ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η μόνη εταιρεία αυτοκινήτων με γυναικείο όνομα – πώς το απέκτησε

Η μόνη εταιρεία αυτοκινήτων με γυναικείο όνομα – πώς το απέκτησε

H Mercedes - Benz είναι μέχρι σήμερα η μόνη μάρκα αυτοκινήτου που φέρει γυναικείο όνομα. Και αυτή είναι η ιστορία πίσω από αυτό.

Όλα ξεκίνησαν ακριβώς πριν από 120 χρόνια, όταν το όνομα ενός κοριτσιού 11 ετών, έγινε το όνομα της γερμανικής μάρκας πολυτελών αυτοκινήτων.

Στις 2 Απριλίου του 1900, η Daimler-Motoren-Gesellschaft αποφάσισε να ονομάσει τα αυτοκίνητά της Mercédès, από το όνομα της κόρης του Emil Jellinek. Ο Αυστριακός επιχειρηματίας, ο οποίος ζούσε στη Νίκαια της Γαλλίας, καταχώρισε το όνομα για τα αγωνιστικά μοντέλα. Ετσι, το πρώτο όχημα με αυτό το μελωδικό ισπανικό όνομα – ήταν το Mercedes 35 PS – που προκάλεσε αίσθηση στην εβδομάδα αγώνων της Νίκαιας, τον Μάρτιο του 1901.

Αυτό δεν οφειλόταν μόνο στην εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία, που του επέτρεψε να κερδίσει αρκετούς αγώνες, αλλά και λόγω του εξαιρετικά κομψού σχεδιασμού του. Το μοντέλο της Mercedes 35 hp θεωρείται το πρωτότυπο του μοντέρνου αυτοκινήτου και, με την προοδευτική αρχιτεκτονική του οχήματος, έχει γίνει μοντέλο για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η μόνη εταιρεία αυτοκινήτων με γυναικείο όνομα – πώς το απέκτησε

Από εκεί και πέρα, τα καμπύλα γράμματα "Mercédès" κοσμούσαν τις μάσκες των επιβατικών αυτοκινήτων της Daimler. Το όνομα καταχωρήθηκε ως εμπορικό σήμα στις 23 Ιουνίου 1902 και απέκτησε νομική κάλυψη στις 26 Σεπτεμβρίου 1902. Από τότε, το εμπορικό σήμα - το οποίο μετατράπηκε σε Mercedes-Benz μετά τη συγχώνευση των εταιρειών Daimler και Benz τον Ιούνιο του 1926, αποτέλεσε έκφραση πολυτέλειας και καινοτομίας.

Μέχρι σήμερα, η Mercedes-Benz είναι η μόνη μάρκα αυτοκινήτου που φέρει ένα γυναικείο όνομα. " Γυναίκες όπως η Mercédès Jellinek ή η Bertha Benz, διαμόρφωσαν από την αρχή την επιτυχημένη ιστορία της Mercedes-Benz" επισημαίνει η Bettina Fetzer, επικεφαλής της μάρκας Mercedes-Benz AG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ