ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ετοιμο το ηλεκτρικό Citroen e-Jumpy

Copyright William CROZES @ Continental Productions
Copyright William CROZES @ Continental Productions WILLIAM CROZES @ CONTINENTAL PRODUCTIONS

Η Citroen ετοιμάζεται να λανσάρει φέτος έξι ηλεκτροκίνητα μοντέλα (το ηλεκτρικό Berlingo Van το 2021) και μόλις αποκάλυψε λεπτομέρειες από το 100% ηλεκτρικό συμπαγές επαγγελματικό e-Jumpy, το οποίο ακολουθεί τα C5 Aircross SUV Hybrid και Ami.

Παρά την πανδημία του κορονοϊού, το κλείσιμο πολλών εργοστασίων αυτοκινήτων και τη μερική αναστολή των προγραμμάτων παραγωγής, η βιομηχανία αυτοκινήτου δεν σταμάτησε να λειτουργεί και σύντομα –ελπίζουμε- να επανέλθουμε όλοι σε μια καλύτερη κανονικότητα.

Η Citroen, ετοιμάζεται να λανσάρει φέτος 6 ηλεκτροκίνητα μοντέλα (το ηλεκτρικό Berlingo Van το 2021), και μόλις αποκάλυψε λεπτομέρειες από το 100% ηλεκτρικό συμπαγές επαγγελματικό e-Jumpy, το οποίο ακολουθεί τα C5 Aircross SUV Hybrid και Ami.

Πρόκειται για μια αξιόπιστη λύση στις αστικές μεταφορές, οικονομική, αθόρυβη και απαλλαγμένη από ρύπους.

Το μοντέλο θα προσφέρεται με δύο επιλογές σε χωρητικότητα μπαταριών, για αυτονομία 230 χλμ. με μπαταρία 50 kWh (σε αμαξώματα XS, M, XL), και 330 χλμ. με μπαταρία 75 kWh (σε αμαξώματα M, XL). Η ηλεκτρική έκδοση του Jumpy θα φτάσει στις εκθέσεις της Citroen στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, μαζί με την αντίστοιχη του Jumper.

Η εγγύηση για τον ηλεκτροκινητήρα και τη μπαταρία, είναι 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα (έως και 70% της χωρητικότητας της μπαταρίας).

Το νέο e-Jumpy προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της αρχιτεκτονικής που έχει εφαρμοστεί στις εκδόσεις με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Διατίθεται σε 3 μήκη, συμπεριλαμβανομένου του νέου XS στα 4,60 μ., παρέχοντας ακόμη πιο εύκολη πρόσβαση στα αστικά κέντρα, ιδίως στις ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων και στους ελεύθερους χώρους στάθμευσης. Οι εκδόσεις του e-Jumpy έχουν ύψος 1,90 μ. για να διασφαλιστεί ότι αυτό το όχημα μπορεί να πάει εκεί όπου πολλοί ανταγωνιστές δεν μπορούν, όπως υπόγειοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, εμπορικά κέντρα κ.λπ.

Η δυνατότητα ρυμούλκησης έως 1 τόνο σε όλες τις εκδόσεις, ο ωφέλιμος όγκος – που είναι ίδιος με των απλών εκδόσεων του μοντέλου - κυμαίνεται από 4,6 κυβ.μ. (XS χωρίς Moduwork) έως 6,6 κυβ.μ. (XL με Moduwork) και ωφέλιμο φορτίο έως 1.275 κιλά, τοποθετεί το e-Jumpy μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της αγοράς. Το ωφέλιμο πλάτος του ανάμεσα σε τροχούς είναι 1,26 μ. και καθιστά το e-Jumpy ικανό να φιλοξενήσει ολόκληρη παλέτα ευρωπαϊκών προδιαγραφών (ευρωπαλέτα).

Ο ηλεκτροκινητήρας συλλέγει ενέργεια από το φρενάρισμα ή κατά την επιβράδυνση του οχήματος, όταν ο οδηγός δεν πατάει το γκάζι. Η ισχύς του είναι 100 kW (136 hp), η μέγιστη ροπή 260 Nm και η μέγιστη ταχύτητα 130 χλμ./ώρα σε όλα τα προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal, Power).

Για τη φόρτιση, υπάρχουν τρεις τρόποι: στο σπίτι, που απαιτεί καλώδιο λειτουργίας 2, με Wallbox σε ιδιωτική ή δημόσια ταχεία φόρτιση και γρήγορη φόρτιση σε δημόσιο σημείο, με καλώδιο ενσωματωμένο στο φορτιστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ