EUROLEAGUE

ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στο φάιναλ-φορ!

Ο ΟΣΦΠ πέρασε από τη Μαδρίτη (78-75) κι ο ΠΑΟ άλωσε ξανά τη Σιένα (91-84) για το 3-1 που στέλνει τις δύο ομάδες στο φάιναλ-φορ. Οι απεσταλμένοι του SPORT 24 μεταδίδουν (videos)

Διαβάστε όλα όσα έγραψαν οι απεσταλμένοι του SPORT 24. Ο Γιάννης Φιλέρης από τη Μαδρίτη κι ο Παναγιώτης Ψαρρέας από τη Σιένα μεταδίδουν:
Ρεάλ-Ολυμπιακός: 75-78

Δεν είχε άλλο χρόνο για χάσιμο! Αυτό ήταν το μότο του Ολυμπιακού και των παικτών του για το δεύτερο παιχνίδι επί ισπανικού εδάφους και το ακολούθησαν πιστά, φτάνοντας στη νίκη με 75-78, με τον Γιάννη Μπουρούση να παίζει για... δύο και τρεις ψηλούς και τον Ζόραν Έρτσεγκ να εξελίσσεται σε ήρωα για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη που πάει σε Φάιναλ Φορ μετά από 10 χρόνια!

Δέκα χρονια μετά το Μόναχο και δώδεκα μετά τη Ρώμη, ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε Φάιναλ Φορ, αφού κέρδισε τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη και έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε και οπουδήποτε, όπως είναι και το μότο της ομάδας. Οι ερυθρολευκοι άντεξαν το ξύλο των Ισπανών, την πίεση και το άγχος του πέμπτου ματς, ακόμη και στο γήπεδο τους, άντεξαν ακόμη και την αποσία του Νίκολα Βούιτσιτς, αφού είχαν τον Γιάννη Μπουρούση να κάνει τα πάντα!

Για τα αναλυτικά στατιστικά του Ολυμπιακού πατήστε εδώ . Για τα αναλυτικά στατιστικά της Ρεάλ πατήστε εδώ .

Γιαννάκης: "Κάτι περισσότερο"

"Αξίζουν παραπάνω στον Ολυμπιακό" τόνισε μετά την πρόκριση της ομάδας στο Βερολίνο ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

"Η συμμετοχή στο φάιναλ φορ είναι ένα μεγάλο βήμα για τον Ολυμπιακό. Κτίσαμε τον χαρακτήρα μας κατά τη διάρκεια της σεζόν, μέχρι να φτάσουμε στο Βερολίνο. Στην αρχή της σεζόν ήρθαν σπουδαίοι παίκτες και θέλαμε να δημιουργήσουμε μία σπουδαία ομάδα. Τώρα τα παιδιά έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο" τόνισε συγκεκριμένα.

Σιένα-Παναθηναϊκός: 84-91

Μία απουσία είναι δικαιολογημένη από τους κηδεμόνες αδελφούς Γιαννακόπουλους αλλά μία δεύτερη και μάλιστα συνεχόμενη δεν θα ήταν αποδεκτή για τον Παναθηναϊκό, που το πρώτο τριήμερο του Μαΐου θα βρίσκεται στο Βερολίνο και το Final Four για να διεκδικήσει το... πέμπτο!

Η Μοντεπάσκι πάλεψε το βράδυ της Πέμπτης στην "Palasport Mens Sana" αλλά η ελληνική ομάδα απέδειξε και πάλι την ανωτερότητά της, κερδίζοντας με 91-84 και τελειώνοντας τη σειρά των πλέι οφ με 3-1.



Για τα αναλυτικά στατιστικά του Παναθηναϊκού πατήστε εδώ . Για τα αναλυτικά στατιστικά της Σιένα πατήστε εδώ .

Ζοτς: "Συγχαρητήρια στον ΜακΙντάιρ

Απέφυγε να μιλήσει για τον ημιτελικό του Final Four με τον Ολυμπιακό ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που έδωσε προσωπικά συγχαρητήρια στον Τέρελ ΜακΙντάιρ για τη σπουδαία εμφάνισή του.

Mιλώντας νωρίτερα στους Έλληνες αθλητικούς συντάκτες, ο κόουτς του "τριφυλλιού" δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός ότι αντίπαλος στον ημιτελικό του Final Four θα είναι ο Ολυμπιακός: " Δεν θέλω να πω κάτι γι' αυτό τώρα. Το Final Four είναι σε έναν μήνα. Προς το παρόν θα ασχοληθώ με τις νίκες μας εδώ και θα μελετήσω τον τρόπο που ήρθαν".

Πιανιτζάνι: "Να μας σέβονται περισσότερο"

Μετά την τοποθέτηση του, ο Ομπράντοβιτς αγκάλιασε τον Πιανιτζάνι που με τη σειρά του ευχήθηκε στον Σέρβο καλή τύχη στο Final Four. Ο Ιταλός κόουτς μίλησε για το "ταξίδι" της Σιένα στη φετινή Ευρωλίγκα, ενώ στάθηκε και στη διαιτησία.

" Ζήτησα από τους παίκτες μου να δείξουν κάτι σπουδαίο απόψε. Δυστυχώς μπήκαμε στο Top-16 με στην καλύτερη κατάσταση αλλά όταν ξεκινήσαμε αυτή τη σειρά είχαμε πολλά προβλήματα. Σε μία μέρα προπονηθήκαμε με έμφαση στις πιεστικές άμυνες και αυτό φάνηκε από τις διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο ματς".

Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός



Σιένα-Παναθηναϊκός












































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ