ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Ερυθρός Αστέρας-Πανελλήνιος: 79-69

Ερυθρός Αστέρας-Πανελλήνιος: 79-69
N' Τζάι

O Eρυθρός Αστέρας επικράτησε του Πανελλήνιου με 79-69 στη "Χάλα Πιονίρ" για την δεύτερη αγωνιστική του ULEB Cup

Παραλίγο... εφιάλτης


Σε... εφιάλτη κόντεψε να μετατραπεί το πρώτο μέρος για τον Πανελλήνιο καθώς στα μέσα της δεύτερης περιόδου ο Ερυθρός Αστέρας άρχισε να ξεφεύγει και η διαφορά να ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα αφού οι γηπεδούχοι εκτελούσαν από την περιφέρεια.

Οι "Ολυμπιονίκες" ξεκίνησαν καλά και έδειχναν ότι θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Με ένα τρίποντο του Γκράντι προηγήθηκαν 5-2, ωστόσο, από κει και έπειτα η αναμέτρηση έγινε μονόλογος για τους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα. Με ένα σερί 10-0 πέρασαν μπροστά με 12-5 και στη συνέχεια ξεκίνησε το ρεσιτάλ ευστοχίας έξω από τη γραμμή του τρίποντου.

Οι γηπεδούχοι φρόντιζαν να ανεβάζουν τη διαφορά η οποία έφτασε ακόμη και τους 20 πόντους (41-21) στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Ελμεντίν Κικάνοβιτς, εκμεταλλευόμενοι βέβαια και τις επιπόλαιες επιθετικές ενέργειες του Πανελληνίου.

Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου βελτίωσαν την άμυνα τους και χάρη στις εύστοχες προσπάθειες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και του Μαμαντού Ν' Τζάι κατάφεραν να μειώσουν.

Προσπάθεια αντεπίθεσης



Η ομάδα της Κυψέλης επέστρεψε από τα αποδυτήρια προκειμένου να συνεχίσει την αντεπίθεσή της, όμως, όταν πλησίαζε, κάποιος παίκτης των γηπεδούχων βρισκόταν για να δίνει λύση και να διατηρεί τη διαφορά.

Η πιεστική άμυνα των "Ολυμπιονικών" απέδωσε στην τρίτη περίοδο καθώς οι γηπεδούχοι οδηγήθηκαν σε λάθη και σε συνδυασμό με τις σωστές επιθετικές ενέργειες των Ν' Τζάι, Καράμπουλα και Αργυρόπουλου ο Πανελλήνιος μείωσε.

Τα χαμένα ριμπάουντ


Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Σενεγαλέζος σέντερ της ελληνικής ομάδας ήταν εξαιρετικός και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 63-59. Από κει έπειτα δεν έβρισκαν λύσεις ενώ έκαναν... δώρο τα επιθετικά ριμπάουντ στους Σέρβους που τα εκμεταλλεύτηκαν και διατηρούσαν το προβάδισμα με αποτέλεσμα να φτάσουν στη νίκη αφού ο Ν' Τζάι... δεν ήταν αρκετός για να πάρει μόνος του τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 29-13, 45-35, 63-57, 79-69

Eρυθρός Αστέρας (Κάρατζιτς): Γκρόμικο 1, Κικάνοβιτς 2, Κουκ 9(2), Κόβατς 9(2), Μισάνοβιτς 11, Tίκα 3, Ντραγκίσεβιτς 22(4), Τσβέτκοβιτς 4, Σλιβανκάνιν 4(1), Μπάκιτς 3(1).

Πανελλήνιος (Καλαφατάκης): Σιμς 2, Αργυρόπουλος 9, Καλαϊτζίδης 7(2), Καράμπουλας 14, Αποστολίδης, Πέτρουλας, Σκλάβος 2, Ν' Τζάι 26(7ρ.), Μπάντερ 2, Παπαιωακείμ, Γκράντι 7(1), Ντόζετ.



















TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ