ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πιτίνο: "Έχουμε πολύ μικρή γκάμα παικτών, ανησυχώ για το μέλλον"

Ο Ρικ Πιτίνο στη Συνέντευξη Τύπου της Εθνικής
Ο Ρικ Πιτίνο στη Συνέντευξη Τύπου της Εθνικής EUROKINISSI

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/6) η Συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Ανδρών με τον Ρικ Πιτίνο να απαντάει σε όλα τα ερωτήματα, εκφράζοντας όμως την ανησυχία του για το μέλλον της Εθνικής και την έλλειψη παικτών.

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής ομάδας, αναφέρθηκε στις ελλείψεις της Εθνικής και πώς θα καλύψει τα κενά, αλλά και την έλλειψη παικτών στις μικρότερες ηλικίες, που θα αποτελέσουν το μέλλον της Εθνικής.

"Έχουμε πολύ μικρή γκάμα παικτών από την οποία μπορούμε να επιλέξουμε. Ανησυχώ για το μέλλον. Όλοι αυτοί οι παίκτες είναι απίστευτοι αθλητές αλλά ως τώρα όσα έχω δει στις ηλικίες 17-22 δεν υπάρχει πολύ υλικό και δεν ξέρω γιατί. Υπάρχουν κάποιοι νεαροί παίκτες που κοιτάμε, που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μπουν στην Εθνική. Ό,τι κάνω θα το συζητήσω με τους πιο έμπειρους παίκτες για να δούμε ποιοι κολλάνε καλύτερα στην Εθνική", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρικ Πιτίνο.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα είναι από τους παίκτες που θα απουσιάσουν για την Εθνική λόγω τραυματισμού δημιουργώντας μεγάλο κενό στην θέση "3". Ωστόσο ο Πιτίνο ανέφερε πως οι Μήτογλου και Γιαννόπουλος θα καλύψουν το κενό που θα αφήσει ο Παπαπέτρου και πως η Εθνική θα δουλέψει με το υλικό που έχει.

"Ο Παπαπέτρου δεν θα είναι μαζί μας, έχει κάνει κάποια πράγματα στο πόδι τους και προετοιμάζεται για την νέα σεζόν. Υπάρχει μία πιθανότητα εάν προκριθούμε στους Ολυμπιακούς να είναι έτοιμος να παίξει. Αυτό φέρνει μία δυσκολία στην ομάδα μας καθώς θα είχε σημαντικά λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι επομένως αυτό που θα κάνουμε είναι να βρούμε εναλλακτικές λύσεις και να ελιχθούμε έτσι ώστε να καλύψουμε το κενό του.

Ο Μήτογλου θα παίξει στο "3" και παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να κάνει το παιχνίδι που κάνει ο Παπαπέτρου σε αυτή τη θέση, έχει στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν, είναι ψηλός μπορεί να ποστάρει και να κόψει και πρέπει να πορευθούμε με ό,τι έχουμε αυτή τη στιγμή. Ο Γιαννόπουλος θα βοηθήσει και αυτός στη θέση "3" με τον Μήτογλου, είναι πολύ καλός τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά".

Ο Πιτίνο στάθηκε και στην κούραση που θα κουβαλάνε οι παίκτες του μετά από ένα τόσο μεγάλο ταξίδι με προορισμό τον Καναδά ενώ περιέγραψε με ιδιαίτερο και χιουμοριστικό τρόπο τον δρόμο για την Βικτώρια.

Μία από τις δυσκολίες για εμάς είναι το πώς θα πάμε στον Καναδά, το ταξίδι. Φεύγουμε στις 5:45 το πρωί. Θα έχουμε 3 ώρες στάση. Μετά 10-11 ώρες ταξίδι, μετά πρέπει να πάρουμε ένα φέρι μποτ και μετά θα αυτοκτονήσουμε".

Φυσικά η Εθνική έχει μπροστά της και το μεγάλο τεστ του τουρνουά "Ακρόπολις" εκεί όπου ο Ρικ Πιτίνο θα μπορέσει να δει τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας, να δοκιμάσει σχήματα και να βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι της Εθνικής.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ