EUROCUP

Για την πρώτη νίκη με τη Σλασκ

Για την πρώτη νίκη με τη Σλασκ
Μάρκοβιτς

Τη Σλασκ Βρότσλαβ υποδέχεται ο Πανιώνιος, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του, για το ULEB Cup

Οι "κυανέρυθροι" θα προσπαθήσουν να νικήσουν για πρώτη φορά φέτος στην Ευρώπη, με τον Νέναντ Μάρκοβιτς, στον πάγκο, τρεις μέρες μετά τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ.
Η Σλασκ Βρόστλαβ
Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, υπάρχει αφιέρωμα στην πολωνική ομάδα: " Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης επικράτησε εντός έδρας της ισπανικής Γκραν Κανάρια με 71-63 αλλά στο πρωτάθλημα της χώρας δεν τα πηγαίνει καλά. Το περασμένο Σάββατο υπέστη την 5η της ήττα σε 6 αγώνες (ρεκόρ 1-5) από την Ανβιλ Βλοκλάβεκ με 86-64. Τους πόντους της σημείωσαν οι: Χόμαν 18, Χίζι 15, Ρόμπινσον 11, Τσάνας 7, Μάρτιν 6, Ατκινς 5, Στέβιτς 2, Ντιντούσζκο, Γιαντσίκιν, Γκάι, Τόμσζικ, Κιάουσας".

"Στη σύνθεση της ομάδας, στον πάγκο της οποίας κάθεται ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής της Πολωνίας Αντρέι Ουρλέπ, ανήκουν ο πρώην παίκτης του Μαρουσίου, αμερικανός Τζάρεντ Χόμαν, οι επίσης αμερκανοί Νταγουάν Ρόμπινσον, Ρασίντ Ατκινς και Τορέλ Μάρτιν, ο διεθνής Πολωνός φόργουορντ Ντομινίκ Τόμσζικ και σέρβος σέντερ Ολιβέρ Στέβιτς

".

Νιούλεϊ: "Πρώτη φορά βάζω οκτώ τρίποντα"
Με αφορμή την ανάδειξη του σε MVP της τέταρτης αγωνιστικής της Α1, ο Μπραντ Νιούλεϊ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ,

Αρχικά ο Αυστραλός, μίλησε " Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η ανάδειξή μου σε πολυτιμότερο παίκτη της 4ης αγωνιστικής, αλλά πιο σημαντική είναι η νίκη της ομάδας. Είναι η πρώτη φορά που ευστοχώ σε 8 τρίποντα σε ένα ματς. Είναι κάτι το εκπληκτικό για να είμαι ειλικρινής. Εύχομαι να συνεχίσω".

Ο φόργουορντ του Πανιωνίου, τόνισε ότι ακόμα είναι σε στάδιο προσαρμογής: " Είναι αλήθεια ότι προσπαθώ να προσαρμοστώ στον τρόπο με τον οποίο παίζεται το μπάσκετ στην Ελλάδα. Στην Αυστραλία παίζουμε περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο, τα ματς είναι πιο ανοιχτά και πιο γρήγορα. Εδώ στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κάθε μέρα που περνάει μαθαίνω ολοένα και περισσότερα πράγματα".

"Πλέον πρέπει να χρησιμοποιώ τα σκριν που με τόσο κόπο στήνουν οι συμπαίκτες μου και ιδιαίτερα οι ψηλοί, διότι στην Ελλάδα ακόμα κι αν μείνεις ένα δευτερόλεπτο ξεμαρκάριστος είναι κατόρθωμα. Και χρειάζεται ομαδική δουλειά για να γίνει εφικτό. Οπότε και η κίνησή μου πρέπει να είναι διαφορετική, το footwork, η ένταση, τα πάντα

".

Για τη νέα του ομάδα και το ελληνικό Πρωτάθλημα, είπε: " Είναι από τα καλύτερα του κόσμου και είμαι εντυπωσιασμένος από το επίπεδο. Κάθε βράδυ πρέπει να καταθέτεις και την ψυχή σου για να κερδίσεις τον αντίπαλο και ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος. Όσο για τον Πανιώνιο είναι πολύ καλή ομάδα. Δουλεύουμε σκληρά και την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν κάποιες αλλαγές. Μακάρι να πάμε ακόμα καλύτερα. Ο κόσμος είναι στο πλευρό μας, η διοίκηση είναι στο πλευρό μας και όλα είναι καλά".

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ΝΒΑ: " Το ΝΒΑ θα είναι πάντα το όνειρό μου. Αν δεν ήταν δεν θα δήλωνα συμμετοχή στο ντραφτ. Θέλω κάποια στιγμή να παίξω εκεί".












TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ