ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η εξέλιξη της αεροδυναμικής του Battista των 1900 ίππων

Η εξέλιξη της αεροδυναμικής του Battista των 1900 ίππων
ALESSANDRO ALTAVILLA

Το ηλεκτρικό Battista παρουσιάζεται στο Τορίνο με νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Μετά το αρχικό πρόγραμμα προσομοιωμένων αεροδυναμικών δοκιμών στην Ιταλία, η Automobili Pininfarina αποκάλυψε το εκπληκτικό Blu Iconica Battista με νέες λεπτομέρειες σχεδίασης στο Outdoor Auto Show του Τορίνο.

Οι επόμενες δοκιμές θα γίνουν σε αεροδυναμική σήραγγα και μετά στην πίστα, με τον πρώην πιλότο της Φόρμουλα 1 και της Φόρμουλα Ε, των ηλεκτρικών μονοθεσίων, Νικ Χάιντφελντ, υπεύθυνο οδηγό εξέλιξης της Pininfarina.

Οι αναβαθμίσεις έχουν επαναπροσδιορίσει το μπροστινό μέρος του Battista και ενίσχυσαν την εμφάνιση και την αίσθηση της υπερκατασκευής, παρουσιάζοντας μια ακόμα μεγαλύτερη οπτική σχέση εμπρός και πίσω.

Η εξέλιξη της αεροδυναμικής του Battista των 1900 ίππων

Αξίζει να σημειωθεί, ότι καθένα από τα 150 Battista, θα κατασκευαστεί με το χέρι στην Pininfarina S.p.A κοντά στο Τορίνο. Η μπαταρία 120 kWh του Battista, παρέχει ισχύ σε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε τροχό), οι οποίοι συνδυάζονται για να παράγουν 1.900 ίππους ισχύος, με στόχο ένα σπριντ στα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα, έχοντας αυτονομία κίνησης 450 χιλιόμετρα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ