STOIXIMAN AEGEANBALL

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο SPORT24 για το 6ο Stoiximan AegeanBall Festival και την απόσυρση της φανέλας του από τον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο SPORT24 για το 6ο Stoiximan AegeanBall Festival και την απόσυρση της φανέλας του από τον Ολυμπιακό
PROGAME

Το 6ο Stoiximan AegeanBall Festival, το επερχόμενο Final Four της EuroLeague, αλλά και η μέρα που θα δει τη φανέλα με το No15 να αποσύρεται από τον Ολυμπιακό στον ουρανό του ΣΕΦ. Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο SPORT24 στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του τουρνουά που διοργανώνει στη Σύρο και δεν έρκυψε το άγχος του για την 6η Σεπτεμβρίου, τη μέρα που θα γνωρίσει την απόλυτη τιμή από τους ερυθρόλευκους.

Σε ρυθμούς Stoiximan AegeanBall Festival έχει αρχίσει να κινείται ήδη η Σύρος, αφού η πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο της Ερμούπολης θα ντυθεί και φέτος στα πορτοκαλί για να φιλοξενήσει για έκτη φορά το κορυφαίο 3x3 τουρνουά μπάσκετ της Ελλάδας, το τριήμερο 28-30 Ιουνίου.

Ο εμπνευστής της εν λόγω σπουδαίας πρωτοβουλίας, που προσφέρει τα μέγιστα την τοπική κοινωνία, ενώ ενδυναμώνει και τον αθλητικό τουρισμού του νησιού, Γιώργος Πρίντεζης, μίλησε στο SPORT24 για την εξέλιξη του τουρνουά, το μυστικό πίσω από την επιτυχία που γνωρίζει, αλλά και τις φετινές προσδοκίες.

Παράλληλα, ο βετεράνος φόργουρντ μίλησε για το επερχόμενο Final Four της EuroLeague, όπως και για την 6η Σεπτεμβρίου, τη μέρα που θα δει τη φανέλα του, τη φανέλα με το No15 να αποσύρεται από τον Ολυμπιακό στον ουρανό του ΣΕΦ, μην κρύβοντας το πόσο τον αγχώνει αυτή η στιγμή, αφού γνωρίζει πόσο συναισθηματικός χαρακτήρας είναι και πως θα λυγίσει από τη συγκίνηση.

Για το αν περίμενε να μεγαλώσει τόσο πολύ το τουρνουά, όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2016: "Να σου πω την αλήθεια όχι. Είχα ένα πολύ καλό προαίσθημα γιατί ο χώρος είναι καταπληκτικός, το Δημαρχείο είναι πάρα πολύ ωραία φωταγωγημένο, χωράει πολύ κόσμο. Η Σύρος γενικότερα είναι ένα νησί που αγκαλιάζει όμορφα event.

Θεωρώ ότι κι αυτό είναι ένα όμορφο event, γιατί έτσι πάρα πολλά παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά παίκτες, που δυστυχώς -παρόλο που έχουμε 2024- δεν έχουν την ευκαιρία να τους παρακολουθήσουν είτε στην Αθήνα, είτε κάπου αλλού. Το θεωρούσα χρέος μου να το κάνω για όλα τα παιδιά εκεί.

Γίνονται αγώνες που είναι σχεδόν κανονικοί και οι παίκτες, μπροστά στα σκαλάκια και σε 2.500 κόσμο, που είχε πέρσι και ενθουσιάστηκα, έπαιζαν για τη νίκη. Τα κοινωνικά οφέλη είναι πάρα πολλά. Ακόμα και τα τουριστικά (οφέλη) μπορώ να πω, οπότε είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο".

Για αν το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι το τουρνουά απευθύντεται σε όλες τις ηλικίες: "Ε ναι, γιατί όλοι κρύβουν ένα παιδί μέσα τους, οπότε από 12-13 ετών που μπορούν να παίξουν μέχρι και 40, 45 και 50 ετών (άνθρωποι) που έχουν έρθει και έχουν παίξει, έχουν περάσει πολύ όμορφα".

Για το τι πρέπει να περιμένουμε φέτος: "Δεν θέλω να αποκαλύψω ακόμα κάποια ονόματα, όπως δεν το είχα κάνει και τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί πολλά μπορεί να συμβούν (σσ. μέχρι τότε). Ακόμα η αγωνιστική περίοδος είναι σε εξέλιξη, οπότε ας περιμένουμε λίγο ακόμα. Αλλά νομίζω ότι θα είμαστε σε πάρα πάρα πολύ καλό επίπεδο και φέτος, ακόμα καλύτερο και σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια".

Για το Final Four της EuroLeague: "Να σου πω την αλήθεια, ναι, τις περίμενα. Η κάθε ομάδα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είναι πραγματικά απρόβλεπτο το (σσ. φετινό) Final Four.

Μπορείς να πεις ότι η Ρεάλ, βάση ταλέντου και βάση απόδοσης όλη τη χρονιά, ίσως λίγο μεγαλύτερο φαβορί από τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά η κάθε ομάδα έχει κάτι διαφορετικό.

Ο Παναθηναϊκός έχει ταλέντο, έχει δύο παίκτες (σσ. τον Σλούκα και τον Ναν), που είναι on-ball και αυτό παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο σε ένα τέτοιο τουρνουά, σε ένα Final Four, που δεν είναι πρωτάθλημα, ώστε να μπορούν να πάρουν καλές προσωπικές ενέργειας.

Η Φενέρ είναι εξίσου μια ομάδα πολύ δυνατή και πολύ συμπαγής, με έναν προπονητή (σσ. τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους) που της έχει αλλάξει την ψυχολογία. Παίζουν όλοι και όλοι έχουν καταλάβει τον ρόλο τους.

Και ο Ολυμπιακός είναι εξίσου μια πολύ σκληρή ομάδα, στην οποία παίζουν πραγματικά ένας για όλους και όλοι για έναν. Οπότε είναι δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη".

Για το αν θα ασχοληθεί με το μπάσκετ και με κάποιον άλλο τρόπο πέρα από το Stoiximan AegeanBall Festival, αφού έχει κρεμάσει τα παπούτσια του: "Ε κάποια στιγμή νομίζω ναι. Αυτό αγαπάω, αυτό ξέρω να κάνω, οπότε για εκεί θα το πάω. Δεν υπάρχει, όμως, κάτι προς το παρόν".

Για απόσυρση της φανέλας του από τον Ολυμπιακό στις 6 Σεπτεμβρίου: "Αγχώνομαι και μόνο που το σκέφτομαι. Όχι τώρα, από τη στιγμή που το έμαθα. Όσο περίεργο κι αν σου φανεί θα είναι μία δύσκολη στιγμή για μένα. Πολύ ευχάριστη εννοώ, αλλά δύσκολη γιατί είμαι λίγο παραπάνω συναισθηματικός από όσο πρέπει. Θα είναι μια νύχτα και για μένα και για τους φίλους μου και για την οικογένειά μου, λίγο περίεργη".

Χορηγός Επικοινωνίας του Stoiximan AegeanBall Festival είναι το SPORT24.

TAGS STOIXIMAN AEGEANBALL ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ