EUROLEAGUE

Ζοτς: "Σταματήσαμε να παίζουμε"

Ζοτς: "Σταματήσαμε να παίζουμε"
Ομπράντοβιτς-Μπατίστ

Στο νεκρό διάστημα του Παναθηναϊκού αφού πήρε τη διαφορά 16 πόντων στάθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς

" Πιστεύω ότι χάσαμε μία σπουδαία ευκαιρία να ηγηθούμε με 2-0 γιατί είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, παίζαμε πολύ καλά και ήμασταν στο +16. Σε εκείνο το σημείο όμως σταματήσαμε να παίζουμε. Όλα είναι πιθανά, να κάνεις κάποια λάθη και χαμένα σουτ αλλά μετά θα πρέπει να παίξεις άμυνα γιατί οι αντίπαλοι μας σκόραραν σε καταστάσεις που ως ομάδα είχαμε μόλις ένα φάουλ".

"Όλα αυτά έγιναν γνωρίζοντας ότι η Σιένα παλεύει ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Έχουμε τέσσερις μέρες για να προετοιμαστούμε. Χρειαζόμαστε τρεις νίκες και γι' αυτό θα αγωνιστούμε

", τόνισε ο "Ζοτς" στην αρχική του τοποθέτηση.

Εξηγώντας την απώλεια της διαφοράς, είπε: " Σε δύο περιπτώσεις χάσαμε την μπάλα, σκόραραν στον αιφνιδιασμό, πήραμε τάιμ άουτ, χάσαμε το αμυντικό ριμπάουντ και σκόραραν πάλι. Αυτό σημαίνει ότι φάγαμε 6 πόντους μέσα σε 15 δευτερόλεπτα".

"Άρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για όλη τη διάρκεια του ματς. Το ίδιο έγινε και στο παιχνίδι με την Παρτίζαν αλλά και τη Μάλαγα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για ν' αλλάξουν όλα. Το είπαμε στους παίκτες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε εκεί

".

Για τις δύσκολες συνεχόμενες αναμετρήσεις, τόνισε: " Είχα πει πριν το παιχνίδι ότι είναι δύσκολο να παίξεις μέσα σε 48 ώρες δύο δύσκολα ματς. Το ίδιο θα γίνει κι εκεί. Αυτό αντιμετωπίζεται μόνο με συγκέντρωση επί 40 λεπτά".

Στη συνέχεια, σχολίασε τις φάσεις που θα ήθελε να διορθώσει αν γυρνούσε το χρόνο πίσω: " Αρχικά, στο πρώτο δεκάλεπτο πήραν 6 επιθετικά ριμπάουντ και γενικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν 3-4 περιπτώσεις κακής άμυνας στο σάιντ πικ εν ρολ που οδήγησαν σε εύκολα καλάθια του ΜακΙντάιρ στον οποίο δεν έγινε κάποιο φάουλ".

"Eπίσης στη δύσκολη περίοδο όπου ήμασταν στο +16 και σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα στο τρανζίσιον, γεγονός που οδήγησε τους αντιπάλους σε αγωνιστική βελτίωση και μεγαλύτερη ευστοχία

".

Τέλος, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Λαβρίνοβιτς: " Περίμενα ότι θα παίξει κανονικά. To πρωί της Τετάρτης άλλωστε ήταν εδώ και έκανε κανονικά προπόνηση".

Μπατίστ: " Έχουμε ακόμα ζωή"
"Ζωντανός" είναι ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τον Μάικ Μπατίστ που εξήγησε ότι από την Παρασκευή πρέπει όλο οι παίκτες να δουλέψουν σκληρά για να νικήσουν μέσα στη Σιένα.

" Η Σιένα είναι τέτοιου είδους ομάδα. Καμία διαφορά δεν είναι ασφαλής μαζί της. Το φταίξιμο είναι όλο δικό μας. Κάναμε πολλά λάθη, κακές επιλογές και άστοχα σουτ. Η Μοντεπάσκι είναι μια ομάδα με την οποία έχουμε τους ίδιους στόχους, θέλουμε να πάμε στο Final Four. Σίγουρα για μας σήμερα είναι μια άσχημη μέρα, όμως αύριο πρέπει να ξυπνήσουμε αισιόδοξοι, να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε σωστά".

"Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαστε απογοητευμένοι, όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας κυριέψει αυτό. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να δούμε μαζί με τους προπονητές μας τα λάθη μας, ώστε να πάμε στην Ιταλία και να παλέψουμε να πάρουμε πίσω το πλεονέκτημα έδρας

".

Όσο για το αν επαναπαύθηκε αυτός και οι συμπαίκτες του με το +16, απάντησε: " Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε πάρει μια καλή διαφορά και τη χάσαμε. Το περιμέναμε να συμβεί και σήμερα, για αυτό και δεν χαλαρώσαμε όταν προηγηθήκαμε με 16 πόντους. Ξέραμε ότι θα ανακάμψουν. Το πρόβλημα είναι ότι χάσαμε τον ρυθμό μας στην επίθεση. Γυρίζαμε την μπάλα χωρίς να κάνουμε σουτ, δεν πήγαμε σε καλές επιλογές και κάναμε πολλά λάθη. Αυτά είναι στοιχεία πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψουμε. Σε κάθε λάθος που κάναμε σήμερα, η Σιένα σκόραρε και αυτό ήταν που μας κόστισε περισσότερο από κάθε τι".

Τέλος, διατήρησε τις ελπίδες του για τη συνέχεια: " Έχουμε ακόμη ζωή. Είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση, αλλά πραγματικά νιώθω ότι έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε στην Ιταλία και να πάρουμε πίσω το πλεονέκτημα. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα, να μπουν τα σουτ και να πάρουμε περισσότερα ριμπάουντ".

Σπανούλης: " Ξανφικά όλα έσβησαν"
Αυτοκτονία χαρακτήρισε τον τρόπο της ήττας ο Σπανούλς που εξήγησε ότι ο Παναθηναϊκός έπαθε μπλακ άουτ.

" Αυτοκτονήσαμε! Μόνο με αυτή τη λέξη μπορούμε να περιγράψουμε αυτό που έγινε. Στην αρχή ήταν όλα καλά και συνολικά πραγματοποιήσαμε ίσως και μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας. Κάναμε ότι έπρεπε αλλά ως ένα σημείο. Μετά ξαφνικά όλα έσβησαν. Κάναμε κακές επιλογές, χαλαρώσαμε αρκετά και όταν μια ομάδα αποκτήσει ένα ρυθμό είναι δύσκολο να επιστρέψεις".

Για τις πιθανότητες επιστροφής, είπε: " Το κάναμε με τη Μάλαγα, το κάναμε με τη Σιένα στο πρώτο ματς αλλά δεν μπορέσαμε να το κάνουμε και σήμερα. Παίξαμε όπως ξέραμε αλλά ένα διάστημα χαλάρωσης είναι αρκετό για να σε κάνει να τραβάς τα μαλλιά σου. Τώρα δυσκολεύουν τα πράγματα αλλά συνεχίζουμε και κρατάμε ψηλά το κεφάλι. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, δεν έχει χαθεί τίποτα. Η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες".

"Πρέπει να κερδίσουμε ένα παιχνίδι εκεί και να φέρουμε την σειρά και πάλι στην έδρα μας. Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία. Η νίκη αυτή θα ήταν πολύ σημαντική γιατί πέρα από το 2-0 θα μας έδινε και το ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια. Κανείς δεν τα παρατάει. Μπορούμε να νικήσουμε στη Σιένα. Το χουμε κάνει στο παρελθόν, μπορούμε και τώρα

".

Πιανιτζάνι: " Παίκτες με ταλέντο και σωστή νοοτροπία"
Πέντε φορές ανέφερε πόσο περήφανος είναι για τους παίκτες του ο Σιμόνε Πιανιτζάνι, δείγμα της ικανοποίησής του από την εμφάνιση της Μοντεπάσκι μέσα στο ΟΑΚΑ.

" Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δεν είναι εύκολο να κερδίζεις τον Παναθηναϊκό εδώ. Ξεκινήσαμε με πολλά χαμένα σουτ και φάουλ, αλλά είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και ειδικά για τον Λαβρίνοβιτς που ήθελε πολύ να παίξει. Μου είπε συγκεκριμένα να τον έβαζα έστω και για τρία λεπτά στο παρκέ και σε περίπτωση που δεν είχε ανάσες να τον έβγαζα", τόνισε ο Ιταλός κόουτς που στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του.

" Οι παίκτες μου έχουν ταλέντο και νοοτροπία. Tο τελευταίο επτάμηνο παίζουμε διαφορετικά παιχνίδια και αποδεικνύουν ότι ξέρουν να αντεπεξέρχονται σε όλες τις καταστάσεις".

" Aν και βρεθήκαμε με πολλούς πόντους πίσω, είχαμε θέληση και πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Βέβαια όπως νικήσαμε εμείς εδώ μπορεί να νικήσει και ο Παναθηναϊκός στη Σιένα. Η σειρά είναι ανοιχτή".

Αναφερόμενος στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε, δήλωσε: " Είναι δύσκολο να εστιάζει κάποιος στο παιχνίδι λόγω των αντικειμένων. Είναι απίστευτο πως καταφέραμε με ποσοστό στα τρίποντα 23% να μείνουμε στο ματς και να κερδίσουμε"

Όσο για το γεγονός ότι η ομάδα του έκανε προπόνηση στην Κυψέλη κι όχι στο ΟΑΚΑ, εξήγησε: " Κάναμε προπόνηση εκεί επειδή μπορούσε να γίνει πιο νωρίς ώστε να μην αργήσουν οι παίκτες να γευματίσουν το βράδυ".

Τελειώνοντας, είπε: " Σας είπα ότι είμαι περήφανος για τους παίκτες γιατί έβγαλαν κάτι καλό στο παρκέ μέσα σε δύσκολες περιπτώσεις. Aν ήταν καλύτερα ο Lαβρίνοβιτς θα τον έβαζα περισσότερο στο πρώτο μέρος, όπως και τον Ντόμερκαντ που δεν είναι σε καλή κατάσταση λόγω της επιστροφής του από τραυματισμό. Όταν έχεις λιγότερες βολές και φτάνεις σε αυτό το σημείο νομίζω ότι κάποιος μπορεί να νιώθει μόνο υπερηφάνεια".

"Χαίρομαι για τους παίκτες μου αναφορικά με όσα έχουν πετύχει τα δύο τελευταία χρόνια Είναι σπουδαία η νίκη μας αλλά η σειρά είναι μεγάλη. Όλοι θέλουν να αγωνιστούν στο Final Four. Φτάσαμε πολλές φορές κοντά στη νίκη στο ΟΑΚΑ αλλά δεν τα είχαμε καταφέρει. Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι μπάσκετ απόψε

".






































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ