WRC

WRC: Νέες δοκιμές και νέες επαφές του Λεμπ με την M-Sport για το 2022

Ο Σεμπάστιαν Λεμπ της Red Bull
Ο Σεμπάστιαν Λεμπ της Red Bull RED BULL CONTENT

Ο Σεμπάστιαν Λεμπ συμμετείχε για δεύτερη φορά στις δοκιμές εξέλιξης του Ford Puma Rally1 του 2022, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις του με την M-Sport για να κάνει επιλεγμένους αγώνες με την ομάδα τη νέα χρονιά του WRC.

Ο πιο επιτυχημένος οδηγός της ιστορία των ράλι με εννέα παγκόσμια πρωταθλήματα στο παλμαρέ του, Σεμπαστιάν Λεμπ, βρίσκεται ακόμα σε διαπραγμάτευση -μαζί με το χορηγό του, Red Bull- με την M-Sport Ford για το 2022, αλλά φήμες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

Μάλιστα, η τελευταία φημολογία αναφέρει ότι ο Γάλλος και η ομάδα της Κούμπρια έχουν φτάσει σε κατ΄αρχήν συμφωνία να βρεθεί ο Λεμπ σε ένα τρίτο Ford Puma Rally1 στο Ράλι Μόντε Κάρλο, εναρκτήριο αγώνα του WRC 2022 στο τέλος Ιανουαρίου.

Και σε αυτό το πλαίσιο της προετοιμασίας για το Μόντε Κάρλο, πάντα σύμφωνα με τις φήμες, ο Λεμπ συμμετείχε στις δοκιμές της προηγούμενης εβδομάδας με την M-Sport σε κλασσικές διαδρομές του Μόντε κοντά στην πόλη Gap - με δεδομένο ότι στις τελικές δοκιμές της ομάδας στην Νότια Γαλλία στις αρχές του νέου χρόνου, για την προετοιμασία για το Μόντε, ο Γάλλος θα απουσιάζει διότι θα αγωνίζεται στο Ράλι Ντακάρ.

Ο Λεμπ, που είχε επίσης κάνει δοκιμές με το Puma Rally1 τον Οκτώβριο στην Ισπανία, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμος για την M-Sport. Όχι μόνο θα φέρει την εμπειρία του για την εξέλιξη του νέου υβριδικού Puma Rally1, αλλά και την εμπειρία του ειδικά από το Ράλι Μόντε Κάρλο, στο οποίο μετρά 7 νίκες.

O αγωνιστικός διευθυντής της M-Sport Ρίτσαρντ Μίλενερ επιβεβαίωσε τις νέες δοκιμές του Λεμπ με την ομάδα στη Νότια Γαλλία, και περιορίστηκε να πει μόνο ότι αυτές κύλησαν καλά, στη στεγνή άσφαλτο κάτω από τις χιονισμένες βουνοκορφές των Άλπεων.

"Ήταν καλή εβδομάδα. Αληθινά θετική. Ο Γκας [Γκρίνσμιθ] και ο Αντριέν [Φουρμό] μοιράστηκαν το αυτοκίνητο την πρώτη μέρα, έπειτα ήταν ο Κρεγκ [Μπριν] την Τετάρτη και ο Σεμπ [Λεμπ] την Πέμπτη. Όπως είπαν, πήγαν καλά οι δοκιμές. Όλοι έφυγαν χαρούμενοι και αισιόδοξοι - όλα τα δεδομένα που έδωσαν οι οδηγοί ήταν καλά", εξήγησε ο Μίλενερ.

Τώρα η M-Sport θα κάνει άλλο ένα τριήμερο δοκιμών σε χειμερινές, χιονισμένες συνθήκες στον Βορρά της Ευρώπης, πριν επιστρέψει στις αρχές του 2022 για τις τελικές δοκιμές προετοιμασίας και στησίματος του Ford Puma Rally1 για το Ράλι Μόντε Κάρλο.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ