ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ

Oλυμπιάδα Πατρών-Πανελλήνιος: 68-92

Oλυμπιάδα Πατρών-Πανελλήνιος: 68-92
Γκράντι

Ο Πανελλήνιος έκανε περίπατο στην Πάτρα και επιβλήθηκε της Ολυμπιάδας με 92-68

Με τη σφραγίδα του Τζέφερσον

Μονόδρομος ήταν η νίκη για την Ολυμπιάδα πριν από την έναρξη του αγώνα και επισφαλής η θέση του Ντεγουέιν Τζέφερσον. Οι "πορτοκαλί" ξεκίνησαν πολύ καλά και αιφνιδίασαν τον Πανελλήνιο καθώς εκτελούσαν από την περιφέρεια με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 11-5.

Στη συνέχεια οι "Ολυμπιονίκες" αντέδρασαν και έκαναν ένα σερί 6-0 έχοντας ως επιθετική αιχμή τον Άντονι Γκράντι. Από κει και έπειτα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ παίζοντας πολύ καλή άμυνα. Η Ολυμπιάδα γινόταν απειλητική χάρη στις προσπάθειες του Τζέφερσον ενώ μετέφερε την μπάλα κοντά στο καλάθι και συγκεκριμένα στον Ντάνια Έιμπραμς (έκανε ντεμπούτο όπως και ο Σούλης) ο οποίος είχε αρκετά καλή απόδοση.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου πάτησαν γκάζι και ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στους έξι πόντους (42-36) δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να πάρουν την πρώτη τους νίκη.

Κόλλησε στη ζώνη...


Oι γηπεδούχοι με τέσσερις συνεχόμενους πόντους στην επανάληψη ανέβασαν τη διαφορά στους 10 (46-36) για πρώτη φορά όμως δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν για πολύ. Ο Γκράντι ανέλαβε και πάλι δράση, ο Εντζάι ανέβασε την απόδοση του και ο Πανελλήνιος έτρεξε ένα σερί 11-0 και πέρασε μπροστά (46-47).

Η ομάδα της Κυψέλης γύρισε την άμυνα της σε ζώνη και... εγκλώβισε τους παίκτες της πατρινής όμαδας που δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς το καλάθι. Όσο για την επίθεση οι "Ολυμπιονίκες" είχαν πολυφωνία καθώς πέρα από τον Γκράντι έδιναν λύσεις και οι Εντζάι, Καλαϊτζίδης, Αργυρόπουλος.

Στην τέταρτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να... τελειώσουν νωρίς το παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της Ολυμπιάδας ανέβασαν τη διαφορά στους 15 (69-54) στο 31' έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Νίκου Αργυρόπουλου. H προσπάθεια της πατρινής ομάδας δεν είχε αποτέλεσμα καθώς οι "Ολυμπιονίκες" έμοιαζαν ασταμάτητοι επιθετικά και στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου ουσιαστικά έβαλαν τέλος στην υπόθεση νίκη καθώς το σκορ έγινε 78-58(!).

Aπό κει και πέρα οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη φρόντιζαν μόνο να ανεβάζουν τη διαφορά αφού οι γηπεδούχοι δεν αντιδρούσαν.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 42-36, 54-65, 68-92

Ολυμπιάδα (Χριστόπουλος): Έιμπραμς 13(1), Γουίτφιλντ 3(1), Σούλης 1, Μπράουν 4, Πέττας 4, Τζέφερσον 21(4), Δορκοφίκης 10, Λάππας 2, Νάγγις 7.

Πανελλήνιος (Καλαφατάκης): Σιμς 3, Αργυρόπουλος 15(1), Καλαϊτζίδης 13(3), Καράμπουλας 2, Γκράντι 22(3), Ντόζετ 2, Σκλάβος 4(1), Εντζάι 16, Παπαιωακείμ 6.

Kαλαφατάκης: "Κλειδί η άμυνα στον Τζέφερσον"



O Γιώργος Καλαφατάκης μετά το τέλος της αναμέτρησης στάθηκε στην άμυνα του Αργυρόπουλου πάνω στον Τζέφερσον. " Η πολύ καλή άμυνα του Αργυρόπουλου στον Τζέφερσον στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Υπήρχε το ερωτηματικό του πώς θα εμφανιστεί ο αντίπαλος με την προσθήκη των Σούλη και Εϊμπραμς, αλλά φάνηκε ότι χρειάζονται ακόμα χρόνο προσαρμογής".

O Δημήτρης Καλαϊτζίδης από την πλευρά του τόνισε: "Ένιωσα όμορφα που αντιμετώπισα δύο πρώην συμπαίκτες μου τους Λάππα και Μούτσιο που ήταν και πέρσι στην ομάδα κι εύχομαι στην Ολυμπιάδα να βρει τον δρόμο της. Όσο για μας πήραμε τη νίκη που θέλαμε και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι".

Χριστόπουλος: "Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε"



O Γιάννης Χριστόπουλος από την πλευρά του παραμένει αισιόδοξος καθώς σχολίασε: " Κι άλλες ομάδες έχουν βρεθεί σε τέτοια θέση στο ξεκίνημα μιας σεζόν. Αν τα παρατήσουμε, όμως, δεν θα κάνουμε κακό σε κανέναν".

Ο Σίμος Ιωακειμίδης είπε: " Θα πρέπει να μην τα παρατήσουμε, να δουλέψουμε, να ενσωματωθούν και οι δύο παίκτες που ήρθαν στην ομάδα για να τα καταφέρουμε".




























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ