Η Audi σκοπεύει να πουλήσει 800.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα το 2025

Η Audi σκοπεύει να πουλήσει 800.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα το 2025

Η Audi σκοπεύει να πωλήσει περίπου 800.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plug-in υβριδικά το έτος 2025. Στην ετήσια γενική συνέλευση της AUDI AG, το Διοικητικό Συμβούλιο παρουσίασε την επικαιροποιημένη στρατηγική «Audi.Vorsprung.2025».

Η μάρκα, αποφάσισε να προσφέρει από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, μια ηλεκτροκίνητη παραλλαγή σε κάθε σειρά μοντέλων, ενώ μέχρι τότε - τα περισσότερα από αυτά θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, με μικρότερο ποσοστό ως plug-in υβριδικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι το 2025, περίπου 40 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν σε στρατηγικούς τομείς όπως η ηλεκτρική κινητικότητα, η αυτόνομη οδήγηση και η ψηφιοποίηση. Αυτό ισχύει και για την ψηφιοποίηση της παραγωγής.

Η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Audi e-tron είναι το πρώτο αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας Roadmap E, με την οποία το premium brand θα… ηλεκτρίσει το πλήρες χαρτοφυλάκιό του έως το 2025. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την επένδυση στα γερμανικά εργοστάσια στο Ingolstadt και το Neckarsulm καθώς και μια σαφή δέσμευση για ασφάλεια εργασίας μέχρι το τέλος του 2025.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν περισσότερα από 20 ηλεκτροκίνητα μοντέλα σε διαδοχή μέχρι το 2025. Το 2019, το Audi e-tron Sportback θα είναι το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει, ακολουθούμενο από το Audi e-tron GT από το Audi Sport το 2020. Η Audi θα προσφέρει επίσης ένα ηλεκτρικό μοντέλο στην κατηγορία των premium compact το 2020.

Για την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση, η εταιρεία χρησιμοποιεί εκτός από το Modular Electric Toolkit που αναπτύχθηκε από τη Volkswagen και την Porsche για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεσαίας κατηγορίας, μεγαλύτερα και πολυτελή.

Εξάλλου, η γερμανική μάρκα θα καταστήσει όλες τις μονάδες παραγωγής της σε όλο τον κόσμο ουδέτερες σε εκπομπές CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) μέχρι το 2030.

Επίσης, με την υποδομή της κοινής επιχείρησης Ionity, η έκδοση παραγωγής του Audi e-tron θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που μπορεί να φορτιστεί σε σταθμούς ταχείας φόρτισης μέχρι και 150 κιλοβάτ, σε λιγότερο από 30 λεπτά. Η δε μπαταρία ιόντων λιθίου της προσφέρει αυτονομία 400 χιλιόμετρα…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το μαύρο τζιν θα σώσει και φέτος το στυλ σου

10 διαφορετικά black jeans για να διαλέξεις αυτό που θα ταιριάξει τέλεια στο σώμα σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24