EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Κρίθηκε στις λεπτομέρειες"

Απέφυγε να μιλήσει για τον ημιτελικό του Final Four με τον Ολυμπιακό ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς

" Περίμενα πολύ δυνατό παιχνίδι γιατί η Σιένα είναι μία εξαιρετική ομάδα. Είχα πει στους παίκτες ότι απόψε χρειαζόμασταν μόνο νίκη ανεξαρτήτως διαφοράς. Ήξερα ότι είχαμε μεγαλύτερη ποιότητα στην επίθεση και χαίρομαι που τα πήγαμε καλύτερα σε αυτόν τον τομέα".

"Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αισθάνομαι καλά όχι μόνο γιατί πάμε στο Final Four αλλά και γιατί νικήσαμε καλές ομάδες όπως η Σιένα. Όπως πάντα σε αυτά τα είδη αγώνων οι λεπτομέρειες κρίνουν το αποτέλεσμα

".

O Zoτς θέλησε στη συνέχεια να ξεχωρίσει την παρουσία ενός παίκτη των αντιπάλων: " Ειδικά συγχαρητήρια στον MακΙντάιρ που έπαιξε εξαιρετικά. Είναι πολύ καλός παίκτης και θαυμάσια προσωπικότητα. Επίσης στους παίκτες μας για τον χαρακτήρα που έδειξαν".

Πλέκοντας το εγκώμιο των αντιπάλων του, είπε: " Είμαστε περήφανοι γιατί γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να παίξουμε εδώ με τη Σιένα και να την νικήσουμε δύο φορές. Η ατμόσφαιρα απόψε ήταν εξαιρετική. Όσοι είδαν το παιχνίδι, το ευχαριστήθηκαν".

Mιλώντας νωρίτερα στους Έλληνες αθλητικούς συντάκτες, ο κόουτς του "τριφυλλιού" δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός ότι αντίπαλος στον ημιτελικό του Final Four θα είναι ο Ολυμπιακός: " Δεν θέλω να πω κάτι γι' αυτό τώρα. Το Final Four είναι σε έναν μήνα. Προς το παρόν θα ασχοληθώ με τις νίκες μας εδώ και θα μελετήσω τον τρόπο που ήρθαν".

Νίκολας: " Είμαι λίγο... άπληστος"
Παρά τη μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης στους "4" της Ευρωλίγκας, ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Μοντεπάσκι, Ντρου Νίκολας δήλωσε ότι ήδη σκέφτεται την κατάκτηση του τίτλου.

" <εμ> Είναι η πρώτη μου φορά στο Final Four. Είναι μια μεγάλη νίκη γιατί η Σιένα έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στην τέταρτη αναμέτρηση της σειράς. Πιστεύω ότι είχαμε τη θέληση να νικήσουμε και απλά το δείξαμε μέσα στο γήπεδο. Είναι ένα απίστευτο μέρος να παίζεις και δύσκολο να νικήσεις εδώ, αλλά τα καταφέραμε δύο συνεχόμενες φορές και τώρα ανυπομονούμε για το ταξίδι στο Βερολίνο ".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα εύστοχα σουτ του κατά τη διάρκεια του ματς: " <εμ> Με κάθε σουτ η αυτοπεποίθηση αυξάνεται. Νομίζω ότι συμβαίνει σε όλους. Έβαλα το πρώτο, έβαλα το δεύτερο, μετά από αυτό ήθελα να συνεχίσω να ευστοχώ κι εδώ θα πρέπει να πω ότι δεν ήταν μόνο δική μου δουλειά. Οι συμπαίκτες μου έκαναν ήταν εξαιρετικοί στο να με βρίσκουν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και ήμουν ικανός να ευστοχήσω .

Για τη διαφορετικότητα των δύο αγώνων μέσα σε τρεις μέρες, εξήγησε: " Ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα και όχι μόνο στην εικόνα που παρουσιάσαμε. Ακόμη και η ατμόσφαιρα ήταν τελείως διαφορετική. Καμία σχέση ο ένας αγώνας με τον άλλον. Μπορούσες από την πρώτη στιγμή να πεις ότι θα ήταν διαφορετικά παιχνίδια. Νομίζω όμως ότι και πάλι είχαμε τη θέληση για τη νίκη. Κερδίζαμε και με 13 πόντους διαφορά κάποια στιγμή, αλλά η Σιένα είχε την καρδιά να επιστρέψει, προηγήθηκε και με 3. Όμως διατηρήσαμε τη συνοχή μας και κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε για να πάρουμε τη νίκη".

Αναφερόμενος στην πρώτη του συμμετοχή σε Final Four, τόνισε: " Για να είμαι ειλικρινής αυτό που σκέφτομαι είναι ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που πηγαίνω στο Final Four. Για να πω την αλήθεια όμως, δεν ήρθα σε αυτή την ομάδα για να πάω στο Final Four αλλά για να κατακτήσω τίτλους! Σίγουρα είναι μεγάλη νίκη, θα το γιορτάσω, αλλά δεν θέλω να λέω ότι η κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου είναι ότι έφτασα ως εκεί. Θέλω να λέω ότι κατέκτησα την Ευρωλίγκα. Μπορείς να πεις ότι είμαι λίγο. άπληστος".

Tέλος, ρωτήθηκε αν ξέρει ότι θα γίνει ελληνικός ημιτελικός απαντώντας λακωνικά: " Ναι, το ξέρουμε. Τους περιμένουμε"!

Πιανιτζάνι: " Να μας σέβονται περισσότερο"
Μετά την τοποθέτηση του, ο Ομπράντοβιτς αγκάλιασε τον Πιανιτζάνι που με τη σειρά του ευχήθηκε στον Σέρβο καλή τύχη στο Final Four. Ο Ιταλός κόουτς μίλησε για το "ταξίδι" της Σιένα στη φετινή Ευρωλίγκα, ενώ στάθηκε και στη διαιτησία.

" Ζήτησα από τους παίκτες μου να δείξουν κάτι σπουδαίο απόψε. Δυστυχώς μπήκαμε στο Top-16 με στην καλύτερη κατάσταση αλλά όταν ξεκινήσαμε αυτή τη σειρά είχαμε πολλά προβλήματα. Σε μία μέρα προπονηθήκαμε με έμφαση στις πιεστικές άμυνες και αυτό φάνηκε από τις διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο ματς".

"Μας έλλειψε μία λεπτομέρεια για να νικήσουμε. Περάσαμε στο σκορ αλλά χάσαμε ελεύθερα σκορ και αυτό μας στοίχισε. Το καλάθι του φώτση έκρινε πολλά και ήταν σπουδαίο, παρότι πιστεύω ότι ξεκίνησε από βήματα

".

Σε εκείνο το σημείο ο Πιανιτζάνι αναφέρθηκε στους διαιτητές: " Θα ήθελα να πω κάτι και για τα σφυρίγματα. Δεν μίλησα για τους διαιτητές στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά γενικά στη σειρά με τέσσερις αγώνες δυσαρεστήθηκα γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πάμε στο πέμπτο παιχνίδι".

"Είχαμε ατυχή διαιτησία. Σταμάτησαν το ματς για ένα χαρτάκι και χάσαμε αιφνιδιασμό, άρα στην Αθήνα θα έπρεπε να διακόπτεται συνέχεια το ματς. Σε μας δόθηκαν 3 δευτερόλεπτα, στον Πέκοβιτς όχι, ο Λαβρίνοβιτς που γενικά δεν χρησιμοποιεί τα χέρια για να πάρει θέση, χρεώθηκε με επιθετικό και δόθηκαν βήματα στον αιφνιδιασμό του Καουκένας, όπως αυτά που κάνει ο Σπανούλης

".

Ακολούθως, μίλησε για την ομάδα του: " Είδαμε όλοι τη θέληση των παικτών και του κόσμου. Λυπάμαι που δεν έχουμε την ευκαιρία να πάμε σε πέμπτο παιχνίδι. Η Σιένα όμως θα ξαναπροσπαθήσει".

" Είδατε όλοι ότι προκρίθηκαν ήδη τρεις ομάδες που το καλοκαίρι έκαναν μεγάλες επενδύσεις. Πιστεύω πάντως ότι η Ευρωλίγκα χρωστάει πιο πολύ σεβασμό. Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να πω ότι ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια από το ULEB Cup και παίζαμε σε μικρά γηπεδάκια σε όλη την ευρώπη, αλλά συνεχίσαμε να δημιουργούμε κάτι μεγαλύτερο και δεν σταματάμε εδώ".

ΜακΙντάιρ: " Πιο συνεπής ο Παναθηναϊκός"
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, Τέρελ ΜακΙντάιρ μίλησε για την ενέργεια που ξόδεψε σε κάθε παιχνίδι η Μοντεπάσκι αλλά και την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού.

" Δεν αισθάνομαι καλά. Θέλαμε να βγούμε μπροστά στους οπαδούς μας και να κερδίσουμε. Ήταν μία δύσκολη σειρά και έδειξαν τι σπουδαία ομάδα που είναι".

" Κάθε φορά που χάνεις τα συναισθήματα είναι άσχημα. Αργότερα σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να κερδίσεις. Σε κάθε παιχνίδι ήμασταν όμως πίσω στο σκορ και προσπαθούσαμε να γυρίσουμε το ματς. Είχαν πολύ καλά ποσοστά στα σουτ και εμείς χάσαμε έτσι πολλή ενέργεια".

Για την ελληνική ομάδα, παραδέχθηκε: " Οι οπαδοί μας είναι σπουδαίοι. Εμείς θέλουμε να τους δείχνουμε ότι παίζουμε σκληρά. Δυστυχώς σε αυτή τη σειρά ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είναι καλύτερη και πιο συνεπής ομάδα".

Τέλος, είπε για τη συνέχεια: " Σκέφτεσαι πάντα τι θα μπορούσες να διορθώσεις. Ξέρουμε ότι έχουμε όμως πολλή δουλειά για το Πρωτάθλημα και παρά την απογοήτευση δεν μπορούμε να κοιτάζουμε πίσω. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ ακόμα".

Ντόμερκαντ: " Δεν έπαιξα όπως μπορώ"
Εμφανώς απογοητευμένος ο Χένρι Ντόμερκαντ ανέλαβε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον αποκλεισμό της Μοντεπάσκι.

" Η Ευρωλίγκα είναι πολύ δυνατή διοργάνωση και διασκεδάσαμε τη συμμετοχή μας. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός έπαιξε με συνέπεια ενώ εμείς είχαμε σκαμπανεβάσματα και γι' αυτό παίρνω μεγάλο μερίδιο ευθύνης, γιατί δεν έπαιξα όπως μπορώ. είμαι πολύ λυπημένος".

" Ειλικρινά αισθάνομαι πολύ άσχημα. Προσπάθησα να είμαι εκεί για την ομάδα όσο μπορούσα αλλά γνωρίζοντας ότι δεν τα πήγα καλά είμαι πολύ στενοχωρημένος. Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ, μελετώντας και στο βίντεο τα λάθη μου. Έτσι είναι δυστυχώς το μπάσκετ. Έχεις τα πάνω και τα κάτω σου. Δεν ξέρω τι φταίει, ίσως ότι πρέπει να δημιουργήσω περισσότερες ευκαιρίες για μένα αλλά και μέσω του συστήματος να βρω τα ελεύθερα σουτ".















































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ