EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός-Σιένα: 79-84

Παναθηναϊκός-Σιένα: 79-84
ΠΑΟ Σιένα για ψαρρεα

Η Μοντεπάσκι ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 (79-84) κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή μέσα στο ΟΑΚΑ


Οι "πράσινοι" πήραν ακόμα και διαφορά 16 πόντων στην τρίτη περίοδο αλλά δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν και να αντέξουν στην τελική αντεπίθεση της Σιένα που είχε και πάλι τον ΜακΙντάιρ σε μεγάλη μέρα (24 πόντοι και 4 ασίστ).

Αυτή τη φορά όμως πήρε και βοήθεια από τον Καουκένας που έβαλε τους Ιταλούς ξανά στο παιχνίδι όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, σημειώνοντας συνολικά 22 πόντους. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του Λαβρίνοβιτς ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Από πλευράς Παναθηναϊκού ουσιαστικός ήταν και πάλι ο Φώτσης, αλλά και ο Γιασικεβίτσιους ενώ ο Σπανούλης γκρέμισε την καλή του εμφάνιση λόγω λαθών στο τέλος. Καλός ήταν μέχρι ένα σημείο και ο Πέκοβιτς που στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως έχασε πολλά εύκολα καλάθια που αν έμπαιναν θα είχαν βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ανακάμψει.

Η ουσία είναι ότι πλέον οι Πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να νικήσουν έστω και μία φορά μέσα στη σκληρή έδρα της ιταλικής ομάδας για να μπορέσουν να προκριθούν στο Final Four είτε με ένα 0-2 στη Σιένα είτε μεταφέροντας τη σειρά για πέμπτo ματς στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας
Το πρώτο καλάθι άνηκε στον Στράτο Περπέρογλου που "τρύπησε" την άμυνα των Ιταλών και όπως ακολούθησαν λάθη κι από τις δύο πλευρές πριν ο Μάικ Μπατίστ κάνει με βολές το 4-1 (είχε προηγηθεί μία του Στόουνρουκ). Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του ματς και όταν ο Νίκολας ευστόχησε στο πρώτο του τρίποντο (7-3) το ΟΑΚΑ ξεσηκώθηκε. Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον ΜακΙντάιρ που νίκησε Περπέρογλου αρχικά και Σπανούλη στη συνέχεια για να κάνει προσωπικό σερί 0-4 και να μειώσει σε 8-7 λίγο πριν το πεντάλεπτο.

Η άμυνα των "πράσινων" ήταν φανερό ότι είχε πρόβλημα στις αλληλοκαλύψεις κάτι που εκμεταλλεύθηκε ο Ρες ο οποίος σκόραρε με τη σειρά του 4 συνεχόμενους πόντους για να ανεβάσει το σερί της ομάδας του σε 1-8. Βλέποντας τον Μάικ Μπατίστ ελαφρώς κουρασμένο, ο Ομπράντοβιτς πέρασε στο παρκέ τον Πέκοβιτς και ο Μαυροβούνιος χρέωσε άμεσα με το δεύτερό του φάουλ τον Στόουνρουκ που πήγε στον πάγκο. Με 4 λεπτά να απομένουν για το τέλος του δεκαλέπτου ο "Ζοτς" συνέχισε τις διορθωτικές κινήσεις περνώντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη τον οποίο οι οπαδοί αποθέωσαν όρθιοι όταν μπήκε στο παρκέ μαζί με τον Γιασικεβίτσιους.

Ο Πέκοβιτς συνέχισε να κάνει ζημιά στους Ιταλούς αλλά και ο Ρες δεν πήγε πίσω δίνοντας με τρίποντο εκ νέου το προβάδισμα με 16-15 στη Σιένα που έφτασε ως το +3 (15-20) με τους Καουκένας και Ρες (με βολές) να σκοράρουν. Η απώλεια των αμυντικών ριμπάουντ στοίχισε και πάλι στον Παναθηναϊκό αφού ο ΜακΙντάιρ έκανε το 16-22 με 45 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη του δεκαλέπτου. Το τρίποντο του Ατνώνη Φώτση στην εκπνοή της περιόδου μείωσε το προβάδισμα της Μοντεπάσκι στους 3 (21-24) αλλά ήταν φανερό ότι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν κάτι παραπάνω από

Η ζώνη της ανάκαμψης
Μία μεγαλοπρεπής τάπα του Φώτση στον Σάτο και ένα τρίποντο του Νίκολας έδωσαν την απαραίτητη ψυχολογική τόνωση στους γηπεδούχους που ισοφάρισαν σε 24-24. Ο Πιανιτζάνι όχι μόνο πήρε τάιμ άουτ αλλά πέρασε στο παιχνίδι και τον Λαβρίνοβιτς μετά από απουσία 40 ημερών από τα γήπεδα. Τη λύση έδωσε ο Καουκένας με τρίποντο αλλά η απάντηση του Νίκολας ήταν άμεση (27-27 με το τρίτο του εύστοχο σουτ έξω από τα 6.25).

Η ζώνη του Παναθηναϊκού άρχισε να λειτουργεί στη συνέχεια και το σερί των "πράσινων" έφτασε στο 9-0 (με πόντους από τους Σπανούλης, Μπατίστ, Σάρας) την ίδια ώρα που ο Σιμόνε Πιανιτζάνι διαμαρτυρόταν συνεχώς στους διαιτητές. Ο ΜακΙντάιρ έσπασε το "ρόδι" για τους φιλοξενούμενους και μείωσε σε 36-31. Ακολούθησε ακόμα ένα τρίποντο του Αμερικάνου που έριξε τη διαφορά στους 2 αλλά ο Σπανούλης απάντησε με το ίδιο νόμισμα και με καλή άμυνα του Διαμαντίδη ήρθε το κλέψιμο που οδήγησε καλάθι του Πέκοβιτς μετά από "μαγική" ασίστ του Γιασικεβίτσιους για το 41-36.

Ο πολύ καλός για ακόμα μία φορά Φώτσης έκοψε εκ νέου εντυπωσιακά με 45 δευτερόλεπτα να απομένουν για το ημίχρονο αλλά στη συνέχεια έγινε το λάθος και ο Στόουνρουκ κάρφωσε στον αιφνιδιασμό διαμορφώνοντας το 43-38 του πρώτου μέρους.

Το δεκάλεπτο του Παναθηναϊκού
To ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν πολύ καλό αφού με Πέκοβιτς-Φώτση έλεγξε τον "αέρα", ανανέωσε επιθέσεις και έφτασε στο +11 (51-40) με 4 λεπτά να έχουν παιχτεί. Οι Σπανούλης-Νίκολας οργάνωναν άριστα και οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν στο πεντάλεπτο της περιόδου επιμέρους σκορ 12-2 με τους Ντόμερκαντ και ΜακΙντάιρ να μην μπορούν να ευστοχήσουν στα τρίποντα που επιχειρούσαν.

Αντίθετα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν είχε πρόβλημα στο τέλος του χρόνου να ευστοχήσει έξω από τα 6.25 και να πανηγυρίσει με τους οπαδούς το +16 (58-52). Με 3 λεπτά να απομένουν για το τέλος της περιόδου, οι παίκτες του "τριφυλλιού" χαλάρωσαν λίγο, όσο χρειαζόταν δηλαδή η Σιένα για να κάνει ένα επιμέρους 0-8 με τον Καουκένας να πρωταγωνιστεί. Το σκορ έγινε 58-50 αλλά ο "Σάρας" έδωσε λύση για το 60-50.

Ακολούθησε μία βολή του Μπατίστ αλλά και ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ Χατζηβρέττα και Λαβρίνοβιτς (ο Έλληνας του έκανε σκληρό φάουλ πάνω στο σκριν). Η Μοντεπάσκι με 2/2 βολές του Λιθουανού και ένα τρίποντο του Στόουνρουκ κατάφερε να μειώσει στους 6 (61-55) σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Φινάλε θρίλερ και... 1-1
Όπως αναμενόταν η ομάδα του Πιανιτζάνι μπήκε δυναμικά στην τελευταία περίοδο για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και με τρίποντο του Λαβρίνοβιτς μείωσε στους 3 (63-60). Ο Γιασικεβίτσιους ήταν εκείνος που πήρε την κατάσταση στα χέρια του για το 68-62 ενώ πριν ο Περπέρογλου είχε σημειώσει τρίποντο, αλλά ο ΜακΙντάιρ "πυροβόλησε" και έκανε το 70-69 με 5' και 22'' να απομένουν. Tα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τον Παναθηναϊκό που είχε "κολλήσει" στην επίθεση και σαν να μην έφτανε αυτό έμεινε και πίσω στο σκορ με 70-73 ύστερα από αιφνιδιασμούς με τους Σάτο και Έζε.

Τα λάθη του Πέκοβιτς στοίχισαν στον Παναθηναϊκό που έμεινε πίσω με 5 (70-75) πριν ο Νίκολας βάλει ένα σουτ από μέση απόσταση και μειώσει. Με 2 λεπτά να απομένουν και το σκορ στο 72-77 οι γηπεδούχοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Ο Σπανούλης με τη βοήθεια του Μπατίστ έκλεψε αλλά έκανε λάθος πάσα στον Νίκολας και οι Ιταλοί κέρδισαν την μπάλα κάνοντας το 72-79 με τον Λαβρίνοβιτς στον αιφνιδιασμό. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν για τον Παναθηναϊκό αφού με 1' και 25'' να απομένει οι "πράσινοι" δεν μπόρεσαν να γυρίσουν το ματς. Οι βολές των Ιταλών μπήκαν κατά κύριο λόγο από τον ΜακΙντάιρ και το τελικό 79-84 σήμανε το 1-1 για τη σειρά που μεταφέρεται στην Ιταλία με τον Παναθηναϊκό να πρέπει πλέον να "σπάσει" την καυτή έδρα των Ιταλών.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 43-38, 61-55, 79-84

Oι σκόρερ των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 11 (2), Περπέρογλου 9 (1), Μπατίστ 16, Φώτσης 4 (1), Χατζηβρέττας, Νίκολας 13 (3), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 2, Πέκοβιτς 13, Γιασικεβίτσιους 11 (1)

Σιένα (Πιανιτζάνι): Ντόμερκαντ 2, ΜακΙντάιρ 24 (2), Φίνλεϊ 2, Έζε 2, Καραρέτο 4, Σάτο 4, Καουκένας 9 (1), Ρες 9 (1), Λεχτάλερ, ΜακΝτόναλντ, Στόουνρουκ 6 (1)








































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ