Ήρθε πιο ελαφρύ και πιο ισχυρό το Piaggio MP3

Μετά από 180.000 πωληθέντα MP3 σε όλο τον κόσμο, η Piaggio συνεχίζει την επανάστασή της στον χώρο της αστικής μετακίνησης, παρουσιάζοντας μια νέα έκδοση του 3-τροχου σκούτερ της.

Το Piaggio MP3 300 hpe είναι μια νέα, πιο ευέλικτη και ελαφρύτερη έκδοση του Piaggio MP3. Αν και είναι ένα μικρών διαστάσεων, σπορ και δυναμικό όχημα, δεν θυσιάζει τίποτα σε ό,τι αφορά το επίπεδο άνεσης και τον εξοπλισμό που χαρακτηρίζουν τα σκούτερ GT. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με τον νέο κινητήρα Piaggio 300 hpe, ο οποίος παρέχει κορυφαίες για την κατηγορία του ισχύ και ροπή.

Το Piaggio MP3 300 hpe μπορεί να οδηγηθεί με άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, εφόσον έχει εκδοθεί μέχρι τις 18/1/2013. Η αποκλειστική τεχνολογία 3 τροχών της Piaggio είναι η ίδια με αυτή που χρησιμοποιούν τα μεγαλύτερα Piaggio MP3 350 και 500 hpe. Το αρθρωτό τετράπλευρο σύστημα της μπροστινής ανάρτησης και οι δύο μπροστινοί τροχοί είναι τα στοιχεία που κάνουν την οδήγηση του Piaggio MP3 μια απολύτως μοναδική εμπειρία, με περισσότερη ευστάθεια στις στροφές από κάθε άλλο σκούτερ και εξαιρετικό κράτημα που κάνει τη διαφορά ειδικά σε βρεγμένους ή κακής ποιότητας δρόμους με χαμηλή πρόσφυση.

Οι συμπαγείς διαστάσεις και η ευκολία χειρισμού του Piaggio MP3 300 hpe θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα από τον αναβάτη κατά τη διάρκεια ελιγμών στην κίνηση, αλλά και στη στάθμευση. Το μπροστινό σύστημα παρέχει ακρίβεια στην οδήγηση και άριστη επαφή με το οδόστρωμα.

 

Σχεδιαστικά, το μπροστινό φέρινγκ διατηρεί τις μοναδικής αισθητικής γραμμές της οικογένειας  Piaggio MP3. Στο κέντρο κυριαρχεί ο διπλός προβολέας, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με υψηλής απόδοσης φώτα ημέρας LED. Η χαρακτηριστική “γραβάτα” χωρίζει τους προβολείς και λειτουργεί ως συνδετικό στοιχείo μεταξύ της γρίλιας και του ενσωματωμένου φιμέ ανεμοθώρακα που σχεδιάστηκε για μέγιστη προστασία.

Το Piaggio MP3 300 hpe είναι άνετο και εξαιρετικά λειτουργικό. Η δύο επιπέδων σέλα, σχεδιάστηκε με τρόπο που επιτρέπει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στο έδαφος. Εξασφαλίζει ιδανική υποστήριξη για τη μέση του οδηγού και υψηλό επίπεδο άνεσης. Η θέση του συνεπιβάτη είναι ξεκούραστη και σε αυτό συμβάλλουν τα πρακτικά αναδιπλούμενα μαρσπιέ, τα οποία όταν είναι κλειστά ενσωματώνονται πλήρως στην ποδιά. Το πεντάλ του συνδυασμένου συστήματος πέδησης στο δεξί μέρος έχει αλλάξει θέση για ακόμα καλύτερη εργονομία.

Ο χώρος κάτω από τη σέλα είναι πολύ μεγάλος και φιλοξενεί εύκολα δύο κράνη (ένα jet και ένα demi-jet). Η σέλα διαθέτει αποσβεστήρα που την κρατά ανοιχτή όταν είναι απαραίτητο. Ένας πρακτικός και διακριτικά τοποθετημένος γάντζος για τη μεταφορά τσαντών είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος της ποδιάς.

Όπως και στα μοντέλα της γκάμας MP3 “maxi”, ο σύγχρονος πίνακας οργάνων περιλαμβάνει δύο στρογγυλά αναλογικά όργανα και μια πολλαπλών λειτουργιών ψηφιακή οθόνη που παρέχει δεδομένα για την κατανάλωση καυσίμου (μέση και τρέχουσα), τη μέση και τη μέγιστη ταχύτητα, την αυτονομία, το χρόνο ταξιδιού, τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και την προειδοποίηση για πάγο στο οδόστρωμα. Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει επίσης ρολόι, ολικό και μερικό μετρητή ταξιδιού και ένδειξη τάσης της μπαταρίας. Οι 11 λυχνίες του πίνακα οργάνων εμφανίζουν τη λειτουργία των προβολέων, τα φλας, τη ρεζέρβα, την πίεση λαδιού, την προειδοποίηση για τον ηλεκτρονικό ψεκασμό, το  immobilizer, το ABS, το ASR και τέσσερις προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης.

Πάνω από τα όργανα υπάρχει ένα πρακτικό ντουλαπάκι με συρτάρι και θύρα USB για τη φόρτιση smartphone και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Η νέα γκάμα Piaggio MP3 300 hpe περιλαμβάνει δύο εκδόσεις: Piaggio MP3 300 hpe και Piaggio MP3 300 hpe Sport, με 4-χρονο, 4-βάλβιδο, υγρόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα Piaggio 300 κ.εκ. με ηλεκτρονικό ψεκασμό. Συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση, η μέγιστη ισχύς φτάνει στα 19,3 kW (26,2 ίππους) στις 7750 στροφές, που σημαίνει 24% αύξηση ισχύος, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 26 Nm στις 6500 στροφές και έχει αυξηθεί κατά 15%. Αυτές οι βελτιώσεις συνδυάζονται με σημαντική μείωση στην κατανάλωση, με αύξηση της αυτονομίας από 30,3 χλμ./λτ. σε 31,2 χλμ./λτ, βάσει του κύκλου μέτρησης WMTC.

Τα δύο μοντέλα Piaggio MP3 300 hpe διαθέτουν σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών ABS με ενσωματωμένο έλεγχο πρόσφυσης ASR (Acceleration Slip Regulation), που μπορεί να απενεργοποιηθεί εύκολα και εγγυάται μεγάλη ασφάλεια, αποτρέποντας την ολίσθηση του πίσω τροχού σε επικίνδυνα οδοστρώματα όπως είναι η βρεγμένη άσφαλτος.

Η νέα γκάμα MP3 300 hpe είναι διαθέσιμη προς 6.350 και 6.650 ευρώ, αντίστοιχα…

www.driveandtravel.gr

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS