ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

15 χρόνια εντυπωσιακά Nissan

15 χρόνια εντυπωσιακά Nissan

Ενα απαξιωμένο και γεμάτο γκράφιτι συγκρότημα, μεταμορφώθηκε σε έναν εξαιρετικά δροσερό, με αστικό σχεδιασμό, χώρο. Το NDE, εδώ και μια δεκαετία μετρά σημαντικές επιτυχίες για τη Nissan στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη έχει τις δικές της, σχεδιαστικές απαιτήσεις, σε σχέση με την Αμερική ή την Ασία. Τα μοντέλα των αυτοκινήτων, θα πρέπει να αρέσουν εξίσου σε όλες τις χώρες, παρά τις ιδιαιτερότητες.

Για να έχουν, λοιπόν, εμπορική επιτυχία οι μάρκες από την Απω Ανατολή και την Ασία, δημιούργησαν σχεδιαστικά κέντρα στη γηραιά ήπειρο. Μάλιστα, η Nissan επένδυσε πολλά στην Ευρώπη, από τότε που η Μάργκαρετ Θάτσερ έδωσε κίνητρα για τη δημιουργία εργοστασίων αυτοκινήτων σε βρετανικό έδαφος.

Η Nissan Europe, "εκμεταλλεύτηκε" στο έπακρο αυτή την ευκαιρία, κατασκευάζοντας εργοστάσιο στο Sunderland, αλλά και το Nissan Design Europe, το στούντιο σχεδιασμού της, το οποίο ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2003, στην περιοχή Paddington του Λονδίνου.

Ενα απαξιωμένο και γεμάτο γκράφιτι συγκρότημα (που ονομαζόταν The Rotunda), μεταμορφώθηκε σε έναν εξαιρετικά δροσερό, με αστικό σχεδιασμό, χώρο. Το NDE, εδώ και μια δεκαετία μετρά σημαντικές επιτυχίες για τη Nissan στην Ευρώπη, ειδικά στα crossovers.

Η αρχική ιδέα του Nissan Qashqai (το 2003) πήρε σάρκα και οστά στο NDE, όπως και όλες οι εκδόσεις παραγωγής που ακολούθησαν. Εκεί… φιλοτεχνήθηκε και το μικρότερο Crossover, το Nissan Juke.

Τα δύο μοντέλα μεταμόρφωσαν την κατάσταση στη βιομηχανία αυτοκινήτου, καθώς πολλές μάρκες κατασκευάζουν πλέον Crossovers μοντέλα.

Παράλληλα, η Infiniti, η μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων της Nissan, εγκαινίασε τον δικό της στούντιο σχεδίασης το 2014. Το τελευταίο εντυπωσιακό παράδειγμα καινοτόμου σχεδίασης, αποτελεί το ευρωπαϊκό Nissan LEAF, η νέα γενιά του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, το οποίο θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο.

Το πρωτοποριακό αυτό αυτοκίνητο, αποτελεί την εικόνα του οράματος Nissan Intelligent Mobility για ένα πιο συναρπαστικό, πιο σίγουρο και πιο συνδεδεμένο μέλλον.

www.driveandtravel.gr

1. Blade Glider prototype. Το εντυπωσιακό τριθέσιο, πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο που εμφανίστηκε το 2016.

2. Nissan Qashqai. Το μοντέλο παραγωγής του 2007 που δημιούργησε την κατηγορία των Crossovers και είναι best seller.

3. Nissan Navara EnGuard Concept. Ένα παντός εδάφους pick-up, ηλεκτροκίνητο μοντέλο για επαγγελματίες (2016).

4. Nissan Juke. Το μοντέλο του 2010, Crossover κι αυτό με περίτεχνη σχεδίαση, μικρό «αδερφάκι» του Qashqai.

5. Infiniti QX30 Concept. Σχεδιάστηκε το 2015, το μεσαίο πολυτελές SUV που απέφερε το μοντέλο παραγωγής.

6. Infiniti Emerg-E Concept. Σχέδιο του 2014 για το μελλοντικό, πλήρως ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με γυάλινη οροφή.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24