ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αλβέρτης στο SPORT 24

O Αλβέρτης δηλώνει ακόρεστος στο SPORT 24 τονίζοντας ότι το "παρελθόν είναι παρελθόν"

Ένας παίκτης, μια ιστορία... και τι ιστορία; Συνδεδεμένη άρρηκτα με τα χρόνια κυριαρχίας του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το παλμαρέ των τίτλων του θα το ζήλευαν πολλοί μεγάλοι σύλλογοι. Εκείνος όμως λίγες μέρες πριν το ένατο final 4 της καταπράσινης καριέρας του δηλώνει στο SPORT 24 πως παραμένει ακόρεστος!

Άμα τη αφίξει του από την Ιταλία το απόγευμα της Παρασκευής, ο εμβληματικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, παρά την κούραση του από το ταξίδι και την καθυστέρηση που είχε στη Ρώμη, δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο SPORT 24 για τη νέα (σ.σ. και πιθανότατα τελευταία) μεγάλη στιγμή της (αγωνιστικής) καριέρας του.

"Δεν υπάρχουν ρεβάνς!"

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι ο μοναδικός παίκτης που είχε αγωνιστεί τόσο στο Γιαντ Ελιάου του Τελ Αβίβ στον ημιτελικό του 1994, όσο και στο Πρενθίπε Φελίπε της Σαραγόσα του 1995, πίνοντας από το πικρό ποτήρι της ήττας από τον αιώνιο αντίπαλο στις δύο πρώτες συμμετοχές του συλλόγου σε final 4.

Ωστόσο πλέον, και με τον ρουν της ιστορίας να έχει αντιστρέψει πλήρως τις ισορροπίες, ο Φράνκι ωρίμασε, κατέκτησε τα πάντα, βρίσκεται ήδη στο πάνθεον των κορυφαίων Ελλήνων καλαθοσφαιριστών και ρεαλιστικά δηλώνει πως δεν βλέπει το ματς της Πρωτομαγιάς σαν μια ευκαιρία.

"Δεν περίμενα δεκαπέντε χρόνια για καμία ρεβάνς ούτε έκανα υπομονή για κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Όχι δεν υπάρχουν ρεβάνς, τόσα χρόνια η ομάδα έχει κάνει τεράστιες επιτυχίες, δεν κρίνεται από ένα παιχνίδι".

Και πως θα μπορούσε να κριθεί μια ομάδα από ένα παιχνίδι, όταν μέσα σε δεκαπέντε χρόνια έχει κερδίσει τέσσερα ευρωπαϊκά, δέκα πρωταθλήματα, οκτώ κύπελλα και ένα διηπειρωτικό; Εικοσιτρείς τίτλοι που φέρουν μάλιστα τη σφραγίδα του Αλβέρτη.

Το παρελθόν είναι παρελθόν



Η σύγκριση με εκείνα τα παιχνίδια στα μυαλά πολλών είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο ρεαλιστικά οι διαφορές είναι χαώδεις. Ο Παναθηναϊκός, όπως κι ο Ολυμπιακός, έκανε τότε τα πρώτα του μεγάλα βήματα, για να μην πούμε άλματα, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, χτίζοντας σιγά-σιγά μια μελλοντική αυτοκρατορία.

Έπαθε, έμαθε, αναγεννήθηκε πολλές φορές από τις στάχτες του, αλλά κατάφερε σήμερα, να συγκαταλέγεται σε μια από τις τρεις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες της εικοσαετίας, μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης φύσει αισιόδοξος κοιτά πάντα μπροστά.

"Το παρελθόν είναι παρελθόν, δε μπορείς ούτε να τρέχεις στο παρελθόν ούτε να ξυπνάς μνήμες. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, έχουμε ωριμάσει και σαν παίκτες και σαν φίλαθλοι και σαν ομάδες".


Ένας- ένας



Τρώγοντας έρχεται η όρεξη λέει ο θυμόσοφος λαός μας και στην περίπτωση του "mr 4" του τριφυλλιού η φράση ταιριάζει γάντι. Είπαμε έχει φτάσει στα 23 τρόπαια, αλλά παραμένει αχόρταγος. Ήδη φέτος έχει αυξήσει τη συλλογή των χρυσών μεταλλίων του κατά ένα με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος και θέλει κι άλλα.

"Κάθε χρονιά είναι διαφορετική, κάθε χρονιά υπάρχουν στόχοι. Φέτος τον έναν από τους τρεις τον έχουμε εκπληρώσει, πήραμε το κύπελλο Ελλάδος. Τώρα μπροστά μας έχουμε την πρόκληση του final 4, είμαστε εκεί, ένας- ένας οι στόχοι και βλέπουμε. Δεν έχω κορεστεί".




















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ