ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι Γερμανοί μαζί στην αυτόνομη οδήγηση

Daimler AG und BMW Group starten langfristige Entwicklungskooperation für automatisiertes Fahren.

Daimler AG and BMW Group start long-term cooperation for automated driving.
Daimler AG und BMW Group starten langfristige Entwicklungskooperation für automatisiertes Fahren. Daimler AG and BMW Group start long-term cooperation for automated driving. DAIMLER AG

Η BMW Group και η Daimler AG συγκεντρώνουν τις υπηρεσίες κινητικότητας, για να δημιουργήσουν έναν νέο παγκόσμιο παίκτη που θα προσφέρει βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει για την επικείμενη συνεργασία των δύο κορυφαίων γερμανικών κατασκευαστικών εταιρειών αυτοκινήτου, BMW και Daimler (Mercedes-Benz).

Με το σημερινό άρθρο, επιβεβαιώνεται αυτή η κορυφαία συνεργασία, με την οποία οι δύο εταιρείες προχωρούν στην επόμενη μέρα της αυτόνομης οδήγησης, η οποία απαιτεί και μεγάλη τεχνολογική υποστήριξη αλλά και μεγάλες επενδύσεις. Η μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία, εστιάζει στην κοινή εξέλιξη νέων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, αυτοματοποιημένης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο και αυτοματοποιημένης στάθμευσης (έως SAE Επίπεδο 4).

Κύριος στόχος της συνεργασίας, είναι το ταχύ λανσάρισμα της τεχνολογίας που αναμένεται να έχει εξέχουσα θέση σε συστήματα αυτοκινήτων από το 2024. Πάντως, οι δύο εταιρείες θα εφαρμόζουν ανεξάρτητα τις τεχνολογίες στα αντίστοιχα μοντέλα τους. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, περισσότεροι από 1.200 ειδικοί θα ενώσουν τις τεχνογνωσίες τους, εργαζόμενοι συχνά σε ανάμικτες ομάδες. Οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη μιας κλιμακούμενης αρχιτεκτονικής για συστήματα υποστήριξης οδηγού, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων, στη δημιουργία ενός κοινού κέντρου δεδομένων για την αποθήκευση, διαχείριση και επεξεργασία δεδομένων και στην ανάπτυξη λειτουργιών και λογισμικού.

Μαζί με τις Aptiv, Audi, Baidu, Continental, Fiat Chrysler, HERE, Infineon, Intel και Volkswagen, το BMW Group και η Daimler δημοσίευσαν μία λευκή βίβλο με τίτλο Safety First for Automated 2 Driving. Πέραν του ότι αναφέρεται σε όλες τις σχετικές μεθόδους ασφάλειας για την αυτόνομη οδήγηση 3/4 SAE, η βίβλος λανσάρει επίσης ένα σύστημα ανιχνευσιμότητας, το οποίο καλύπτει από τον πρωταρχικό στόχο – δηλαδή να είναι ασφαλέστερη από το μέσο οδηγό – μέχρι τους ατομικούς στόχους ασφάλειας των διαφόρων εξαρτημάτων.

Το BMW Group θα λανσάρει στη μαζική παραγωγή, ως Επίπεδο αυτοματοποίησης 3, το 2021 το BMW iNEXT που θα προσφέρει επίσης δυνατότητες Επιπέδου 4 για πιλοτικά προγράμματα.

Η Daimler AG θα λανσάρει εντός του 2019 στο San José, Silicon Valley, το πρώτο της πιλοτικό πρόγραμμα με την Bosch, για αυτοοδηγούμενα οχήματα (Επίπεδα 4/5) σε περιβάλλον πόλης…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ