EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Θέμα συγκέντρωσης"

O Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξήγησε στο SPORT 24 το φαινόμενο των χαμένων διαφορών του "τριφυλλιού"

Διότι η επιστροφή από το -16 της Σιένα δεν αποτελεί... χθεσινό (26/3) φαινόμενο, αλλά τείνει να εξελιχθεί σε κακή συνήθεια για τους "πράσινους", οι οποίοι κάθε φορά που δένουν τον γάιδαρό τους σταματούν να παίζουν.
Ο Μάρτης, λοιπόν, εκτός από "κακός παλουκοκαύτης" είναι και... γδάρτης διαφορών για τον Παναθηναϊκό. Ρίξτε μια ματιά στους προηγούμενους αγώνες και θα καταλάβετε: 5/3, 5η αγωνιστική Top16, Παρτιζάν Βελιγραδίου – Παναθηναϊκός 63-56. Οι Πράσινοι προηγούνται 17-27 στο 16’ και 35-40 στο 27’, αλλά μέσα σε εννέα λεπτά το σκηνικό έχει ανατραπεί και οι γηπεδούχοι φλερτάρουν με την κάλυψη της διαφοράς του πρώτου αγώνα (+18). Τελικά, σταμάτησαν στο +13 (57-44) κατακτώντας τη νίκη που τους άφησε δεύτερους πίσω από τον Παναθηναϊκό.

11/3, 6η αγωνιστική Top16, Παναθηναϊκός – Ουνικάχα Μάλαγα 103-95. Οι Πράσινοι κάνουν περίπατο, έχουν ισοπεδώσει (62-40 στο 24’) την ισπανική ομάδα, αλλά σε εκείνο το σημείο αφήνουν το πόδι από το γκάζι επιτρέποντας στη Μάλαγα να πλησιάσει στον.. πόντο (70-69 στο 33’), να προσπεράσει (82-83 στο 39’) και να απειλήσει τον στόχο της πρωτιάς, ο οποίος διεσώθη στην παράταση (ασχέτως αν η Παρτιζάν έχασε στη Ρώμη)!

21/3, 22η αγωνιστική Α1, Αρης – Παναθηναϊκός 69-76. Οι πρωταθλητές δείχνουν να ελέγχουν τον αγώνα διατηρώντας διψήφιο προβάδισμα (36-47 στο 21’), αλλά οι γηπεδούχοι επιμένουν πριονίζοντας τη διαφορά (51-53 στο 28’) και διεκδικώντας τη νίκη ως το τέλος.

24/3, 1ος αγώνας πλέι οφ, Παναθηναϊκός - Μοντεπάσκι Σιένα 90-85. Χωρίς τον Κριστόφ Λαβρίνοβιτς και με τον Μπέντζαμιν Εζε φορτωμένο με τρία φάουλ από το 12’, οι Πράσινοι δεν δυσκολεύονται να προσπεράσουν με διαφορά 11 πόντων (67-56 στο 31’), ωστόσο επιτρέπουν στην αποδεκατισμένη πρωταθλήτρια Ιταλίας να μετατρέψει το παιχνίδι σε ντέρμπι (73-71 στο 35’) για να λυτρωθούν στο τέλος από τα μακρινά σουτ που βρήκαν στόχο.

26/3, 2ος αγώνας πλέι οφ, Παναθηναϊκός – Μοντεπάσκι Σιένα 79-84. Η κορύφωση του δράματος. Εχοντας διαμορφώσει το τέλειο σκηνικό, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να επιστρέφει στη δράση και τους οπαδούς του Τριφυλλιού να δονούν τις κερκίδες του ΟΑΚΑ περιμένοντας πώς και πώς να γυρίσουν στα σπίτια τους για να κλείσουν ηλεκτρονικά εισιτήρια για το Βερολίνο, οι Πράσινοι ξεφεύγουν με 58-42 στο 27’, αλλά παθαίνουν το απόλυτο «black out». Η Σιένα εμμένοντας στη φιλοσοφία της και διατηρώντας τον ίδιο υψηλό ρυθμό επί σαράντα λεπτά ανατρέπει το σκηνικό, κλονίζει (70-71 στο 36’) την πράσινη κυριαρχία και εν τέλει ισοφαρίζει σε 1-1 τη σειρά των αγώνων.

Ποια είναι η εξήγηση που δίνει στο SPORT 24 ο καθ’ ύλιν αρμόδιος Ζέλικο Ομπράντοβιτς; "Χάνουμε τη συγκέντρωσή μας. Δεν γίνεται επί 27 λεπτά να κάνουμε τόσο σπουδαία πράγματα, να κατακτάμε μια σημαντική διαφορά και να επιτρέπουμε στον αντίπαλο να επιστρέφει στη νίκη και να μας κερδίζει στην έδρα μας", ήταν η αντίδραση του "Ζοτς".

Για να αποκαλύψει ότι αυτή η "πάθηση" έχει συζητηθεί αρκετές φορές στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. "Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές γιατί την έχουμε ξαναπατήσει. Είναι η πέμπτη φορά στον ίδιο μήνα και πρέπει να αντιδράσουμε. Να μην ξανασυμβεί", τόνισε ο προπονητής – ρέκορντμαν στην Ευρωλίγκα με έξι τρόπαια γνωρίζοντας, όμως, ότι είναι σχεδόν αφύσικο να διατηρεί μια ομάδα συνεχώς το προβάδισμα.

"Σε αυτό το επίπεδο, όπου αγωνίζονται οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης είναι αδύνατο να είσαι μονίμως μπροστά στο σκορ. Παίζει και ο άλλος μπάσκετ και έρχεται αρκετά προετοιμασμένος για να διεκδικήσει τη νίκη. Θα συμβεί, λοιπόν, ο αντίπαλός σου να σε προσπεράσει. Άλλο αυτό, όμως και άλλο να σταματάμε να παίζουμε, να χάνουμε τη συγκέντρωσή μας και να δεχόμαστε εύκολα καλάθια σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός και ενώ υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε φάουλ.

Όλα αυτά είναι θέμα συγκέντρωσης και πρέπει να διορθωθούν στους επόμενους αγώνες. Το βέβαιον είναι ότι η σειρά έχει μέλλον",

σχολίασε ο 49χρονος προπονητής προετοιμάζοντας τον εαυτό του και τους παίκτες του για την επόμενη μετωπική σύγκρουση με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, αυτή τη φορά στο... καυτό "Παλασπόρτς Μενς Σάνα" της μεσαιωνικής πόλης.














TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ