ΟΦΗ

ΑΕΚ-ΟΦΗ 4-0

ΑΕΚ-ΟΦΗ 4-0
μπλανκο

Ο ΟΦΗ κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο και η ΑΕΚ στο ρελαντί τον "καθάρισε" με 4-0!

O ΟΦΗ ξεκίνησε δυνατά φέρνοντας μέσα στα πρώτα 8 λεπτά της αναμέτρησης δύο φορές σε δύσκολη θέση τον Μορέτο, όμως η απευθείας κόκκινη στον Λεοζίνιο στο 30ό λεπτό της αναμέτρησης, άνοιξε διάπλατα το δρόμο της νίκης για την ΑΕΚ.
Η Ένωση στο δεύτερο μέρος, έκανε ότι ήθελε την άμυνα των φιλοξενουμένων και με σκόρερ τους Ριβάλντο, Μαντούκα, Μπλάνκο και Παππά επικράτησε με 4-0, έχοντας ευκαιρίες για να διευρύνει ακόμα περισσότερο το σκορ.

Οι οπαδοί της Ένωσης, παρά τα τέσσερα τέρματα της ομάδας τους, πανηγύρισαν περισσότερο αυτά της Λάρισας, η οποία κράτησε στο 2-2 τον Παναθηναϊκό και έδωσε και πάλι την ευκαρία στο "δικέφαλο" να ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Λορέντσο Σέρα Φερέρ): Μορέτο, Λαγός (65΄ Ζούλιο Σέζαρ), Παπασταθόπουλος, Ζεράλντο Αλβες (31΄ Ενσαλίβα), Ράμος, Ριβάλντο, Καφές, Ζήκος (46΄ Παππάς), Μαντούκα, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο

ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Τζόρβας, Αρβανίτης, Ταραλίδης, Σίμιτς (82΄ Πλουσής), Πίτσος, Ντρούλιτς (63΄ Ρουμπάκης), Ισά, Σφακιανάκης, Κουνενάκης, Γκέρμπερ (68΄ Πόποβιτς), Λεοζίνιο.
Με μια ματιά
Ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που μπήκε δυνατά σε σχέση με την γηπεδούχο ΑΕΚ και μάλιστα απείλησε δύο φορές τον Μορέτο, καθώς ο Παναγιώτης Λαγός, ο οποίος ξεκίνησε στην ενδεκάδα σε θέση αριστερού μπακ, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με το μαρκάρισμα του Σίμιτς.

Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Σέρβος μέσος του ΟΦΗ, μπήκε από δεξιά στην περιοχή του Μορέτο, τον οποίο προσπάθησε να πλασάρει με τον κήπερ της Ένωσης να αποκρούει, ενώ στη δεύτερή του προσπάθεια, ο δεξιός μέσος του ΟΦΗ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της ΑΕΚ.

Στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Σίμιτς έφτασε και πάλι πολύ κοντά στο γκολ, όταν και πάλι από δεξιά ξεπέρασε τον Λαγό, μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ από δεξί κάθετο δοκάρι του Μορέτο, ο οποίος από εκεί και πέρα, είδε τουλάχιστον 85 λεπτά σαν... θεατής.

Η γηπεδούχος ΑΕΚ, στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της, με τον Μπλάνκο να χάνει μια καλή ευκαιρία να σκοράρει, έπειτα από όμορφες εναλλαγές της μπάλας από τους συμπαίκτες και τακουνάκι του Ριβάλντο, όταν το σουτ του Αργεντίνου μέσα από την περιοχή απέκρουσε με τα πόδια ο Τζόρβας.

Από εκεί και πέρα, η άμυνα του ΟΦΗ κατάφερε να κρατήσει μακριά από την περιοχή τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι οποίοι όμως έβρισκαν το... δρόμο προς το τέρμα του Τζόρβα κυρίως με σουτ από τους Ριβάλντο και Μαντούκα, με τον δεύτερο να βλέπει τον κήπερ του ΟΦΗ να του σταματάει δύο εξίσου δυνατά σουτ στο 22' και το 25'.

Στο 30ό λεπτό της αναμέτρησης, σημειώθηκε η φάση που σε μεγάλο βαθμό καθόρισε την εξέλιξη του παιχνιδιού, όταν ο Λεοζίνιο έκανε ένα -ομολογουμένως- σκληρό μαρκάρισμα στον Μαντούκα κάπου στο κέντρο του γηπέδου, με τον διαιτητή του αγώνα, κ. Χαραλαμπίδη να τιμωρεί τον Βραζιλιάνο μέσο με τραβηγμένη απευθείας κόκκινη, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες για 60 λεπτά.

Στο 38' και έπειτα από σέντρα του Σίμιτς, τόσο ο Ταραλίδης, όσο και ο Σφακιανάκης δεν κατάφεραν να μπουν στην πορεία της μπάλας και να την στείλουν στα δίχτυα και από εκεί και πέρα, ξεκίνησε ο επιθετικός μονόλογος της γηπεδούχου.

Με την έναρξη κιόλας του δευτέρου ημιχρόνου (45 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα), ο Λυμπερόπουλος με μία κίνηση-απόδειξη της τεχνικής κατάρτισης του Καλαματιανού άσου, ξεπέρασε το μαρκάρισμα του Αρβανίτη και μπήκε στην περιοχή του ΟΦΗ, έπιασε κάτι ανάμεσα σε σέντρα και σουτ, με τον Ριβάλντο να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και με κοντινό πλασέ να ανοίγει το σκορ για τον "δικέφαλο".

Στο 50ό λεπτό της αναμέτρησης και έπειτα από κόρνερ του Ριβάλντο, η μπάλα έφτασε στον Μαντούκα, ο οποίςος αφού κοντράλαρε έπιασε σουτ-βολίδα, με την μπάλα να καρφώνεται στο αριστερό "παραθυράκι" του Τζόρβα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της Ένωσης και κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη.

Με τον Ράμος ελεύθερο πλέον, μετά την αποβολή του Λεοζίνιο, ο οποίος κρατούσε πίσω τον μπακ της Ένωσης, οι γηπεδούχοι αναπτύσσονταν κυρίως από δεξιά, απ' όπου προήλθε και η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ για να κάνει το 3-0 στο 58ο λεπτό. Ο Ράμος με εξαιρετική ντρίμπλα ξεμαρκαρίστηκε, σέντραρε για τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος με πολύ όμορφη κεφαλιά, έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι του Τζόρβα, πριν οι αμυντικοί του ΟΦΗ απομακρύνουν.

Εν τω μεταξύ, ο Σέρα Φερέρ με την έναρξη του δευτέρου μέρους πέρασε στη θέση του Ζήκου, τον Χάρη Παππά, ο οποίος ήταν ο δημιουργός του τρίτου αλλά και ο σκόρερ του τέταρτου τέρματος της ομάδας του. Ο βραχύσωμος μέσος της ΑΕΚ, στο 62ο λεπτό σέντραρε συρτά από αριστερά, με τον Μπλάνκο να πλασάρει εύστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής και να γράφει το 3-0. Στο 74ο λεπτό ο Χάρης Παππάς, με δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή του διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
Συνέντευξη Τύπου
Όλα τα λεφτά...
Το καταπληκτικό γκολ του Μαντούκα. Ο Βραζιλιάνος προσπάθησε να παραβιάσει αρκετές φορές την εστία του Τζόρβα με δυνατά σουτ, όμως εκείνο του 50ού λεπτού, ήταν... χάρμα ιδέσθαι.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Η πολύ αυστηρή κόκκινη στο Λεοζίνιο. Κατέστρεψε το παιχνίδι για τον ΟΦΗ, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή στεκόταν αξιοπρεπώς απέναντι στη γηπεδούχο.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
Μορέτο, Ράμος, Άλβες, Παπασταθόπουλος, Λαγός, Ζήκος, Καφές, Μαντούκα, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΟΦΗ
Τζόρβας, Αρβανίτης, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος, Ντρούλιτς, Ισά, Σφακιανάκης, Κουνενάκης, Γκέρμπερ, Λεοζίνιο
1' Έναρξη αγώνα
2' Σουτ ΟΦΗ Σίμιτς
Διπλή ευκαιρία για τον Σίμιτς. Ο Σέρβος μέσος του ΟΦΗ μπαίνει από δεξιά στην περιοχή το πρώτο του σουτ αποκρούει ο Μορέτο, ενώ στην επαναφορά σουτάρει άουτ.
3' Φάουλ ΟΦΗ Λεοζίνιο
Ο Βραζιάνος του ΟΦΗ εκτελεί ένα φάουλ από πολύ μακρινή απόσταση, ο Μορέτο μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα
7' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ντρούλιτς
8' Σουτ ΟΦΗ Σίμιτς
Ο Λαγός μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με το μαρκάρισμα του Σίμιτς. Ο Σέρβος μπαίνει και πάλι από δεξιά στην περιοχή του Μορέτο, σουτάρει όμως η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ, από το δεξί κάθετο δοκάρι του κήπερ της Ένωσης.
11' Σουτ ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Λαγός από αριστερά πασάρει παράλληλα με το τέρμα μέσα στην περιοχή στον Ριβάλντο, εκείνος περνά την μπάλα με τακουνάκι για τον Μπλάνκο, ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά σουτάρει διαγώνια όμως ο Τζόρβας διώχνει με τα πόδια
19' Σουτ ΑΕΚ Μαντούκα
Ο Βραζιλιάνος αριστερός μέσος της Ένωσης μπαίνει μετά από συνδυασμό με τον Ριβάλντο στην περιοχή του ΟΦΗ, σουτάρει όμως η μπάλα περνά ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζόρβα
22' Σουτ ΑΕΚ Μαντούκα
Ο Μαντούκα δοκιμάζει ένα ακόμα σουτ, λίγο έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, όμως ο Τζόρβας δείχνει και πάλι την κλάση του πετώντας την μπάλα κόρνερ
25' Σουτ ΑΕΚ Μαντούκα
Ριβάλντο και Μαντούκα κάνουν ότι θέλουν έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, καθώς το μαρκάρισμα των Κρητικών, είναι ιδιαίτερα... διακριτικό. Ο Μαντούκα πιάνει ένα ακόμα σουτ, όμως η μπάλα καταλήγει πολλά μέτρα άουτ.
27' Σουτ ΑΕΚ Ριβάλντο
Ο Βραζιλιάνος μέσος της ΑΕΚ πιάνει ένα συρτό σουτ, έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, όμως ο Τζόρβας μπλοκξάρει χωρίς δυσκολία
30' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Πίτσος
31' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Ενσαλίβα παίρνει τη θέση του Ζεράλδο Άλβες
32' Κόκκινη κάρτα ΟΦΗ Λεοζίνιο
Ο Λεοζίνιο κάνει τάκλιν στο Μαντούκα κάπου στο κέντρο, με τον διαιτητή να τον τιμωρεί με πολύ αυστηρή κόκκινη κάρτα και να αφήνει τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες
38' Ευκαιρία ΟΦΗ
Ο Σίμιτς από αριστερά σεντράρει όμως τόσο ο Σφακιανάκης όσο και ο Ταραλίδης, δεν καταφέρνουν να μπουν στην πορεία της μπάλας και να τη στείλουν στα δίχτυα.
39' Ευκαιρία ΑΕΚ
Ο Ριβάλντο σκάβει για τον Καφέ, ο οποίος με υποψία φάουλ στο Τζόρβα προσπαθεί να περάσει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, όμως αυτή καταλήγει άουτ.
43' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Λαγός
45' Σουτ ΑΕΚ Μαντούκα
Από θέση έξω από την περιοχή και αριστερά, ο Βραζιλιάνος της ΑΕΚ σουτάρει όμως ο Τζόρβας μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο
45' Ευκαιρία ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Ριβάλντο εκτελεί γρήγορα κόρνερ, ο Ράμος βρίσκει με όμορφη μπαλιά σε πλεονεκτική θέση τον Μπλάνκο, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει την μπάλα αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Γκολ ΑΕΚ Ριβάλντο
Ο Λυμπερόπουλος μπαίνει από αριστερά στην περιοχή του ΟΦΗ, ντριμπλάρει τον Αρβανίτη και στη συνέχεια κάνει κάτι ανάμεσα σε σέντρα και σουτ, με τον Ριβάλντο να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να τη στέλνει στα δίχτυα με κοντινό πλασέ
46' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Παππάς παίρνει τη θέση του Ζήκου
50' Γκολ ΑΕΚ Μαντούκα
Ο Ριβάλντο από το κόρνερ βρίσκει στο ύψος της περιοχής τον Μαντούκα, ο οποίος αφού σουτάρει εξαπολύει ένα σουτ-βολίδα που καρφώνεται στο αριστερό "παράθυρο" της εστίας του Τζόρβα
58' Δοκάρι ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Ο Ράμος μετά από εξαιρετική κίνηση από δεξιά ξεμαρκάρεται και σεντράρει πολύ όμορφα για το κεφάλι του Λυμπερόπουλο. Ο Μεσήνιος επιθετικός της Ένωσης, πιάνει μια τεχνική κεφαλιά όμως η μπάλα σταματά στο αριστερό δοκάρι του Τζόρβα, πριν οι αμυντικοί του ΟΦΗ απομακρύνουν
61' Σουτ ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Ο Λυμπερόπουλος λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και από δεξιά σουτάρει δυνατά όμως ο Τζόρβας διώχνει σε κόρνερ
62' Γκολ ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Χάρης Παπάς από αριστερά σεντράρει συρτά, ο Μπλάνκο μπαίνει στην πορεία της μπάλας και με κοντινό πλασέ γράφει το 3-0
63' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Ρουμπάκης παίρνει τη θέση του Ντρούλιτς
65' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Σέζαρ παίρνει τη θέση του Λαγού
67' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Πόποβιτς περνά στον αγώνα στη θέση του Γκέρμπερ
74' Γκολ ΑΕΚ Παππάς
Ο Χάρης Παππάς, βρίσκει ελεύθερο χώρο έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, δοκιμάζει ένα δυνατό συρτό σουτ, το οποίο καταλήγει στη δεξιά γωνία του Τζόρβα για το 4-0!
79' Σουτ ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Ο Ζούλιο Σέζαρ με εξαιρετική ενέργεια μπαίνει στην περιοχή του ΟΦΗ, προσπαθεί να πλασάρει τον Τζόρβα, ο οποίος αποκρούει, η μπάλα φτάνει στον Λυμπερόπουλο, του οποίου το σουτ όμως περνάει άουτ.
86' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ρουμπάκης
90' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Αρβανίτης
90' Λήξη αγώνα

























TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ