EUROLEAGUE

Γιαννάκης: "Συνεχώς καλύτεροι"

Γιαννάκης: "Συνεχώς καλύτεροι"
Παναγιώτης Γιαννάκης

Οι Παναγιώτης Γιαννάκης και Δημήτρης Ιτούδης μίλησαν για τις προκρίσεις ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στο F-4 του Βερολίνου

Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" και ο βοηθός προπονητή των "πράσινων", φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Σούπερ Σάββατο", όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις αναμετρήσεις με Ρεάλ Μαδρίτης και Σιένα και τον ημιτελικό του Βερολίνου.
Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Γιαννάκη:


Για το αν η πρόκριση αποτελεί δικαίωση τόνισε: " Δεν είναι θέμα δικαίωσης. Πρέπει να έχεις υπομονή και να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος. Είναι αρκετός ο χρόνος μπροστά μας μέχρι να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό. Μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα η ομάδα γίνεται καλύτερη. Και αυτό καταφέραμε να το εμφυσήσουμε στον κόσμο.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που πραγματικά σου δίνει δύναμη και θέληση για να καταφέρεις να δουλέψεις σκληρά. Είναι μία οικογένεια που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσεις του υψηλότερους στόχους

".

Για την ψυχολογία ενόψει ημιτελικού: " Είναι πολύ μακριά ακόμα. Ένας μήνας είναι μεγάλο διάστημα. Είμαστε μία παρέα που έχουμε την συμπαράσταση από ανθρώπους που λατρεύουν το άθλημα. Ο κόσμος θέλει να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί και να παίζουμε καλύτερα. Αυτό που σκεφτόμαστε από την πρώτη ημέρα είναι ότι με όποιον αντίπαλο και να παίζουμε είναι να είμαστε καλύτεροι. Έχουμε βελτιώσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε μεγάλους αντιπάλους. Εϊτε εκτός έδρας είτε εντός".

Για τον Σχορτσιανίτη, υπογράμμισε: " Ο Σοφοκλής είναι ενα παιδί που ο Ολυμπιακός κάνει μεγάλη προσπάθεια για να τον βοηθήσει. Δεν είναι μαζί μας σε αυτή τη φάση. Θεωρώ ότι έχει τη διάθεση και τη θέληση και όταν μπορέσει να τα καταφέρει καλύτερα θα είναι αποτελεσματικός και για τον εαυτό του και κυρίως για την ομάδα".

Για το αν του έλειψε η δράση σε συλλογικό επίπεδο όταν ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός, απάντησε: " Αγαπώ πολύ το σπορ. Το παρακολουθώ, το διαβάζω. Όταν είσαι μέσα στο γήπεδο είναι ακόμα πιο σπουδαίο. Είναι συναρπαστικό και συγκλονιστικό συγχρόνως".

Για το τι πρεπει να βελτιώσει ο Ολυμπιακός: '" Οσο βελτιώνεται η ταχύτητα και η συγκέντρωσή μας τόσο καλύτεροι θα γινόμαστε".

Για το αν υπάρχουν κρυφά χαρτιά ενόψει του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό, είπε: " Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Ο τρόπος που θα ενεργήσουμε σε κάποιες δύσκολες στιγμές του παιχνιδιού θα παίξουν κάποιο ρόλο".

Για τις πιθανότητες που δίνει να κατακτήσουν οι ερυθρόλευκοι το τρόπαιο: " Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να πάρουν το τρόπαιο".

Για το αν πιστεύει ότι οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το αποτέλεσμα με τους πράσινους, τόνισε: " Ο τρόπος που θα διαχειριστεί ο καθένας τις κακές στιγμές θα παίξουν το πιο σημαντικό ρόλο", ενώ για την ωριμότητα που επιδεικνύει ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια, ανέφερε : "Νομίζω ότι έχουμε καθαρότερο μυαλό για να διαχειριστούμε τις νευρικές στιγμές".

Για τον κόσμο των Πειραιωτών που ετοιμάζονται για Βερολίνο, δήλωσε: " Ο κόσμος θα πρέπει να χαρεί την ομάδα μας. Πιστεύω ότι τους κάναμε υπερήφανους".

Για το τι απαντά στις δηλώσεις του Γιαννακόπουλου (σ.σ. " ο ΠΑΟ είναι δύο κλάσεις πάνω από τον ΟΣΦΠ"), είπε: " Εμείς βλέπουμε πιο ψηλά. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του άποψη. Εμείς πρέπει να παίζουμε όσο πιο καλά γίνεται".

Ιτούδης: " Δεν πιστεύω ότι η παράδοση παίζει ρόλο"

Αρχικά, ο βοηθός του Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία, Δημήτρης Ιτούδης, δήλωσε: " Όλες οι ομάδες έχουν 25 τοις εκατό πιθανότητες για να κατακτήσουν το φάιναλ φορ. Δεν πιστεύω ότι η παράδοση παίζει ρόλο".

Όσον αφορά τα ματς με τη Σιένα και το κατά πόσο ήταν εύκολη η πρόκριση επί της ιταλικής ομάδας, τόνισε: " Οι παίκτες το έκαναν να φαίνεται εύκολο. Αλλά δεν ήταν. Στο δεύτερο παιχνίδι που ισοφαριστήκαμε θεωρήσαμε ότι αδικήσαμε την προσπάθειά μας. Είδαμε τι συνέβη για να χάσουμε το παιχνίδι. Μιλήσαμε, συμφωνήσαμε και το αποτέλεσμα το είδατε στην έδρα της Σιένα. Δεν υπήρχε ούτε ένα λεπτό χαλάρωσης. Είπαμε πως είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι. Οι παίκτες είναι υψηλού επιπέδου, με ευφυΐα και εμπειρία".

Για τις δηλώσεις του Γιαννακόπουλου: " Ξέρω ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη ομάδα. Αλλά ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει σε ημιτελικούς μεγάλες ομάδες. Δεν πιστεύω ότι ο ημιτελικός με την Ταού ήταν εύκολος".

Για το αν υπάρχουν πλέον κίνητρα, απάντησε: " Σε οποιαδήποτε δουλειά άμα σταματήσεις να έχεις κίνητρο θα σε προσπεράσουν άλλοι. Στον Παναθηναϊκό έχουμε κίνητρα. Και θα ήθελα να επισημάνω ότι ο ΠΑΟ διατηρείται στην κορυφή εδώ και πολλά χρόνια, κάτι που δεν είναι εύκολο".

Τέλος ανέφερε: " Μετά από ένα Φάιναλ-4, είτε είναι θετικές είτε αρνητικές οι αναμνήσεις, πάντα υπάρχει θέμα ψυχολογίας. Ωστόσο μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις".































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ