ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αποκαλύφθηκε το νέο VW T-CROSS

Αποκαλύφθηκε το νέο VW T-CROSS
Volkswagen T-Cross VOLKSWAGEN

Σε τρεις πόλεις ταυτόχρονα, αποκάλυψε η VW το νέο της SUV μοντέλο, αποδεικνύοντας την παγκοσμιοποίηση του νέους της αυτοκινήτου.

Το παρουσίασε την Πέμπτη (25/10) σε Άμστερνταμ, Σαγκάη και Σάο Πάολο, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο την επιθετική της πολιτική στην κατηγορία των SUV, που ξεκίνησε το 2015.

Το T-Cross, τοποθετείται χαμηλότερα του T-Roc, σε όγκο και είναι ακόμη πιο συμπαγές από το Tiguan. Βασίζεται στη νέα, μεταβλητή πλατφόρμα του ομίλου (MQB), και είναι προσθιοκίνητο. Είναι αρκετά τετραγωνισμένο σε σχεδίαση και φθάνει τα 4,11 μέτρα μήκος.

Το μεταξόνιο των 2,56 μέτρων είναι συγκριτικά γενναιόδωρο, επιτρέποντας ένα ευρύχωρο εσωτερικό με αρκετό χώρο για πέντε άτομα.

Για τη μέγιστη δυνατή ευελιξία στο εσωτερικό, το συρόμενο πίσω κάθισμα μπορεί να μετακινηθεί κατά 14 εκατοστά, αυξάνοντας ανάλογα είτε τον χώρο για τους πίσω επιβάτες, είτε τον χώρο αποσκευών, που διαμορφώνεται μεταξύ 385 και 455 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση της ασύμμετρης πλάτης των πίσω καθισμάτων, ο όγκος αποθήκευσης φθάνει τα 1.281 λίτρα.

Το νέο T-Cross θα προσφέρεται με τέσσερις υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες: τρεις βενζίνης: τον τρικύλινδρο 1.0 TSI με φίλτρο σωματιδίων ισχύος 95 και 115 ίππων και τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1.5 TSI με 150 ίππους. Διαθέσιμος και ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 1.6 TDI με 95 ίππους. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP.

Ο βασικός εξοπλισμός για το νέο T-Cross περιλαμβάνει πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, που προέρχονται από μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων.

Αποκαλύφθηκε το νέο VW T-CROSS

Πέραν της ισχυρής δομής του αμαξώματος, και των αερόσακων που αυξάνουν την ασφάλεια, έχουν ενσωματωθεί στον βασικό εξοπλισμό το σύστημα Front Assist με παρακολούθηση πεζών (Pedestrian Monitoring) και σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (City Emergency Braking System), η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist), η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist), το ενεργό σύστημα προστασίας επιβατών και το σύστημα ανίχνευσης τυφλής γωνίας για αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας (Blind Spot Detection) με ενσωματωμένη ειδοποίηση πίσω οδικής κυκλοφορίας (Rear Traffic Alert). Προαιρετικά, διατίθενται το Driver Alert System, το cruise control και το Park Assist.

Το νέο T-Cross παρέχει το υψηλότερο επίπεδο δικτύωσης και σύνδεσης με τον έξω κόσμο. Ακόμα και η λειτουργία και η προσαρμογή των ενσωματωμένων λειτουργιών είναι διαισθητικές. Τα έξυπνα τηλέφωνα μπορούν να φορτιστούν επαγωγικά και μέχρι τέσσερις θύρες USB που παρέχουν ψηφιακή ευκολία.

Όπως και το Polo, το νέο T-Cross κατασκευάζεται στο ισπανικό εργοστάσιο της Volkswagen στη Ναβάρα, με την εταιρεία να επενδύει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι το 2019, αυξάνοντας και κατά 10% τις θέσεις εργασίας.

Η VW σκοπεύει μέχρι το 2025 το 50% των πωλήσεών της να είναι SUV μοντέλα, ενώ το 2020 πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, το ID. CROZZ θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Volkswagen που θα κυκλοφορήσει στην αγορά, μέλος της νέας οικογένειας ηλεκτρικών μοντέλων ID…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ