ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW Group και Daimler AG μαζί στην ηλεκτροκίνητη κινητικότητα

BMW Group και Daimler AG μαζί στην ηλεκτροκίνητη κινητικότητα

Πρόκειται να επενδύουν περισσότερα από 1 δισ. ευρώ, με δημιουργία πέντε κοινοπραξιών.

Η BMW Group και η Daimler AG συγκεντρώνουν τις υπηρεσίες κινητικότητας, για να δημιουργήσουν έναν νέο παγκόσμιο παίκτη που θα προσφέρει βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Συνολικά, θα επενδύσουν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να αναπτύξουν και να συνδυάσουν τις προσφορές τους για την κοινή χρήση αυτοκινήτων, την επιβίβαση, τη στάθμευση, τη χρέωση και τις πολυσύνθετες μεταφορές. Η συνεργασία περιλαμβάνει πέντε κοινοπραξίες: REACH NOW για πολυσύνθετες υπηρεσίες, CHARGE NOW για φόρτιση, FREE NOW για ταξί, PARK NOW για στάθμευση και SHARE NOW για κοινή χρήση αυτοκινήτων.

Οι υπηρεσίες κινητικότητας των δύο εταιρειών έχουν πλούσια εμπειρία και ισχυρή πελατειακή βάση, με συνολικά πάνω από 60 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες μέχρι σήμερα. Με βάση την τρέχουσα, εξαιρετικά ελκυστική σειρά προϊόντων και την ισχυρή βάση πελατών τους στις βασικές περιοχές της Ευρώπης και της Αμερικής, οι εταιρείες θα αναπτύξουν το παγκόσμιο αποτύπωμα, καθώς οι υφιστάμενες υπηρεσίες κινητικότητας τους θα συνδυάσουν πέντε κοινές επιχειρήσεις:

BMW Group και Daimler AG μαζί στην ηλεκτροκίνητη κινητικότητα

• Το REACH NOW προσφέρει σε περισσότερους από 6,7 εκατομμύρια χρήστες απλή και άμεση πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών κινητικότητας μέσω μιας ενιαίας πολυσύνθετης πλατφόρμας. Οι εφαρμογές του REACH NOW θα προσφέρουν μια σειρά επιλογών για να φτάσετε από το Α στο Β, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν κράτηση και να πληρώσουν άμεσα για τις δημόσιες συγκοινωνίες και διάφορες άλλες επιλογές κινητικότητας, όπως η κοινή χρήση αυτοκινήτων, η ενοικίαση ποδηλάτων και η ενοικίαση ποδηλάτων.

• Το CHARGE NOW είναι μια υπηρεσία της Digital Charging Solutions GmbH (DCS), και το ολοκληρωμένο δίκτυο φόρτισης είναι βασικός παράγοντας για την οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το CHARGE NOW κάνει τα δημόσια σημεία χρέωσης γρήγορα και εύκολα να εντοπιστούν, να χρησιμοποιηθούν και να πληρώσουν, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Με πάνω από 100.000 σημεία φόρτισης σε 25 χώρες και με περισσότερους από 250 φορείς εκμετάλλευσης σημείων χρέωσης (CPOs) μέχρι σήμερα.

• Το PARK NOW κάνει πιο εύκολη την στάθμευση, στο δρόμο ή εκτός δρόμου. Η καινοτόμος υπηρεσία ψηφιακής στάθμευσης προσφέρει στους χρήστες τις καλύτερες δυνατές λύσεις στάθμευσης με μια ματιά, τους επιτρέπει να κρατούν θέσεις στάθμευσης και να διαχειρίζονται τους χρόνους στάθμευσης τους και επιτρέπει είσοδο και έξοδο χωρίς εισιτήριο στα δημόσια γκαράζ καθώς και χωρίς πληρωμή τέλους στάθμευσης. Επιπλέον, με την αναζήτηση στάθμευσης που αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου το 30% της κυκλοφορίας σε αστικούς δρόμους, το PARK NOW βοηθά τις πόλεις να μειώσουν τον όγκο της κυκλοφορίας, βοηθώντας έτσι τα κέντρα των πόλεων να γίνουν καθαρότερα, υγιέστερα και πιο ζωντανά. Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, πάνω από 30 εκατομμύρια πελάτες χρησιμοποιούν ήδη την υπηρεσία σε περισσότερες από 1.100 πόλεις.

BMW Group και Daimler AG μαζί στην ηλεκτροκίνητη κινητικότητα

• Το FREE NOW προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων των ταξί, των ιδιωτικών οδηγών με ενοικιαζόμενα οχήματα και των υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών σκούτερ, όλα με το πάτημα ενός κουμπιού. Μια από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες που προσφέρονται στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, το FREE NOW ήδη εξυπηρετεί περισσότερους από 21 εκατομμύρια πελάτες και περισσότερους από 250.000 οδηγούς, οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της κυκλοφορίας στα κέντρα των πόλεων.

• Το SHARE NOW είναι μια δωρεάν υπηρεσία κατανομής αυτοκινήτων που επιτρέπει στους πελάτες να νοικιάζουν και να πληρώνουν για οχήματα από smartphone - οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε. Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πελάτες συνολικά χρησιμοποιούν σήμερα τα 20.000 οχήματα του στόλου σε 31 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η κοινή χρήση αυτοκινήτων αυξάνει τα ποσοστά χρήσης των οχημάτων, συμβάλλοντας στη μείωση του συνολικού αριθμού των οχημάτων στους δρόμους στις αστικές περιοχές…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ