόλυτη συνείδηση.

Όσον αφορά στον κόσμο της ομάδας και τις αποδοκιμασίες τόσο προς εμένα όσο και προς τους συμπαίκτες μου θα επαναλάβω τη δήλωση μου πως η ομάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται τον κόσμο στο πλευρό της και όχι απέναντι της. Υποστήριζα και θα συνεχίσω να το λέω ότι η γκρίνια κάνει μόνο κακό στην ομάδα ειδικά στις δύσκολες στιγμές».































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ